frica, panica ajutor!

60 comentarii 1 2
0
21-01-2008, ora 00:00
giulia_1984
Nu este medic/terapeut
giulia_1984
buna eddina! sunt noua aici si ma confrunt si eu cu probleme asemanatoare cu ale tale.as vrea sa stiu daca ai gasit un psihoterapeut bun in bucuresti, pentru ca vreau sa merg si eu.
0
27-01-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
buna!vraeu sa va spun ca atacul meu de panica nu este chiar atac de panica ci este deficit de calciu ionic.va spuneam ca analizele mele au iesit ok (inclusiv Ca seric total), tomografia;Neincrezatoare fiind in diagnosticul Atac de panica am mai consultat un endocrinilog(halal endocrinolog)!!!!!!!care dupa o simpla consultatie m-a diagnosticat cu gusa tiroidiana si mi-a prescris nici mai mult nici mai putin de 10 pastilute diferite pe baza de hormoni care ma vor face sa scap de sufocare, si de panica ca nu pot respira.De la inceput nu parea prea convingator d-l doctor!!!!!!!Nu am inceput tratamentul ci am hotarat sa mai consult un alt medic endo.Care m-a consultat, mi-a facut ecografie tirodiana.Mre a fost mirarea cand mi-a spus ca nu sufar de nici o afectiune a glandei tiroide.s-a uitat peste invetigatiile facute anterior sange, tomografie, cand a vazut diagnosticul medicului f priceput s-a ingrozit, si a preferat sa nu faca comentarii.I-am povestit cosmarul prin care trec si m-a indrumat sa-mi fac o analiza a CALCIULUI IONIC(cel seric facandu-l si parea a fi in limite normale).Am continuat cu analiza Ca ionic care s-a dovedit a fi sub limita minima.Am urmat tratam cu glucanolactat de Ca si Mg iar dupa tratament ma simt bine.Nu ma mai sufoc, pot sa dorm linistita, nu am palpitatii.Eu cred ca e normal sa fii panicat atunci cand simti ca nu poti respira si te gandesti ca vei muri sufocat si vezi ca nimeni nu te ajuta, toata lumea zice ca esti sanatos tun cand tu esti pe cale sa te prabusesti.Mi s-a prescris xanax dar nu l-am luat, si nici medicamentele pt gusa tiroidina nu le-am luat convinsa fiind ca nu sufar de atac de panica, iar d-l doctor endo(fara suparare) fizionomia dansului nu te facea sa crezi in ceea ce spune.Vreau sa va intreb de ce a trebuit sa trec prin cosmarul acesta?De ce a trebuit sa-mi fac atatea analize, tomografii, radiografii, ecografii.De ce nu s-a gandit nimeni la Ca ionic(daca el poate provoca atatea neplaceri).Oricum dupa experienta traita sfatuiesc pe toata lumea sa faca ceea ce-i indeamna inima si daca nu sunt convinsi de diagnosticul unui medic!!!!!!!!!!sa mearga mai departe si sa consulte mai multi medici!!!Caci se poate intampla intr-o zi sa fii tratat de raceala si tu sa suferi cu.inima.
0
05-02-2008, ora 00:00
IONITA
Nu este medic/terapeut
IONITA
BUNA ANXIOASELOR.DUPA CUM POATE STITI ACEASTA NU ESTE O BOALA CI UN SIMTOM.LA VIRSTA DE 20 DE ANI AU INCEPUT UNELE SIMTOME CIUDATE PALPITATII, FRISOANE.ERAU CAM DE DOUA ORI PE AN ACESTE CRIZE.PE LA 38 DE ANI AM AVUT O CRIZA PUTERNICA, ACESTA ERA UN ATAC DE PANICA.AM MERS DEA LUNGUL TIMPULUI LA FOARTE MULTI MEDICI, AM FACUT MULTE ANALIZE SI NIMIC, ERAM SANATOASA TUN.DEJA NU MAI AVEAM CHEF DE NIMIC IMI DISPERAM COPILUL, SOTUL EU IMI PLINGEAM DE MILA.MULT TIMP NU AM INTELES DE CE AM ACESTE STARI. DEJA NU MAI PLECAM SINGURA DE ACASA, MA SPERIAM DIN ORICE, GINDEAM NUMAI NEGATIV. AM REFUZAT ORICE ANXIOLITIC NU FACE BINE.SI CUM TOTUL PLEACA DE LA CREIER NOI CREDEM CA, CALMANTELE NE FACE BINE.INTR-O ZI MA-M HOTARIT CA TREBUIE SA VAD DE UNDE PLEACA TOTUL SI AM INTELES.DE LA NOI FETELOR. AM FOST LA UN PSIHOLOG BUN CARE MA INVATAT SA GANDESC ALTFEL.DACA NU CREDETI CA UN PSIHOLOG VA POATE AJUTA NU MERGETI.DUPA ANI DE CHIN SUNT DEJA PE DRUMUL CEL BUN.AM INCEPUT SA PLEC SINGURA, SA AM GRIJA DE ASPECTUL MEU, SA FIU MAI FERICITA.NU MAI LUATI MEDICAMENTE DE NICI UN FEL, NICI CHIAR HOMEOPATE TOTUL PLEACA DE LA NOI, DIN FELUL DE A GINDI.SIMPTOMELE SUNT NASOALE DAR NIMENI NU A MURIT.CAUTATI SA UMBLATI LA TRECUTUL VOSTRU, POATE ACOLO DESCOPERITI CE VA PRODUCE ACEASTA TEAMA. CA PINA LA URMA ANXIETATEA ESTE DE FAPT O FRICA DE CEVA.EU AM ACCES LA INTERNET DE 6 LUNI SI TOT CITEAM PE FORUM DESPRE MULTE PERSOANE ANXIOASE SI DEJA MA SPERIAM SI MAI TARE, DAR APROAPE NIMENI NU CONSULTASE UN PSIHOLOG.TOTI SE DOPAU CU MEDICAMENTE SI ASTEPTAU SA LE TREACA STARILE.AJUTATIVA SINGURI SI INFRUNTATI ACCEASTA FRICA..ANXIETATEA NU TRECE DACA NU VA AJUTATI SINGURI.PSHIOTERAPIA CONGNINTIV COMPORTAMENTALA ESTE FOARTE BUNA...SUCCES SI FITI TARI.
0
11-02-2008, ora 00:00
adina88
Nu este medic/terapeut
adina88
Buna Anna_Marya, eu am sindrom nefrotic si de aproape 4 ani iau prednison!La inceput eram suspecta de lupus, insa era ceva nefrotic.Am luat 15 tablete la inceput, iar acum am ajuns la 5 tablete.Si eu am stari de panica.inainte eram doar trista, insa dupa o cearta q iubitul am inceput q starile astea.acum suntem iar impreuna, dar din cand in cand am aceste senzatii.Cautand pe net am aflat ca poate fii o deficienta de calciu, deci dereglari ale paratiroidei ceea ce poate da starile de panica.In cazul meu ambele situatii cred caau dus la starile de panica.Vreau s astiu daca a auzit cineva de terapia-florala Bach si daca a luat picaturile respective? si ce inseamna homeopatie?multumesc anticipat!
0
01-03-2008, ora 00:00
cri_me
Nu este medic/terapeut
cri_me
Buna. eu vroiam sa spun ca inteleg si care e ideea cu atacul de panica, dar si cu lipsa de calciu. Prin atacul de panica a trecut mama mea, si prin lipsa de calciu trec eu. Mama mea a suferit de atac de panica timp de 7 ani. La fel.. doctori.. tratamente.. nimic. Nu putea sa iasa din care fara ca cineva sa o insoteasca, i se facea rau. La ea atacul de panica era cauzat de necazurile pe care avusese anterior. Era divortata, cu un copil de mana.. fara casa. Stateam in gazda pe la diferiti oameni. A fost internata si la spitalul de psihiatrie din Iasi. nu a dat rezultate. S-a rezolvat pana la urma prin autosugestie. Adica.. se uita in oglinda in fiecare dimineata, spunandu-si ca e frumoasa si desteapta, si sanatoasa ( ceea ce si era, pt ca analizele erau bune), si nu are ce sa se intample rau. Si incet incet si-a revenit. Acum e un om normal, si ma ajuta pe mine :). Eu, pe de alta parte sufar de spasmofilie. O boala cauzata de lipsa de calciu. Si la mine se manifesta diferit. De foarte multe ori ma sufoc, asa cum spunea Edinna.. foarte urat, ai senzatia de moarte iminenta.. e ft ft aiurea senzatia. Numai cineva care a trecut prin asa ceva [poate intelege. Si trece greu. Chiar daca iau calciu.. nu-mi revin pe loc. Doar daca imi face cineva intravenos. Sau alte dati, cand sunt si obosita incep sa tremur toata, sa am palipiatii, sa fiu speriata.. la fel.. ft urata senzatia. Nu doresc la nimeni. Dar eu am si colon iritabil.. la fel am incercat diferite tratamente.. pe la doctori diversi.. regim alimentar.. nimic nu merge. Boala asta se manifesta la mine prin faptul ca mi se umfla stomacul, indiferent ce mananc. Si din cate am inteles, la mine se datoreaza tot din cauza spasmofiliei. Se expilca prin faptul ca celula musculara sunctioneaza (printre altele) si cu ionii de calciu. Care in cazul in care nu exista sau sunt in cantitate mica provoaca contractia celulei musculare, provocand spasme musculare la diferite organe, sau tegumente. Sigur stiti cu totii cand vi se intampla sa va tremure o pleoapa. In popor se zice ca te vorbeste cineva de rau. De fapt e datorata tot lipsei de calciu. Eu nu stiu ce sa ma fac.. ca m-am saturat de pastile cu cacliu.. tot felul.. asociat cu vitamina D. e enervant..sa faci ani de zile tratament si sa nu-ti treaca. Te saturi.
Sanatate la toata lumea!
0
01-03-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
cineva i-mi spunea ca e foarte important ca "noi" cei cu aceste probleme sa luam prima si prima data Mg si B6, si apoi Ca, nu Ca si Mg deodata, eu am facut injectabil Ca si Mg catva timp 1 sapt -2 a fost mai ok, dar apoi am avut aceleasi stari.cineva in masura sa ne spuna cum se administreaza Ca si Mg?
0
01-03-2008, ora 00:00
carola
Nu este medic/terapeut
carola
cri_me sa stii ca m-au contactat de pe forum persoane cu care am discutat despre ceea ce mi se intampla.Ajuta f mult si faptul ca poti discuta cu persoane care inteleg prin ceea ce treci tu.
0
30-01-2009, ora 02:31
iadaci
Nu este medic/terapeut
iadaci
hello la toata lumea...

Am mai postat de multe ori pe acest site dar nu pe acest forum. Carola, cand am citit primul tau mesaj, ma regaseam pe mine. Exact aceleasi simptome, aceleasi ganduri, aceleasi actiuni, aceleasi concluzii...
Asta s-a intamplat acum doi ani. Primul atac de panica, sau frica de moarte cum i-ai spus tu, apoi pe la urgenta, analize si totul e ok.:).. Pana la urma am mers la psihiatru, care m-a trimis la un psiholog si impreuna mi-a dat si un tratament medicamentos. Acum ma simt super ok, dar din cand in cand mai apar dar rar si de intensitate foarte mica. Nu vei scapa de aceste senzatii niciodata poate, dar trebuie sa sti cum sa le controlezi. Un psiholog te poate ajuta cel mai bine. merita incercat. mie mi-a placut f mult, si chiar m-a ajutat. inca nu am citit toate mesajele din forum. daca repet doar ce a mai spus cinva imi cer scuze. Sa ne auzim cu bine
0
14-02-2009, ora 15:50
pic-pic
Nu este medic/terapeut
pic-pic
Salutare! Am citit mesajele de pe forum si m-am intristat vazand cati oameni sufera de atacuri de panica. Nu-mi imaginam. Sotul meu se confrunta de curand cu aceasta problema, dupa ce ni s-a nascut cel de al doilea copil. Griji acasa, griji la serviciu. Din pacate si eu am probleme de genul asta, acum intr-o forma mai usoara, din fericire. Ce m-a mirat si m-a durut cel mai mult, citind mesajele voastre, e ca nimeni nu se gandeste (sau nu scrie, cel putin) la ajutorul lui Dumnezeu. Probabil ca suna babesc si demodat, dar in fond e vorba despre o problema sufleteasca in primul rand. Inghitim pastile, mergem la psihilog, mai mult sau mai putin priceput, ne ajuta pe moment, dar ce va urma? Trebuie sa invatam sa gasim sau sa regasim echilibrul. Pentru asta nu e de ajuns sa sape psihologul in sufletul nostru. Plecam de acolo si tot singuri ramanem, noi cu fobiile noastre. Omul trebiue sa inteleaga ca nu e singur. Suntem cu toti in mana lui Dumnezeu. El ne tine, pur si simplu in palmele Lui. Daca noi ajungem sa simtim asta, o sa stim ca orice incercare e spre intarirea noastra si nu spre distrugere, ca orice atac de panica vine, dar si trece si ca, in fine, omul e supus bolii, ca si mortii, dar asta e firesc si nu trebiuie sa ne infricoseze. Moartea nici nu exista, de fapt, e doar o trecere, spre ce, depinde de noi. Solutia? Simpla si practica, dar trebuie vointa si credinta. Asa putina cum e, la inceput. Primul pas e participarea la slujbele bisericii, in primul rand duminica le Sfanta Liturghie. Apoi iti alegi un duhovnic bun, un preot pe care ti-l recomanda cineva, sau care ti-a placut la biserica si te spovedesti. Aduni toate pacatele si toate durerile tale si le versi acolo, in fata lui Hristos. Preotul e doar un mijlocitor. Faci asta cat mai des. Daca primesti dezlegare de la duhovnic, te impartasesti si atunci simti ca zbori, viata ta ia cu totul o alta intorsatura. Prin impartasirea cu Hristos, cu sangele si trupul Lui, nu mai esti singur, Il ai pe Dumnezeu in tine si nimic rau nu te mai tulbura atat de tare. Devii puternic si chiar daca probemele reapar, stii cum sa lupti. Alergi la Dumnezeu. Asta e singura dependenta folositoare. Si oricum de El atarnam, fie ca vrem sau nu. Si altceva. Gaseste un lucru frumos care sa-ti bucure sufletul. o carte, o floare, o pictura, o intalnire cu on om drag. Aminteste-ti prietenii si incearca sa-ti faci altii noi. Exista oameni care sa merite lucrul asta. Bucura-te de copii, petrece mai mult timp in preajama lor si o sa te molipsesti de energia lor pozitiva. Sper ca v-am fost de folos si sa ne "intalnim" cu mai multa nadejde si ganduri bune.
0
27-04-2009, ora 10:03
adrian-florentin
Nu este medic/terapeut
adrian-florentin
buna ziua!!
am si eu o problema
in orasul in care stau a fost sambata seara cutremur si eu abea intrasem cu mama in casa si eu mam speriat foarte tare
CE SA FAC?
0
27-04-2009, ora 10:33
iadaci
Nu este medic/terapeut
iadaci
avand in vedere ca "te doare in pla de noi" da-ti doua palme si incearca sa iti revi ;)
0
27-04-2009, ora 11:48
adrian-florentin
Nu este medic/terapeut
adrian-florentin
iadaci da ce ai patit?
0
27-04-2009, ora 13:18
iadaci
Nu este medic/terapeut
iadaci
?nu stiu care e faza, dar crede-ma ca in loc de "adrian florentin" scria "ma doare in pXXX de voi"... credeam ca ai intrat sa iti bati joc. scuze, dar nu inteleg de unde eroarea asta.
0
27-04-2009, ora 13:28
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
Carola are dreptate.asa am patit si eu in urma cu 3 ani si de atunci refuz sa iau orice medicament chiar daca de multe ori abia stau in picioare.CAROLA lasa-mi si mie id-ul tau.multumesc
0
28-04-2009, ora 09:42
adrian-florentin
Nu este medic/terapeut
adrian-florentin
da mai intra si fratimiu si cred ca el!
eu nici nu va cunosc deci nu imi bat joci de dumneavoastra
0
16-07-2009, ora 12:59
mihaela.b
Nu este medic/terapeut
mihaela.b
Carola, nu-mi vine sa cred.am patit exact acelasi lucru ca si tine, povestile sunt identice.Sunt 4 ani de atunci si inca nu m-am vindecat. Nu-i nimic grav, sunt doar atacuri de panica care ne fac viata un cosmar. N-ai sa mori si nimic rau nu se va intampla cu tine...trebuie doar sa te tratezi de atacuri de panica si anxietate
0
15-11-2009, ora 20:51
stefanna
Nu este medic/terapeut
stefanna
in 2004 am facut primele atacuri de panica, , dupa 9 luni de tratamente, , acupunctura si vitamine mi-am revenit, , in urma cu 1 an au revenit foarte puternik in urma mai multor socuri si pierderi, , ruptura reletiei mele a pus capacul, , , , , , , , , , , timp de 8 luni am stat aproape mereu in perfuzii, , supusa la tot felul de analize, , , , , dar nimik, , eram in chinuri tot mai mari si dureri ingrozotoare de cap, , , nu mai dormeam, nu mai vroiam sa traiesc, , dar imi era o frica imensa de moarte, , ,
mai aveam putin si niciun calmant nu mai isi facea efectul, , , , , , in urma unei electropuncturi mi sa depistat o infectie cu streptoccoc care afectase in proportie de 96 la suta tot din corp, , , , , , , , , va da-ti seama cum a fost posibil ca aceea infectie sa ma omoare si culmea ca nimeni nu a depistat-o mai repede, , , , , , , recuperarea fost grea, , foarte grea dar acum sunt bine si invat sa traiesc din nou, sa imi doresc inca o zi de viata, , , , , , sanatate tuturor, , , , , ,
0
09-05-2010, ora 20:03
Permarcu
Nu este medic/terapeut
Permarcu
Eu, 62 de ani, sunt foarte multumit de Xanax.Folosesc Xanax de 4ani in, circa 15mg/luna, (in medie), fara nici un efect de dependenta.Incep co 0, 25 mg si, dupa 35-40 min, suplimentez, daca este necesar.Am grija sa nu exagerez, ma abtin pe cat posibil, fac pauze de 4-7 zile, in general am grija ca administrarea sa fie cat mai neregulata.
0
09-05-2010, ora 22:53
stefanna
Nu este medic/terapeut
stefanna
buna CAROLA, , , te rog sa iti faci un exudat faringian, , sigur este vb de o infectie in corp, , tinand cont ca nu ai alta problema, , asa am patit si eu, , , , , , , am umblat 2 ani la toate analizele si nimik, , cand colo o infectie cu streptococ imi afectase in proportie de 95 la suta aproape toate organele, , , , , faceam foarte des atacuri de panica si foarte urate din orice motiv intram in panica, , ba ca vine vreme grea cu fulgere, , ba ca striga cineva, ba nu puteam respira, , , , , , , am luat calciu, , vitamine, , tot ce auzeam si nimik, , , , , , la asta a ajutat si stresul si esecurile, , , , , sanatate, , , , , ia neaparat SEDATIF PC 2, , , , , , , , , ESTE HOMEOPAT SI VEI VEDEA EFECTE IMEDIAT, , ,
0
07-06-2010, ora 20:23
eric_23
Nu este medic/terapeut
eric_23
Gandurile negative si depresiile voi vi le creati... sau daca sunteti slabi, cei din jur vi le creeaza. eu am trecut prin momente mult mai grave ca ale voastre... gen depresii, psihoza, insomnie cronica...dar va zic eu ca medicamentele va fac mai mult rau decat bine...pacat ca sa interzis Acidul Lysergic (LSD).cu ajutorul acestei substante medicii psihiatrici ar fi putut trata multe afectiuni ale creier-ului (asta numai in spital). In fine. va doresc multa sanatate.
0
29-06-2010, ora 15:13
englezu23
Nu este medic/terapeut
englezu23
Eu am fost 6 luni bolnav ba cu una ba cu alta si probleme emotionale pe fond... aceleasi stari descrise de tine nu au incetat sa apara... Mergi la biserica. incearca sa citesti cat mai multe carti. Iesi la aer liber, in parc zilnic. Socializeaza cat poti de mult si incearca sa vezi viata cu alti ochi. Gaseste-ti ocupatii care sa-ti capteze atentia ca pana seara sa te simti epuizata sa poti dormi linistita.O data ce iti iei gandul de la tine o sa fie bine. Si cand simti ca nu mai poti respira NU TE PANICA! pune-te pe spate trage aer usor si din ce in ce mai rar pana ce bataile inimii vor fi mai lente. Invata sa te calmezi singura. Nu mai bate la usa medicilor. ESTI SANATOASA!
0
01-07-2010, ora 10:22
alinaa28
Nu este medic/terapeut
alinaa28
pt CAROLA... si eu sunt la fel ca tine.. imi este frica sa mai plec singura p strada, sa conduc.. sa raman singura in casa.. am ajuns la urgente de en -ori toate analizelei mi sunt bune inclusiv cele pt glanda tiroida, calciu ionic su seric glicemie.. ekg... toate... eu am suferit o trauma in urma cu un an cand mama mea a decedat.. atunci pot spune ca nu am constientizat ceea se intampla dar dupa un an am inceput sa simt ce simti u... eu am mai avut asa ceva in 2005 am luat tratament cu xeroxat si xannax... dar le -a m intrerup dupa 6 luni k ma simteam f f bine.. iar dupa aceasta trauma(decesul mamei) mi au revenit din nou.. nu la intensitati mari dar ca idee ma ia o zi da una nu.. si iau 0.5 xannax. te sfatuiesc sa mergi la un psihoterapeut, iar daca vezi ca nu da rezultate mergi la un psihiatru, , o sa ti recomande aceste pastile.. anxiolitice gen.. xannax, xeroxat, cipralex... asa o sa te simti f f bine iti garantez... si o sa te bucuri din nou de tot ceeea ce faceai iniante... nu creeaza dependetnta... si mai este un aspect f important... 90% din medicamentatie... suntem NOI!!!... dar mergi la un specialist o sa te ajute sa depasesti aceste momente... sunt multi oamenii din jurul nstr, care cred ca de fapt suntem bonlavi imaginari.. dar nu este asa... eu chiar i cred p toti care au astfel de probleme... va doresc sa treceti peste toate momentele de genul acesta si sa incepem sa credem ca de fapt" cartile sunt la noi". p.s. fizic nu avem nimik. totul este la nivel de psihic... deci analizele iti garantez ca o sa ti iasa bune de fiecare data.. atacul de panica este de fapt frica iminenta de moarte, , si de aia orice simptom avem o asociem cu moartea dar de fapt nu este asa... iti doresc numai bine tie si tuturor care au asa ceva... oricum asta este boala secolului.. deci de la mic la mare avem asa ceva... ca nu aratam de multe ori, dar majoritatea indivizilor in societatea in care traim luam aceste anxiolitice ca sa rezistam clar. numai bine si mai vb...
0
01-07-2010, ora 10:30
alinaa28
Nu este medic/terapeut
alinaa28
POTI SA IEI CA SI MG SUB FORMA DE COMPPRIMATE EXISTA, LA FARMACIE SI UN COMPLEX dE 12 VITAMINTE SI 8 OLIGOELEMENTE SE NUMESTE SUPRADyN SE IA UN COMPRIMAT DIZOLVAT IN 50-100 ML APA INAINTE DE MASA...MAI EXISTA DE ALTFEL Magne B6 sub forma de fiola baubila se pune in apa si se bea... calciu si vit d3 tot sub forma baubila.. sunt mai multe variante... dar pe langa astea cum a spus cineva mai sus... hai sa mai gandim si pozitiv ca totul este la nivel de psihic nu fizic... ca in videocipul lui DONNY- TEMPTATION-- cand spune la sfarsit... it s all in your imagination... ia sa te uiti la videoclip sa l intelegi... asta ca un spirit de gluma si incurajare..sa u ia 0, 5 xanax(alprazolam ) la nevoie, cand simti ca te ia aceste stari.. o sa ti dea la inceput o stare de somnolenta..apoi te linisteste de palpitatii si etc... numai bine
0
01-07-2010, ora 10:35
alinaa28
Nu este medic/terapeut
alinaa28
eric -23... sa ne tratam cu lsd.. este..., pai chiar ca ne drogam de tot. mai aveai sa ne spui sa fumam si iarba.. se tragem o linie pe nas... etc... mai lasa ti mistousrile ca nu e chiar asa de ras... p bune...documenteaza te si vezi cu adevarat ce este LSD!!
0
14-08-2010, ora 19:26
monika_33
Nu este medic/terapeut
monika_33
Buna seara, dragele mele !
Nici nu mi-as fi inchipuit ca se scrie asa de mult despre aceasta problema si pe net...am descoperit cu totul intamplator, in momentele in care cu toata puterea autosugestiei si meditatiei incercam sa depasesc un atac de acest fel.tahicardie(puls accelerat), ameteala, lipsa de aer, tremuraturi, ce mai-o senzatie iminenta de lesin...dar, sa incepem cu inceputul...
Am 36 ani, sunt medic si cunosc, pe propria-mi piele, ce inseamna atac de panica...oricat de mult stiu ca nu se poate intampla NIMIC GRAV, simptomatologia este atat de puternica si reala, incat, de multe ori, am ajuns la spital, in urgenta, banuind tot felul de alte boli, sau.pur si simpu imi era teama ca se apropie sfarsitul...
Imi amintesc in adolescenta ca faceam accese de spasmofilie, chiar am luat calciu gluconic intravenos vreo 10 zile si Propranolol prescris de o doamna doctor care se dorea cu pretentii, in conditiile in care calciu ionic seric era perfect normal.sigur ca, pe atunci, fenomenul era mai putin intalnit, medicina mai putin evoluata.in prezent, este un adevarat fenomen, ca urmare, in principal, a societatii in care traim, a stressului cotidian la care suntem supusi.E o chestiune de subtilitate acest stres, pana la urma, pentru ca, descriindu-mi starile mai multor colegi, in timp, am intalnit reactii contradictorii, dar, in esenta, toate minimalizau acesta stare.eh, stresul, ia-ti un concediu 2-3 zile si se rezolva.si chiar am incercat, doar ca, nu se rezolva chiar asa de usor...
In timp, am incercat tot ce se poate, de la sedative, anxiolitice, vitamine, toate dovedindu-se doar cu efecte temporare(ca sa nu spun nule)...practic, trateaza efectele si nu cauza atacurilor de panica, asa cum bine spunea cineva pe acest forum ca le mascheaza.
Imi doresc sa fiu subiectiva acum, in dorinta reala de a va fi de ajutor, impartasindu-va experienta mea, de data aceasta, ca pacient.In opinia mea, aceste stari pot fi depasite mental, psihic printr-o autocunoastere si, de ce nu, autosugestie.Pe mine ma ajuta diverse tehnici de relaxare(chiar azi, venind acasa urgent dupa ce incercam o plimbare cu barca la ora 12 la 38 de grade, mi-am pus casti cu sunetul ploii, incercand sa-mi induc racoarea, considerand ca temperatura a fost factorul declansator al crizei) de la plimbari in natura, cititul, in principiu evitarea factorilor pe care ii consider declansatori ai crizei.Sigur ca, la un moment dat, am devenit cam izolata, dar reuseam sa ma reechilibrez singura si asta e cel mai important.DIn pacate, nici prietenul meu nu prea intelege (soacra nici atat, fiind uneori chiar factorul declansant ;))nici nu are rost sa am prea mari asteptari...
Sa nu uitam de situatiile mai deosebite, grele la care am fost supusi, in timp, care au lasat o amprenta puternica in subconstientul nostru, chiar daca atunci nu ne-am dat seama, sa incercam sa le intelegem, sa le depasim, sa fim mai toleranti cu noi, in primul rand, si cu cei din jur si sa nu uitam sa spunem, macar duminica.Tatal Nostru.
0
30-10-2010, ora 20:15
p_etrica78
Nu este medic/terapeut
p_etrica78
buna si eu am aceleasi simptome stare de panica, dureri de cap, sincer sa fiu am avut o relatie si cand ma gandesc la acea fata atunci ma apuca aceste stari si in plus imi este frica de singuratate iar cand ma gandesc ca sunt singur si ca nu ma asteapta nimeni acasa atunci intru in panica dar imi revin repede daca ies afara la aer si-mi pun ordine in ganduri, am luat sedativ pc si ma simt mai bine dar intrebarea mea este daca trebuie sa iau la nesfarsit aceste pastile
0
16-09-2011, ora 19:43
popescu violeta
Nu este medic/terapeut
popescu violeta
Simt ca imi pierd iar controlul. Inainte sa nasc am facut tratament cu cipralex la pranz, 3 distonocalme si 2 anxiar pt anxietate si atacuri de panica. Dupa nastere m-am simtit perfect, dar de la moartea tatalui meu la un an mi-au revenit iar starile de panica rau de tot. Simt ca imi pierd controlul, ma invart ca un leu in cusca, nu am liniste, simt ca inebunesc. Dr meu psihiatru mi-a recomandat remeron de 15 mg seara, imovane 1 seara si 3 distonocalme. Problema este ca am luat un remeron seara, am adormit in 2 minute si deabia m-am trezit a doua zi la ora 13. De atunci nu am mai luat nimic si imi este frica sa il mai iau. Voi ce sfat imi dati? sa iau in continuare remeron? ajutati o persoana disperata.MULTUMESC
0
16-09-2011, ora 19:46
popescu violeta
Nu este medic/terapeut
popescu violeta
DACA A-TI LUAT REMERON SA IMI SPUNE-TI SI MIE VA ROG CUM V-ATI SIMTIT.VA ROG.
0
16-09-2011, ora 19:49
popescu violeta
Nu este medic/terapeut
popescu violeta
ANAZILE LA SANGE SUNT BUNE. DE 2 SAPTAMANI M-I S-A MONTAT UN STERILET CLASIC, POATE FI SI DE LA EL? ROG FRUMOS SI UN DOMN DOCTOR SA IMI RASPUNDA.MULTUMESC FRUMOS.
0
16-09-2011, ora 21:51
stefanna
Nu este medic/terapeut
stefanna
hi, va recomand tuturor tratamentul homeopat, incercati cu incredere, mergeti la un medic homeopat discutai o ora despre o groaza de lucruri si va prescrie o combinatie de pastilute homeopate, , la mine au facut miracole, dzeu sa ne ajute
Adaugă un comentariu / răspuns
60 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •