Gastrita difuza care nu se vindeca

31 comentarii 1 2
1
10-03-2019, ora 02:49
mltacc
Nu este medic/terapeut
mltacc
In luna sept 2018 am avut un episod de reflux gastro dar m-am dus la pneumologie pentru investigatii pentru ca aveam impresia ca nu pot respira, era ca un astm. Analizele au demonstrat ca nu aveam nimic la plamani, iar tratamentul dat de doctor a fost pentru astm si stomac. Tratamentul includea controloc si ceva pt astm, era pt 2 saptamani si m-a reparat la plamani insa apoi dupa inca 2 saptamani au aparut problemele la stomac.
Prima data era ca o indigestie si balonare, nu mai puteam manca mici de ex fara sa ma balonez.
Au urmat episoade de greata si voma in decursul lui oct.Foarte brusc, mancam o masa copioasa OK dar dupa 4 ore vomam violent tot afara. Tot atunci am observat aparitia foarte ciudata a unei pete roz pe abdomen, care a trecut cu o crema.
In Nov dupa o masa mai copioasa, la vreo 5-6 ore, am avut un episod de balonare, palpiatii, frisoane reci, panica ca si cum organismul era intoxicat si nu facea fata. Simptomele erau parca de intoxicare sau ma gandeam poate criza de pancreas de am vrut sa chem abulanta.
NU am vomat ca nu puteam si dupa ce am stat pe toaleta toata noaptea si am eliminat ce mancasem (salata cu ton si ou si o friptura) m-am simtit mai bine oarecum.
La Gastro mi s-a pus diagnostic dispepsie, la ecografie si sange totul OK, helicobacter negativ. Mi-au dat tratament controloc pt o luna, motilium si inca ceva pt cateva zile.Organimsul a ramas slabit vreo 2 saptamani inca dup-aceea, am avut diaree si frisoane, balonare, am slabit 7 kg.
Pe zi ce trecea, dispareau treptat simptomele de balonare, greata si frisoane, posibil si pt ca mancam mancaruri usoare, dar au aparut cele noi de iritare la stomac.
La inceput de ian 2019 ma simteam OK insa dupa o seara mai copiasa, a revenit simptomatologia de gastrita.
Am mers din nou la medic si mi-am facut gastroendoscopie, helicobacter din nou din scaun. A iesit negativ din scaun si diagnosticul dupa endoscopie a fost de gastrita si esofagita.
Mi s-a prescris controloc 1.5 luni 40mg dimineata. In inceput de martie le-am terminat si desi ma simteam mult mai bine 95% recuperat parca ceva ma necajea din cand in cand la stomac si ma enerva pt ca nu eram total vindecat.
Am 30 ani si nu am avut in ultimii 10 ani nicio problema cu stomacul si am consumat si alcool, tigari, cafea, mancaruri grase.
Prietena si-a facut analize i-a iesit helicobacter din prima si stam impreuna de mult timp.
Dupa ce m-am documentat in literatura de specialitate din America despre helicobacter am aflat ca metodele de diagnosticare desi au rata mare de succes pot esua daca concentratia de bacterii este mica.
De asemenea am citit despre specificul bacteriei care de fapt creeaza o aciditate scazuta in stomac ce permite patrunderea bacteriilor straine dincolo de stomac (in mod normal sunt distruse). De asemenea mancarea nu mai este bine digerata si putrezeste in intestin cauzand balonare, voma, greata, crampe etc). In plus bacteria poate cauza eruptii cutanate si elibereaza toxine in organism.
Studiing evolutia simptomelor mele mi-a fost greu sa cred ca pur si simplu poti face gastrita si cred ca helicobacterul e cauza problemelor
Desi a iesit negativ de 3 ori, am inceput un tratament naturist acum cu :
- ulei de cocos, clorofila si aloe vera pt curatare stomac si refacere captuseala
- miere de manuka 1 lingurita de doua ori pe zi cu 2 picaturi de extract de ulei de oregano - omoara bacteria
- pastile guma de mastic (facute de secom) - omoara bacteria

Fac tratamentul de cateva zile si pot sa va spun ca deja se simte o ameliorare considerabila, nu mai stau cu frica ca mananc ceva si ma iau arsurile de stomac. Mai am vreo 3 saptamani de tratament si mananc atent, dar sunt foarte confident ca o sa dea rezultat mai bine ca toate suprimatoarele PPI (controloc) de la medici care la randul lor pot avea efectele adverse asimilate cu scaderea acidului din stomac (crampe, balonare, reflux gastro (da, cititi bine), infectii etc)
Linkuri utile:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14723839
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14723839
https://www.youtube.com/watch?v=P_hE3l12bYs
https://www.youtube.com/watch?v=FLdfKvNREQY

Ipoteza mea este ca bacteria asta e responsabila de multele cazuri de gastrita care nu trece desi va ies negative rezultalte.
De ex Antigen G standard pt helicobacter ar trebui pus in balanta cu deficit de vitamina B12, IgA si IgM pt o exactitate a rezultatelor dar nu multi o fac. Din scaun daca ai conc mica, iasa negativ. La fel din stomac, daca nu se ia proba de unde trebuie poate sa iasa negativ. Exista o metoda de aur insa nu se practiva probabil nicaieri in mod uzual.

Nu sunt medic de meserie, asa ca luati cu atentie sfatul meu. Sper sa va fie de ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Tratament gastrită
  •