Gastrita eroziva

01-04-2021
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Buna ziua.in luna octombrie anul trecut am facut o endoscopie deoarece eram balonata aveam gaze multe si uneori voma, in care diagnosticul a fost gastrita eroziva.am urmat un tratament cu esomeprazol, motilium si gerdoff timp de o luna plus am tinut regim 2 luni.nu am mai avut nimic pana pe 20 februarie cand starile au revenit mult mai puternice.acum am si dureri bolboroseli lipsa poftei de mancare greata si uneori varsaturi.am fost din nou la gastroenterolog mi sa da gastrofait nexium famotidina si debridat cam o luna.am repetat endoscopia tot ce mi sa zis e ca este mai bine fata de randul trecut, dar eu ma simt mai rau ca atunci si vad ca nu mai trece am facut si o colonoscopie totul a iesit bine. tratamentul lam terminat ce mai iau e doar un helides dimin dar mai am 7 zile si termin iar simtomele sau ameliorat dar nu a trecut de tot durerile si greata.am 3 4 zile fara nici un simtom apoi 3 zile iar dureri si greata lipta poftei de mancare.regimul il tin ff strict.din piure pilaf peste la gratar slab carne la gratar sau fiarta si compot nu ies.am testul hp pylori este negativ si prima oara si a doua oara.dc nu se calmeaza durerile si ce pot face?sunt disperata iau am cumparat si bianagid refalgin de ieri am inceput sa iau dar ma lasa pe moment durerea apoi dupa cateva ore revine.in schimb starea de voma nu imi trece nici cu emetostop motilium.ce este de facut.am fost la 4 gastro mi sa dat tratament si regimul dar in rest zice ca trebuie sa treaca.nu sunt stresata singuru stres e atunci cand vad ca ma simt putin bine 3 4 zile apoi iar.efectiv eu nu am o perioada lunga care sa ma simt ok.
Adaugă un comentariu / răspuns
7 comentarii
0
01-04-2021, ora 15:23
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Dar o ecografie abdominala ati facut ?
0
01-04-2021, ora 21:52
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Da m-i sa facut la upu cand am inceput cu durerile si varsaturi si am ajuns prima oara acolo si a 2 ecografie mi-a facuto gastroenterologul.nu mi sa zis sa am probleme cu fiere ficat pancreas sau altceva.tot ce mi-a iesit e o gastrita eroziva care nu e avansata dar nu inteleg dc trece asa greu si dc diminuarea simtomelor sunt cateva zile apoi iar incep cu aceleasi stari chiar daca eu nu mananc altceva decat acelasi regim.ms
0
02-04-2021, ora 09:21
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca ecografiile au iesit normale, trebuie sa urmati indicatiile medicului specialist gastroenterolog.
0
02-04-2021, ora 17:18
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Multumesc frumos., doar ca nu stiu dc se amelioreaza simtomele asa greu chiar daca tin regim.tratamentul l-am terminat ce iau e gaviscon bianacid si dicarbocalm si ceai u stomac sanatos.si nu inteleg dc am zile ca si cum nu am nimic si apoi iar 2 3 zile cu dureri si stari de voma sau lipsa poftei de mancare odata ce acelasi regim mananc.daca greseam cu cv intelegeam dar asa ce mananc in zilele care ma simt bine tot alea mananc si in celelalte.
0
07-05-2021, ora 21:56
Orhideea_19
Nu este medic/terapeut
Orhideea_19
Bună seara ! Si eu am probleme cu stomacul de mult timp, anul trecut in septembrie am facut endoscopie dupa altele doua in 2019, diagnosticul la ultima fiind de gastrita hiperemica.Am făcut și RMN abdominal, totul bine, dar stomacul ma doare in continuare. Am luat tot felul de medicamente la recomandarea medicului, singurul care nu mi-a priit a fost gastrofait, tin regim dar o mai dau pe dulciuri și cred că nu ar trebui deloc.A rămas sa fac colonoscopie. De cand a inceput sa ma doară am fost la 11 medici gastroenterologi.
0
17-02-2022, ora 14:29
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Orhideea_19: Dacă ați fost la 11 medici gastroenterologi, v-a găsit vreunul dintre ei remediul la gastrită? Și eu am fost depistat, recent, la o gastroscopie, cu gastrită antrală convulsivă ușoară și am simptome foarte urâte: dureri abdominale, balonări, stări de greață și senzație de vomă. Cred că important este să urmezi strict regimul recomandat de medic. Dar eu țin cont de acest regim și, totuși, simptomele nu trec. Uneori sunt disperat, pentru că nu mă vindec și mă simt în continuare rău. Am slăbit 3-4 kilograme și dorm doar 4-5 ore pe noapte. Am ajuns la capătul răbdărilor.
0
28-02-2022, ora 22:30
VMS.
Nu este medic/terapeut
VMS.
Buna seara, am si eu gastrita si am tot cautat cauza care a condus la aceasta afectiune. In 3 luni am slabit 20 kg, analizele ok, colonoscopie ok, endoscopie stomacul iritat, 3 luni nu am putut bea apa decat 100 ml apa pe zi, perfuzii fara rezultat, regim tinut ca la carte si tot degeaba, unele persoane au gastrita de 5-10 ani... la o ecografie mi s-a spus ca am colonul dilatat din cauza gazelor in exces. In acel moment am luat simeticona + alverina (Meteospasmyl) si de la prima pastila am putut sa beau apa. Regim in continuare si tot nu imi reveneam.. puneam 1 kg intr o saptamana, slabeam 2-3 kg in 2 zile. Pana m-a luminat Dumnezeu si am aflat cauza radacina: gastrita este doar efectul dar cauza este cu totul din alta directie. Stres alimentar, alimentatie cu care nu esti obisnuit, nu este ca la mama acasa, schimbasem zona iar modul de gatire total diferit. Cand am facut o analiza am observat o gramada de persoane care au suferit de gastrita in momentul in care au schimbat modul de gatire, gust, miros totul diferit... cu timpul conduce la aceste probleme si iritatii care nu trece pana nu inlaturi cauza radacina. Personal am inceput sa schimb alimentatia, cum mancam inainte, doar ce mi placea si imediat mi am revenit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Tratament gastrită
  •