Stare anxiodepresiva
Buna seara. Mă confrunt din luna august a anului trecut cu niste stări, care nu au dus la psihiatru. Mai exact aveam niste stări de agitație neliniște imi creștea pulsul si uneori și tensiunea. De vreo 4 ani iau și tratament pt hipertensiune. Am luat întâi triplixam 10/2, 5/5 dar de vreo câteva luni iau 1 Noliterax și un aspacardin dimineața și un Caduet și un aspacardin seara.. Pentru stările descrise mai sus am primit diagnostic de tulburare anxiodepresiva și mi se a prescris la început 1/2 Xanax de 0, 25, dimineața și 1/2 seara. Vrei 2 luni m am simțit mai bine, dar stările au revenit din când în când. Am luat apoi 1/2 Xanax dimineața, o jumătate la prânz și 0 jumătate seara. Tot seara iau un uniquet și 2/2 mirzaten căci aveam probleme cu somnul. Problema e că nu mă simt bine iau 1 Xanax de 0, 25 dimineața, unul întreg la prânz și unul seara. Nu la doare nimic dar mi e rău. Nu vreau in momentele alea nimic: nici să mănânc nici să citesc nici să vorbesc cu cineva nici să mi vorbească cineva, vreau doar sa zac pur și simplu. Daca ies in oraș nu suport aglomerația, nu știu cum să ajung mai repede acasă. "Colacul meu de salvare" in momentele acelea este Xanax ul dar se așa greu reușesc să mă remontez. Uneori seara deși îmi iau medicamentele de tensiune peste o jumătate de oră îmi crește pulsul și tensiunea. Iau un captopril și un aspacardin. Ce mai pot face, ? Am uitat sa spun că am 68 de ani.
4 comentarii
Buna seara. Aveti elemente de depresie. Cereti medicului psihiatru un antidepresiv, nu Xanax care e benzodiazepina si da dependenta.
Coaxil ati incercat? E cel mai slab antidepresiv care se da pentru varsta dv.
Coaxil ati incercat? E cel mai slab antidepresiv care se da pentru varsta dv.
@clara ia mirzaten deja...
@initiatoare... ce puls ai cand faci efort usor-moderat si ce puls ai in stare de repaos ?
@initiatoare... ce puls ai cand faci efort usor-moderat si ce puls ai in stare de repaos ?
Trebuie schimbat antidepresivul sau luat doua antidepresive daca nu e bine. Coaxil e recomandat pentru varsta lui.
De vreo 2 zile Xanax ul mi l a înlocuit cu Rivotril 0, 5 mg 3 pe zi 1 dimi 1 prânz unu seara. Continui sa iau seara 1 Mirzaten întreg și un uniquet.Dorm bine noaptea. Încă nu mi dau seama daca e bine. Adica până acum e binișor. Dar eu am oroare de socializare. Nu pot sa stau de vorbă mai mult timp cu persoane. Fug acasă. Fac și ședințe de psihoterapie, dar nu pot sa spun că ma ajută prea mult.Am intrat Intr a noua luna de tratament.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Anxietate depresie
- 17Anxietate depresie numai vad iesire :(
- 9Suport pentru depresie anxietate sociala
- 0Anxios-depresiv Seroxat
- 93Anxietate si depresie, ce ma fac?
- 10Va rog frumos niste parerii DIagnostic Depresiv-anxios
- 5angajat cu tulburare depresiva sau anxioasa
- 3depresie anxietatate
- 3Depresie si anxietate
- 6Atacuri de panica anxietate depresie
- 1Depresie
- 3O boala sau mai multe
- 15Sindrom anxios-depresiv, pierdere memorie
- 5Probleme psihice ! tulburare anxioasa si episod depresiv (de vreo 10 ani )
- 7Sa fie ceva la inima?
- 7Efectele anxietatii, depresiei si stresului asupra pielii
- 1Îngrijorare - durere in zona inimii ce îmi răspunde și în spate, durere de cap
- 8Îmi vreau anii pierduți înapoi.
Mai multe informații despre: tulburare anxios depresiva
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: