Gerodorm si anxietatea

25-03-2021
Anonim1018
Nu este medic/terapeut
Anonim1018
Mai simte cineva ca este functional pe gerodorm si ii dispare anxietatea ? Oare ce sa fac sa nu il mai iau si ce remedii gasesc naturale sa scap de anxietate ?
9 comentarii
2
25-03-2021, ora 15:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Schimbarea modului de gândire și percepție prin psihoterapie dă rezultate pe termen lung, orice medicament, fie el și naturist, are efect atunci când îl iei.
2
25-03-2021, ora 17:11
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Remediile naturiste, precum: pasiflora, musetel, tei etc., pot induce o usoara stare de relaxare in cazul personelor sanatoase emotional. In cazul persoanelor care doresc sa isi ofere o recompensa, sa guste un ceai seara dupa o zi cu un nivel normal de stres.
Avand in vedere ca dvs. aveti un diagnostic de anxietate si urmati tratament medicamentos, remediile naturiste, din pacate, nu vor avea niciun folos. Cel mai bine ar fi sa discutati cu psihiatrul despre medicatie, daca si cand va recomanda reducerea acesteia treptat.
Intr-adevar, la incetarea medicatiei, simptomele pot reveni, apar recaderile, de aceea este necesar sa imbinati tratamentul medicamentos cu sedintele de psihoterapie.

Cu psihologul puteti lucra asupra cauzelor, despre factori care au declansat si mentin anxietatea crescuta. Planificarea demersului terapeutic, invatarea unor strategii eficiente cognitive si comportamentale, monitorizarea problemelor de somn, incordarea neurofiziologica, factori de mediu pertubatori (zgomote, lumina, temperatura din incapere etc), anumite obicieuri (a lucra sau a verifca mail-urile din pat, stiulul de viata sedentar sau activitate fizica crescuta prea aproape de ora de somn, alimentatie nepotrivita – a manca picant sau sarat, necesitatea de a bea apa seara tarziu si deranjarea somnului de nevoia de a urina), catastrofarea problemei, activitate mintala inainte de somn.
2
25-03-2021, ora 18:31
Anonim1018
Nu este medic/terapeut
Anonim1018
Va rog respectuos sa imi dati un raspuns de ce un medicament pt somn imi nu ma adoarme ci imi blocheaza anxietatea si imi face creierul sa functioneze perfect cum eram eu inainte de atacuri de panica
1
25-03-2021, ora 18:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Anonim1018

Gerodormul este un somnifer. NU este un medicament pentru anxietate. Se ia pe termen scurt si nu mai mult de o pastila pe zi ca va strica memoria si da dependenta.
Cereti medicului psihiatru tratament cu antidepresiv pentru anxietate, nu somnifer. Nu cred ca medicul va prescrie asa ceva pentru anxietate. Ar da dovada de malpraxis.
1
25-03-2021, ora 20:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru ca il luati in timpul zilei. Nu va jucati cu Gerodormul pe termen lung ca va rade memoria.
Luati antidepresiv daca aveti anxietate sau atacuri de panica. Cum sa luati somnifere pe timpul zilei? Daca o sa aveti vreodata insomnie ce mai luati?
Mergeti la medicul psihiatru pentru tratament. Nu luati medicamente fara prescriptia medicului.
1
25-03-2021, ora 22:59
Anonim1018
Nu este medic/terapeut
Anonim1018
Sper sa nu am si insomnie si sa trebuiasca sa iau ceva si pentru asta. Oricum am citit ca gerodormul este si anxiolitic. Iau si venlafaxina dar nu simt ca mi-ar diminua anxietatea. Somniferul normal ca il iau noaptea doar ca atunci imi sare somnul si pot gandi lucid si ma pot concentra ( ma simt eu ) nu am prezis vreodata ca iau somnifere ziua doar ca mi se pare ciudata situatia si doar am intrebat de ce se intampla chestia asta. Nu iau medicamente dupa ureche...
1
27-03-2021, ora 14:33
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Substanta activă din Gerodorm este Cinolazepamul. Aceasta substanta este un hipnotic benzodiazepinic (din clasa benzodiazepinelor) si are efecte anxiolitice, anticonvulsivante și miorelaxante (efecte relaxante musculare) si sedative minore (medicamentul nu va adoarme ci favorizează instalarea stării de somnolență). Astfel ca pacientii adorm mult mai repede, se trezesc mai rar noaptea si adorm la loc mult mai repede dupa ce se trezesc. Grație acestor efecte, mai ales cel anxiolitic si cel miorelaxant, simțiți că anxietatea dispare. Dacă doriți să renunțați la Gerodorm discutați cu medicul dvs. psihiatru si faceti-o treptat nu brusc. Medicul va va spune la ce remedii puteti apela. Pe langa ceaiul de tei, musetel, puteti incerca si melatonina, dar neapărat discutati cu medicul.
1
27-03-2021, ora 16:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa reduceti un sfert pe luna. Eu il iau seara. Am simtit acelasi efect. Dr. psihiatru tot insista sa il scot dar nu pot dormi fara el. Iau trei sferturi pe zi.
1
03-05-2021, ora 12:17
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Puteti incerca Nivanight pt domn pe baza de plante 0 0 1
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul