Glaucom!?

19-07-2010
LF
Nu este medic/terapeut
LF
Buna seara!
v-as ruga sa imi raspundeti si mie la cateva nelamuriri
am fost diagnosticat cu glaucom cu unghi deschis la ochiul stang in octombrie anul trecut...am luat Xalcom timp de 5 luni dupa care am fost la un alt medic oftalmolog care mi-a spus sa renunt la picaturi ca nu am glaucom, urmand sa merg periodic la dumneaei sa verific tensiunea intraoculara.
Simpomele au fost si sunt urmatoarele: vad niste puncte negre, mai degraba ca niste filamente subtiri care se misca dupa privire; de asemenea, vad niste puncte foarte mici, negre si albe ca niste sclipici care se misca haotic...cu intensitate mai mare in functie de oboseala.
la ultimele doua controale efectuate, fundul de ochi era curat, iar tensiunea intraoculara foarte buna. In octombrie am facut si un RMN fara subst de contrast care nu a evidentiat nici o neregula, decat o microangiopatie incipienta la nivelul ochiului stang....ce poate fi pana la urma?
mi s-a sugerat sa nu mai iau in seama acele puncte si sclipici ca nu reprezinta nimic...dar nu au fost dintotdeauna.
inca un amanunt....destul de des ma dor ochii atunci cand ma uit stanga-dreapta, dar mai mereu am zis ca "m-a tras curentul", iar ochiul stang ma doare din cand in cand, iar cand misc circular simt in ureche miscarea acestuia
va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
va multumesc!
6 comentarii
0
20-07-2010, ora 10:07
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ce varsta aveti ? Ce alte afectiuni mai aveti ( care este cauza micronagiopatiei???, aveti diabet)?Care este valoare TA? Cum este campul vizual, care este valoarea reala tensiunii intraoculare ( ne intereseaza pahimetria corneana)? Va recomand si o tomografie retiniana Heidelberg; Punctele pe care le vedeti, se numesc miodezopsii, despre cele stralucitoare, spunem ca sunt fotopsii; cauzele aparitiei acestora sunt diverse, ca sa ne orientam catre o posibila etiologie, ar fi bine sa ne dati detaliile pe care le-am cerut; numai bine
0
20-07-2010, ora 11:13
LF
Nu este medic/terapeut
LF
buna ziua!
va multumesc pentru ca ati raspuns intrebarii mele...Am 24 de ani. Masurarea campului nu am putut sa o fac din simplul motiv ca in Constanta nu am gasit aparat(incredibil, nu?). Tensiunea intraoculara, masurata prima data dupa ce renuntasem la Xalcom de o saptamana, era de 16 Ochi stg si 16 Ochi drept, masurata cu un ap de mare precizie de la americani, spre rusinea mea nu i-am retinut numele...la urmatoarea masuratoare, dupa alte doua sapt era 16 O stg si 14 Odr... mi s-a spus ca e normala pana la 20 si nu trebuie sa existe diferenta mai mari de 4-6 unitati intre Ochi.
TA este de regula buna 12/7..12/8...la un control am obtinut un 10/5 dar am facut si echo la inima si ekg si cardiologul a zis ca inima e OK. am facut analize la sange: hemoleucograma completa si cam tot pentru circulatie...toate de pana acum au fost in parametrii normali...Hematocrit a iesit 47.5...limita fiin de 45...glicemia era 182 cu lim max 220...
iar tomografia aceea poate evidentia ceva in plus fata de RMN-ul facut centrat pe ochiul stang?
va multumesc!
0
20-07-2010, ora 12:14
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Tomografia retiniana este diferita de RMN si ne spune daca s-au pierdut fibre nervoase, aspect intalnit in glaucom; si, neaparat, faci si un camp vizual, exista programe speciale de perimetrie computerizata care pot depista alterari subtile ale functiei vizuale ca o consecinta a distrugerii neuronale caracteristice glaucomului; numai bine
0
20-07-2010, ora 16:04
LF
Nu este medic/terapeut
LF
Va multumesc pentru raspuns... eliminand insa glauomul...alte cauze ale simptomelor?
0
21-07-2010, ora 07:51
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Sa facem investigatiile pe care le-am mentionat, facem cicoplegie si refractie, repetam investigatiile sangvine( Ht este mai mare... daca este un sindrom de hipervascozitate, apar tulburari de circulatie cerebrala si oculara si ar explica si simptomatologia oculara; ar fi bine sa consulti un hematolo; cautam si un sindrom inflamator pentru ca acuzi dureri la miscarea globilor oculari-miozita??? ), faci si consult ORL( durerile la miscarea globilor oculari ar putea apare in sinuzita); on line, este dificil de spus care este cauza simptomatologiei tale ;numai bine
0
06-08-2010, ora 16:56
LF
Nu este medic/terapeut
LF
buna ziua
am mai mers si am mai facut un control oftalmologic.am explicat sclipicii pe care ii vad si mi s-a spus ca ii pot vedea toata viata si ca nu e o problema...mi s-a masurat iar tensiunea intraoculara 20stg si 18 dr.
am facut consult ORL, audiograma...totul pare sa fie in regula.
ce nu am mentionat...imi tiuie si urechile...observ lucrul acesta atunci cand este liniste..si foarte deranjant este noaptea cand vreau sa dorm, este foarte accentuat seara...
de asemenea, va spuneam ca atunci cand misc ochiul stang simt miscarea la nivelul urechii stangi si nu stiu care ar putea fi cauza acestui lucru.I-am explicat si dr. ORL si mi-a zis ca nu face legatura.
3 oftalmologim-au vazut pana acum;unul a zis glaucom, altul a zis nu glaucom, iar al treilea de la Sp Bagdasar a zis...POATE e glaucom.Ce sa mai inteleg?
Am fost si la dl. dr. Ciurea, medic neurolog in cadrul aceluiasi spital, s-a uitat pe RMN-ul facut si mi-a zis ca nu e nimic, dar daca mai vreau sa fac eu unul, pot face.
Nu imi permit sa fac RMN asa oricand si nu stiu cum sa procedez
Credeti ca ar fi posibil sa fie o problema de circulatie la nivelul vaselor mici?Iar daca este asa, ce examinare RMN recomandati? am inteles ca angiormn-ul evidentiaza acest lucru, imi puteti spune va rog?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou test ar putea detecta glaucomul cu 4 ani înaintea testelor obișnuite
  • Lentilele de contact care eliberează medicament în ochi ar putea fi folosite în locul picăturilor pentru glaucom
  • Pacienții cu glaucom și leziune de nerv optic ar putea vedea din nou
  • Numărul de cazuri de orbire din cauza glaucomului a crescut îngrijorător
  • Un nou test ar putea detecta glaucomul mult mai devreme
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Cel mai bun test de diagnostic pentru pacienții cu glaucom
  •