glaucom juvenil
Multumesc pentru raspuns. Pe fisa ei sunt menţionate urmatoarele:
OD- RNFL normal în patru cadrane şi bordeline în 2 cadrane nasal superior şi nasal inferior; micropapilă cu excavaţie mărită
OS-RNTFL normal în 3 cadrane şi bordeline în 3 cadrane temporal inferior, temporal, nasal inferior; papilă dimensiuni medii cu excavaţie corespunzătoare. Notch al rim-ului în cadranul temporal inferior.
Dacă se poate, vă rog frumos sa-mi explicaţi ce înseamnă
Va multumesc
OD- RNFL normal în patru cadrane şi bordeline în 2 cadrane nasal superior şi nasal inferior; micropapilă cu excavaţie mărită
OS-RNTFL normal în 3 cadrane şi bordeline în 3 cadrane temporal inferior, temporal, nasal inferior; papilă dimensiuni medii cu excavaţie corespunzătoare. Notch al rim-ului în cadranul temporal inferior.
Dacă se poate, vă rog frumos sa-mi explicaţi ce înseamnă
Va multumesc
1 comentarii
Aspectul borderline se situeaza la limita dintre normal si pierderea de fibre nervoase care caracterizeaza glaucomul; excavatia marita si aspectul "notch"sau ancosa, crestatura, de asemenea sunt sugestive pentru glaucom; In concluzie, avem cateva argumente pentru a sustine diagnosticul de glaucom; numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Operatie pentru luxatie anterioara de cristalin la un ochi
- 1Miochimia pleoapa superioara stânga
- 1Miopie
- 1Keratita virala - exista tratament ?
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 3Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde