grad de handicap corect?

12-06-2012
lorennna
Nu este medic/terapeut
lorennna
Am o amica care intr-un singur cuvant daca ar fi sa o caracterizez este total dependenta de mama ei sufera de schizofrenie si traieste in permanenta in alte lumi singura ei legatura cu aceasta lume fiind mama ei A avut in total 23 de internari din care 8 pentru tentativa de suicid ( si-a taiat venele si a inghitit pastile), nu este n stare sa gateasca so nici sa faca cumparaturi ea nerecunoscand banii si valoarea acestora in plus la imbracat de haine mai groase necesita ajutorul mamei deoarece intra in panica si incepe sa tipe in plus la fel este si la spalat caci ea este spalata de mama ei pe spate ca nu poate ca sa nu mai zic ca daca nar fi mama ei ea nu sar spala deloc.In fine cand a fost sa se duca la comisie de handicap a primit doar gradul 2 respectiv accentuat iar cand mama ei a zis membrilor comisiei ceea ce am relatat eu mai sus respectivii iau zis ca atata timp cat poate sa meagra singura sa faca mictiune si defecatie singura nu i se poate acorda gradul de handicap grav si respectiv si insotitor. Intrebarea mea este cum ar putea o persoana care este in acest hal sa se descurce ea nefiind in stare nici macar sa faca cumparaturi. Este dupa opinia dvs un grad de handicap corect acordat si daca nu mi puteti spune ce anume trebuie sa faca pentru a i se schimba gradul de incadrare in grad de handicap ?
3 comentarii
0
12-06-2012, ora 17:04
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
Eu am gradul 2, tot schizo, dar pot sa fac cumparaturi, sa ma spal, cu toate ca mi-e greu.Nu traiesc in lumea mea, ci sunt foarte realista, chiar daca mi-e frica uneori de psihoza.
Intr-un cuvant, cred ca prietena dvs ar trebui sa aiba gradul 1 si mama ei ar trebui sa faca contestatie. S-ar putea sa nu ii schimbe gradul dar macar sa incerce
Sanatate!.
0
12-06-2012, ora 17:52
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Mi se pare normal sa aiba gradul 2, nu ar trebui sa aiba nici un drept la gradul 1. Asa de maine ma fac si eu ca sunt total handicapata, eventual fac si pe mine, ca sa fie totul in regula, si o trimit pe mama tantos sa ceara gradul 1 pentru mine.

Poate sa faca contestatie, dar nu cred ca o sa aiba succes. "Succesuri"!
0
12-06-2012, ora 19:16
lorennna
Nu este medic/terapeut
lorennna
Nu stiu ce sa zic eu cred ca merita grad unul dar deh nu putem decat sa asteptam si sa vedem din cate stiu au facut contestatie si the_eye ai zis corect prima oara succes si nu succesuri pt ca mama ei face tot ea nici nu intelege mai nimica
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul