Gastrita

06-02-2024
P13
Nu este medic/terapeut
P13
Buna ziua!
De 2 saptamani fac tratament cu rabeprazol 20mg prescris de medic, dar simptomele nu s-au ameliorat considerabil.In trecut am mai luat controloc si am simtit imbunatatiri mult mai repede.Oare ar fi o problema daca de maine dimineata as lua controloc in loc de rabeprazol?
Multumesc mult!
2 comentarii
0
06-02-2024, ora 11:31
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Este important să nu schimbați sau să opriți medicamentele prescrise fără a consulta în prealabil medicul care v-a prescris tratamentul. Deși atât rabeprazolul cât și pantoprazolul (substanța activă din Controloc) sunt inhibitori ai pompei de protoni și sunt utilizați pentru tratamentul afecțiunilor gastrointestinale precum gastrita, acestea pot avea efecte diferite de la persoană la persoană.

Dacă simțiți că tratamentul actual cu rabeprazol nu vă ameliorează simptomele în mod satisfăcător, cel mai indicat ar fi să discutați această situație cu medicul dumneavoastră. Medicul vă poate evalua starea de sănătate actuală, poate revizui tratamentul și poate decide dacă este adecvat să schimbați medicamentul sau să ajustați doza.

Auto-medicația sau schimbarea tratamentelor fără avizul medicului poate duce la complicații sau efecte secundare nedorite. Prin urmare, vă recomand să luați legătura cu medicul dumneavoastră pentru a discuta despre simptomele pe care le experimentați și despre opțiunile de tratament disponibile.

Sper să vă simțiți mai bine curând!
0
06-02-2024, ora 11:46
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Poteti schimba rabeprazol cu controloc daca doriti. Ele fac acelasi lucru, dar in final e importanta experienta personala.

Apropo de experienta personala, si eu am avut gastrita in liceu si primii ani de facultate. Ma chirceam in banca de durere aproape zilnic. Luam antiacide care in cel mai bun caz ajutau pe moment. Am dus-o ani asa...
Pana in facultate cand am citit de tratamentul combinat inhibitor de pompa de protoni + ANTIBIOTIC pentru Helicobacter pylori - o bacterie care traieste in stomac si distruge bariera de mucus, expunand mucoasa gastrica la acid.

Am luat Eritromicina 500mg x 2/zi timp de 14 zile si Omeprazol 4 saptamani.

Nu m-a mai durut stomacul de atunci (de 25 de ani adica). Si acum mi se pare incredibil cum a trecut totul dintr-o data. Si cum de nu mi-a recomandat niciun medic tratamentul pentru H. pilori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Tratament gastrită
  •