glucoza in urina

12-02-2012
flyman
Nu este medic/terapeut
flyman
Buna ziua.In urma cu 3-4 zile am facut niste teste de rutina(sange si urina).problema este urmatoarea...glicemia in sange este in limite normale insa in urina am fost depistat pozitiv cu glucoza, problema este ca docamdata nu stiu la ce sa ma astept, atat medicul de familie cat si parintii mei nu mi-au dat prea multe detalii insa eu i am vazut destul de nelinistiti.am cautat pe internet si nu m am lamurit foarte tare.as vrea sa ma ajutati dak se poate si sa mi spuneti dak sunt motive reale de ingrijorare.mentionez ca de cateva luni in fiecare dimineata ma trezesc cu gura foarte uscata si am o substanta albicioasa pe limba in rest ma simt foarte bine.va multumesc!!
4 comentarii
0
12-02-2012, ora 14:02
RALUCA-IOANA
Nu este medic/terapeut
RALUCA-IOANA
Ar fi fost bine sa specificati ce valoare avea glicemia in sange, ce vartsta aveti, ce profesie, ce valoare avea gluzoza in urina, daca ati recoltat proba pe nemancate, daca ati recoltat corect urina respectand recipientul standard, ce regim alimentar aveti, daca consumati sucuri din comert.Da situatia nu e tocmai ok pt ca daca ati recoltat proba in recipient steril, fara sa consumati sucuri in exces atunci e posibil sa aveti o afectiune numita diabet renal.Mai pe intelesul tuturor e o boala in care rinichiul care in mod normal filtreaza glucoza si nu lasa sa treaca in urina finala glucoza nu mai poate sa faca acest lucru. In mod normal pragul glicemiei in sange de la care rinichiul pierde glucoza in urina este de 160.-180 mg/dL.in cazul dvs acest prag este in jurul valorii de 100 mg/dL ceea ce nui ok.Va sfatuiesc sa repetai analiza de urina si de sange in aceeasi zi, fara sa consumati alimente seara dupa ora 20.00, si sa va adresati unui medic diabetolog.Ar fi bine sa faceti si alte analize dar asta doar la recomandarea unui medic specialist. Prezenta excesiva a zaharului in urina atunci cand nivelul glucozei in sange este normal. diabetul renal se deosebeste de diabetul zaharat, in care zaharul prezent in urina este consecutiv unei hiperglicemii (exces de zahar in sange). Aceasta este o tulburare functionala decurgand dintr-o boala congenitala a tubulilor renali, caracterizata printr-un defect de reabsorbtie a glucozei. Fara consecinta patologica, diabetul renal nu reclama nici un tratament.

Glucoza:
In mod normal urina nu contine decat cantitati foarte mici de glucide (glucoza = 100 300 mg la mie).

In mod patologic, glucoza poate aparea in cantitati apreciabile, prezenta ei fiind cunoscuta sub numele de glicozurie.

Glicozuriile pot fi fiziologice (ingestie alimentara crescuta de dulciuri, eforturi fizice mari) si patologice (diabet zaharat, diabet renal, hepatopatii, hipertiroidism, acromegalie, bola Cushing, sindromul Toni - Debre Fanconi.
Nu va panicati investigati mai departe cauzele si veti afla daca e nevoie sa luati tratament daca exista sau doar regim igieno-dietetic.Consumati ceai de afine poate va ajuta.
0
12-02-2012, ora 14:37
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
caz concret:
cineva din familie a patit la fel.
am repetat analiza din urina..saptamanal..timp de cateva saptamani..
CELELALTE ANALIZE..OK
greseala noastra:
seara manca struguri cu boabe mari..(era perioada strugurilor)..si dim.."iar analize.."
P.S.
un medic urolog, f. BUN diagnostician..+ colegii lui..NU puteau intelege..
asa ca, ne-au sunat, intreband (ceeace te intreb SI eu:..ce ai mancat cu o zi inainte?!?...am raspuns..) si
ne-au precizat CE sa nu manance..
si iata au trecut 2 ani si, NU MAI EXISTA GLUCOZA IN URINA.
sanatate.
cele bune,
propunere:
- ai grija ce mananci cu o zi inainte
- refati analizele
0
12-02-2012, ora 16:13
flyman
Nu este medic/terapeut
flyman
'Fara consecinta patologica, diabetul renal nu reclama nici un tratament'. puteti sa mi explicati si mie aceasta fraza...ciar nu inteleg la ce se refera...am regasito in toate discutiile despre diabet renal...dar nu inteleg..multumesc!



mentionez ca am 21 de ani!
0
12-02-2012, ora 21:04
RALUCA-IOANA
Nu este medic/terapeut
RALUCA-IOANA
Adica daca in urma unui control medical complet si a tuturor testelor necesare decizia medicala e ca nu va afecteaza sanatatea nu e nevoie de nici un tratament medicamentos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: