Giardia???

27-10-2018
peristera
Nu este medic/terapeut
peristera
Buna ziua! As dori sa adresez o intrebare despre o problema cu care ma confrunt de multi ani de zile, si anume, giardia lamblia intestinalis. Rezultatul acesta mi-a iesit dupa examene repetate de coprocultura. Pe masura ce a trecut timpul, boala a devenit cronica, iar simptomele sunt foarte deranjante: uneori scaune dese ( 3-4/zi), alteori constipatie, greata, perioade de lipsa de pofta de mancare, alteori foame exagerata, senzatie de satietate rapida, greata, gaze, balonare...si ceea ce este foarte deranjant, un miros urat al corpului, in anumite perioade ale lunii. Este foarte jenant, cu atat mai mult cu cat nu are nici o legatura cu igiena personala. Fac cate 2 dusuri/ zi. Am facut Endoscopie digestiva superioara, colonoscopie, ekografie, toate au fost fara probleme, doar la endoscopia superioara mi s-a aspus ca am exces de acid clorhidric, si mi s-a recomandat Motilium si Nexum. Am fost chiar la un medic parazitolog in Bucuresti, dupa o serie de analize mi-a recomandat Duador, dar simptomele enumerate persista. Am schimbat tratamente cu nemiluita extrem de costisitoare, unele chiar din strainatate, si alopate si homeopate, dar fara rezultate!! Mi s-a spus ca aceasta afectiune nu are leac, ca majoritatea avem acest parazit, dar ca nu se manifesta decat in anumite conditii. Personal refuz sa cred ca nu exista tratament, de aceea in disperare de cauza am apelat si la acest forum, in speranta ca ma poate ajuta cineva cu o recomandare sau un sfat. Va multumesc!
2 comentarii
0
01-11-2021, ora 07:37
Adinaalex
Nu este medic/terapeut
Adinaalex
Bună ziua! Și noi avem aceeași problema ca dvs cu giardia, ce ați mai făcut în legătură cu asta... Tot. Asa a devenit cronica, am tot luat tratamente însă fără rezultat, o avem de 1 an de zile a luat o fetita de la grădiniță și nu am știut inițial, nu am tratat o imediat și după am luat o toți! Va rog din suflet sa mi răspundeți.
0
29-04-2022, ora 17:44
Gabriela111
Nu este medic/terapeut
Gabriela111
De 1 an ma confrunt cu gaze multe si ragait. In februarie am facut coproparazitologic si a iesit giardia pozitiv. Am luat duador 3 zile. Am repetat analiza in martie. Din nou a iesit giardia. Am mai luat 3 zile duador. De la 1 aprilie am inceput sa iau tinctura de propolis si ulei din seminte de dovleac.  Acum nu mai ragai. Ma simt mai bine. Sper sa fiu de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu Giardia - tratament la adult și copii
  •