Frica de zgomot

30-11-2019
Nicusor1979
Nu este medic/terapeut
Nicusor1979
Buna seara, poate o sa sune ciudat, dar de cativa ani (5ani) am o stare de nervozitate si agitatie, cand aud zgomot in casa unde sunt.Sunt ff deranjant se zgomotul produs de vecini(tv, alergat prin casa etc ) plus ma apuca o stare de agitatie daca aud muzica!!Am ajuns sa ma mut la ultimul etaj din acesta cauza, am cosmaruri cand ma gandesc ca vine weekendul si lumea face zgomot..Daca plecam in vacanta, camera de la hotel trebuie sa fie la ultimul etaj etc..daca iesim la restaurant sau club..nu sunt deranjat de zgomot, dar cand sunt acasa sau in co..si aud muzica ma apuca o durere de cap, tranpiratiile, stare de agitatie..simt ca imi vine sa ma arunc de la etaj.
Stiu ca suna aiurea.dar..nu stiu ce sa mai fac..am.fost la psiholog, am primit niste tablete carw m ai rau mi au facut..Aveti idee?o recomndare de un doctor ok?orice..multumesc.
6 comentarii
0
01-12-2019, ora 10:39
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Psihologul nu va poate da medicamente. Poate ati mers la psihiatru. Puteti face niste investigatii medicale pe latura ORL si neurologie. Dacă totul iese bine, probabil suferiti de anxietate si ar fi indicat sa urmați sedinte de terapie psihologica.
0
01-12-2019, ora 12:49
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua ce tablete ați primit de la psiholog?
0
01-12-2019, ora 19:36
Nicusor1979
Nu este medic/terapeut
Nicusor1979
Buna seara,

multumesc ptr raspunsuri.
Nu mai tin exact ce medicamente, reteta a fost oprita de famarcista.
Stiu doar ca aceste pastile imi dadeau o stare de somnolenta toata ziua.Aveti dreptate, am fost la psihiatru initial(am plecat cu reteta de pastile), dupa un an am fost la psiholog..dar dupa 1 sedinta am renuntat..am considerat ca este pierdere de timp.

Am un job ok la o multinationala, un copil si o sotie minunata.Nu inteleg de ce am acesta problema.Probabil totul se trage din perioada adolescentei..

Sincer am nevoie de pastile, pur si simplu viata familiei este distrusa in multe momente din acesta cauza.

Multumesc
0
01-12-2019, ora 20:51
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Din pacate, foarte multe persoane renunta la terapie psihologica dupa o singură sedinta deoarece se așteaptă la rezultate foarte rapide, iar acestea vin in timp, după mai multe sedinte. Inclusiv, tratamentul psihiatric își face efectul in timp, nu de la prima pastila, printre primele efecte ale medicatiei fiind somnolența pe care ati mentionat-o. Consultați un doctor psihiatru si începeți sedinte de consiliere psihologică. Acestea va vor ajuta sa identificați cauzele emotionale ale anxietatii dvs. si sa va puteti raporta diferit la situațiile anxiogene. Daca nu va simțiți bine cu un psiholog, mergeți la altcineva, dar nu renunțați la terapie. În urma imbinarii tratamentului medicamentos cu ședințele psihologice veti avea rezultate foarte bune.
0
21-12-2019, ora 14:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Terapia rezolvă problemele pe termen lung, pentru că umblă la cauzele problemei. Rezultate mai rapide se obțin cu terapia cognitiv-comportamentală, pentru că are tehnici precum desensibilizarea sistematică care te ajută să depășești acea fobie care a fost instalată probabil într-un moment în care te-a afectat ceva emoțional. Nu obții rezultate peste noapte, dar ai încredere că poți depăși situația care te afectează.
0
16-01-2020, ora 14:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Si sugestia mea e sa nu renunti la psihoterapie Nicusor daca nu ai fost multumit de prima experienta.te poate ajuta considerabil

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul