Pronoia? Delir paranoid?
De o vreme cam de o luna de zile mi se pare ca oamenii ma ajuta mai mult, sunt mai amabili, mai respectuosi s a m d. Nu stiu sa inteleg de ce anume mi se pare lumea este buna cu mine?Am cautat informatii online si cred ca mi se potriveste suficient de mult acest termen cuvant de pronoia delir paranoid, eu fiind cu boala schizofrenie paranoida. Nu este un diagnostic pus de mine de pe net. Vreau sa stiu daca a mai trecut cineva prin asa ceva? Mulțumesc.
3 comentarii
E posibil ca oamenii sa te ajute mai mult dar nu cred ca acesta este delir paranoid.
Vorbeste cu parintii tai sa nu spuna la toti ca ai schizofrenie.
E mai bine sa tii pentru tine acest aspect.
Lumea mai judeca.
Vorbeste cu parintii tai sa nu spuna la toti ca ai schizofrenie.
E mai bine sa tii pentru tine acest aspect.
Lumea mai judeca.
Eu stiu ca de obicei lumea este rea stiu din experienta mea proprie nu ma iau dupa ce spun unii sau altii. Mi se pare un pic ciudat ca primesc un fel de ajutor de unde nu ma așteptam. Presupun ca este vorba despre un complot pozitiv mai multe persoane implicate care imi ofera un ajutor. Nu cunosc motivele de ce? Am avut mai multe perioade în care credeam ca mulți imi vor răul. Acum cred ca am opusul paranoia adica pronoia. Sanatate la toate lumea.
Este posibil sa primesti ajutor pentru ca acele persoane au aflat ca esti bolnav.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8E posibil ca diagnosticul de schizofrenie sa nu fie corect?
- 15Schizofrenie paranoida - spuneti-mi va rog, ce sa fac?
- 19Schizofrenie paranoida
- 7Mama mea sufera de tulburare deliranta
- 4anxietate depresie sau schizofrenie panaroida
- 2aripiprazol
- 1Pensie grad 3 schizofrenie
- 9Persoanele care sufera de schizofrenie au sansa la educatie/loc de munca?
- 2Prieten cu probleme - cu schizofrenie paranoica, el zice ca este sanatos, nu vrea tratament
- 1Un schizofrenic obisnuit, adult, care uneori se revolta
- 1Bună ziua!!am schizofrenie paranoida și 35 de ani
- 2Mania persecuției
- 5Cum pot sa mi fac prieteni?
- 1Poti sa faci un episod psihotic de la paranoia accentuata?
- 1Pensie de invaliditate pentru schizofrenie
- 7Despre certificat de handicap
Mai multe informații despre: Delirul schizofrenia paranoida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: