FULGERE IN OCHI LA VARSTA DE 30 ANI..CE SE INTAMPLA?
BUNA SEARA..De aproape 1an am inceput sa vad, , in ochi" niste fulgere care tremura...la inceput mai putin doar in coltul ochiului...dupa care mai puternice si mai, , lungi" cu forme cat mai ciudate..si care tremura din ce in ce mai tare...si incep sa nu mai vad, , in lateral"doar drept.in parti vad negru...Totul dureaza cam o jumatate de ora...timp in care trebuie sa ma concentrez foarte mult sa reusesc sa vad ceva..macar pe plan drept...Spre rusinea mea nu am fost la doctor..punand totul pe seama stresului si oboselii..dar vad ca de la un timp sunt tot mai dese aceste episoade..la 3-4 zile.AM 30 ANI SI SUNT CONTROLOR CALITATE IMBRACAMINTE...multumesc si sper sa gasesc un raspuns la d-voastra..cu respect Stella
1 comentarii
Buna dimineata!Simptomele descrise de dumneavoastra se numesc fosfene sau fotopsii. Ele apar, de obicei, in decolarea de retina( nu este cazul dumneavoastra ;sau mai frecvent cand se exercita o tractiune asupra retinei ca in decolarea posterioara de vitros), nevrite optice ; pot apare si in ochiul sanatos. Este necesar un consult oftalmologic complet ( determinarea acuitatii vizuale, examenul polului anterior, al polului posterior, controlul TIO, efectuarea unui camp vizual, inclusiv la culori); sa controlu si tensiunea arteriala, investigatii sangvine screening( HL, VSH, fibrinogen, glicemie, colesterol, trigliceride, TGP, TGO, INR, uree, creatinina, acid uric); si un examen Doppler al arterelor carotide; in urma examinarii oftalmologice si investigatiilor, ne putem orienta catre un diagnostic si tratament; numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața