Glicerina este periculoasa ?

13-10-2011
Valentin64
Nu este medic/terapeut
Valentin64
Buna seara, renuntand la fumat tigari traditionale, am inceput sa folosesc tigari electronice. Am fost la farmacie si am explicat pentru ce-mi trebuie, fara sa mentionez strict Glicerina Vegetala. Cucoana de acolo, cu o mutra acra si fara explicatii mi-a adus o sticluta de 100 ml. cum comandasem si lipise o eticheta pe care scrisese simplu Glicerina iar pe laterala etichetei scrie extern. Este vreun pericol ? Preparand substantele necesare pentru alimentarea tigarii si incepand s-o utilizez, simt o usoara iritare in gat si o usoara greata. Am mentionat usoara deoarece nu folosesc intensiv (permanent) tigara electronica. Exista Glicerina Vegetala la farmacie ?
6 comentarii
0
13-10-2011, ora 23:02
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!
Eu stiu de glicerina pura, deci nu boraxata. Glicerina pura se foloseste intr-o reteta foarte buna contra tusei, impreuna cu zeama de lamaie si miere. Dar o cantitate mica, 2 linguri, la un borcan de 450 ml. Am luat de cand eram copil si nu mi-a facut rau.
In legatura cu tigarile electronice, am auzit ca sunt nocive, dar nu stiu ce contin, cum si cu ce se prepara.
Nu ar fi mai bine putina vointa si sa nu mai folositi nimic? De banii aceia va cumparati fructe proaspete si legume. Ganditi-va putin la sanatatea D-voastra! Atat de usor se poate pierde.. Un medic pneumoftiziolog a spus la tv ca nu a intalnit niciun pacient caruia sa-i spuna ca are cancer pulmonar si care sa nu renunte imediat la fumat.
Aviz amatorilor!
0
13-10-2011, ora 23:08
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Si da, scrie extern. Si pe spray-ul cu propolis scrie extern si se foloseste cu mare succes in afectiuni ale gatului (dureri, inflamatii ale amigdalelor), pulverizat direct in gat. Si nu face deloc rau, dimpotriva.
0
14-10-2011, ora 10:48
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Glicerina e glicerol CH2-OH-CH-OH-CH-2OH nu exista glicerina vegetala probabil ca mai pun ceva in ea si o lanseaza ca fiind "vegetala", nu este toxica ptr uz intern in doze mici (de ordinul gramelor).
0
14-10-2011, ora 11:52
Valentin64
Nu este medic/terapeut
Valentin64
Multumesc pentru lamuriri.
Mi-am dat seama ca mai achizitionasem aroma cu continut de nicotina de 36mg/ml si cred(sigur) ca e prea tare.
0
04-06-2012, ora 18:08
Dacii
Nu este medic/terapeut
Dacii
salut!.in cazul acesta se pare ca ai doua optiuni:ori cumperi baza pentru lichide, ori cumperi un lichid cu o concentarie mai mica, ca sa o amesteci..incearca cu una mediu, cu o aroma cu care sa mearga o combinatie...eu folosesc Malb.hich cu ciocolata mediu.si eu vapez, de aproape doua luni cu TGO!ABURI DENSI !
0
07-09-2013, ora 18:23
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Buna,
Valentin64, glicerina este un alcool trihidroxilic si la fel ca alte substante farmaceutice sau chimice se comercializeaza la puritati diferite. Glicerina poate fi utilizata si intern. Doamna de la farmacie a aplicat eticheta de EXTERN datorita faptului ca in farmacie se elibereaza de obicei glicerina boraxata care se foloseste doar extern sub forma de bandijonari. In general glicerina din farmacie este pura si poate fi utilizata si intern. Insa doresc sa iti atrag atentia in ceea ce priveste utilizarea acesteia care prin incalzire si combinare cu alte substante poate provoca diferite reactii. Solutia la care faci referire, contine propilenglicol ori glicerina sau un amestec de propilenglicol si polietilenglicol, twen 80, si extract din tutun si alte arome. Deci nu contine numai glicerina sau poate contine cantitati mici de glicerina in functie de producator.
Remicade, referitor la ceea ce ai spus, tin sa te contrazic. Glicerina este de doua tipuri si anume vegetala si animala. Aceasta denumire difera in functie de natura grasimilor din care aceasta se obtine. Glicerina care se obtine din uleiurile vegetale se numeste glicerina vegetala iar cea care se obtine din grasimi animale se numeste glicerina animala.
O zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Țigara electronică – care sunt riscurile pentru sănătate?
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Țigarile electronice creează dependență la fel ca cele tradiționale
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
  •