S-a vindecat cineva prin credinta?
Te ajuta mult credinta pe parcursul bolii dar trebuie sa o imbini cu medicatia.
Cine se lasa de medicatie face episod psihotic in termen de cateva zile, cateva luni sau cativa ani.
Depinde si de trigger si de momentul in care apare.
Poate asa sa iti treaca o depresie sau o anxietate usoara doar cu credinta.
Dar mi-au scris mame de tineri care nu au putut sa ii convinga sa faca tratament ca nu s-au vindecat si nu au intrat in remisie doar cu credinta.
Eu iti recomand sa te spovedesti si sa te impartasesti macar in cele 4 posturi pe an, daca poti sa mergi la biserica la Liturghie si la Maslu (slujba pentru sanatate) si sa citesti tot daca se poate cate un acatist care efectiv iti limpezeste si iti curata mintea, fiind alcatuit numai din metafore.
Citeste si tu acatistele si viata lor de pe Doxologia si vezi ce se intampla.
Dar medicatia trebuie sa ti-o iei.
Aveti dreptate ce ati scris in raspunsul dvs.
Sunt pro medicina tratament stiu ce inseamna cand suferi de o boala sau mai multe dg.
Eu beau pastile de multa vreme. Multumesc pentru comentarii.
O zi buna la toti. Credeți ca doctorii nu stiu de Măicuța Domnului?
---------------*
Ori e ultimul comentariu ori mai stau ca un parazit, ca un paduche care va da boli si va mananca sangele pe
, , reteaua" voastra.
(*modificat de admin)
Unde e placebooooo?
Cred ca a murit.
Credinta ajuta! De fiecare data cand sunt la pamant ascult vreun acatist sau ma rog!
Dupa sunt un pic mai bine!
Te cred ca ai probleme de sănătate mintala dar Nu fi nesimțit.
Ai dreptate rugăciunile ajută pe cei care au credinta. Sanatate si numai bine.
Sa imi scrieti si mie acatistele care va plac voua cel mai mult sa ma inspir si eu...
Boala a aparut la 16 ani.
Multe boli care s-au ivit dupa tab au fost efecte secundare ale medicamentelor pentru tab pe care le-am descoperit unele dupa luni, altele dupa ani, cu ajutorul citirii acatistelor Sfintului Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou.
Unele s-au vindecat complet prin schimbarea tratamentului, altele sunt in curs de tratament, dar intotdeauna, cand m-am rugat, am descoperit cauza, medicul si medicamentul care m-au pus pe linia de plutire.
Mai glumim si pe aici, nu?
---------*
Aaaaaa.
(*modificat de admin)
Credința și spiritualitatea pot juca un rol important de suport în recuperarea din bolile psihice, și există cercetări care confirmă acest lucru — dar nu în sensul de a înlocui tratamentul medicamentos.
Ce arată studiile
- Studii publicate în jurnale de psihiatrie arată că persoanele cu boli psihice care au o viață spirituală activă raportează, în medie, o mai bună calitate a vieții, o reziliență crescută și o rată mai scăzută a recăderilor — în combinație cu tratamentul medicamentos
- Credința poate oferi un cadru de sens, comunitate și speranță, factori care reduc izolarea socială — un factor de risc major în schizofrenie și tulburarea bipolară
- Nu există date clinice care să demonstreze remisii complete ale schizofreniei sau tulburării bipolare exclusiv prin credință, fără medicație
De ce medicația rămâne esențială
Schizofrenia, tulburarea bipolară afectivă și psihoza au un substrat neurobiologic — implică dezechilibre ale dopaminei, serotoninei și altor neurotransmițători, pe care medicamentele antipsihotice le corectează direct. Oprirea tratamentului duce, în marea majoritate a cazurilor, la recădere — uneori rapid, alteori după luni sau ani.
Concluzie practică
Credința și practica spirituală pot fi un sprijin valoros complementar tratamentului, nu un substitut pentru acesta. Persoanele care combină tratamentul psihiatric cu o viață spirituală activă au adesea rezultate mai bune decât cele care aleg exclusiv una dintre căi. Dacă doriți o abordare integrativă, discutați deschis cu medicul psihiatru — mulți profesioniști recunosc valoarea acestei dimensiuni în managementul bolii pe termen lung.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
- 2In cat timp isi face efectul un antidepresiv
- 7Serodeps detalii si informatii
- 6Prozac
- 5Exercitii fizice
- 8Eu chiar sunt Antihristul! Lumea asta este o simulare! Pleroma vine!
- 55Somn hiperfragmentat
- 2Psiho traumele cronice se pot trata vindeca?
- 0Imi doresc o prietena
- 7Pronoia? Delir paranoid?
- 7Tehnică bombă pentru a elimina tristețea că nu suntem iubiți de fete