Pronoia? Delir paranoid?

21-04-2026
pasager97
Nu este medic/terapeut
pasager97
De o vreme cam de o luna de zile mi se pare ca oamenii ma ajuta mai mult, sunt mai amabili, mai respectuosi s a m d. Nu stiu sa inteleg de ce anume mi se pare lumea este buna cu mine?Am cautat informatii online si cred ca mi se potriveste suficient de mult acest termen cuvant de pronoia delir paranoid, eu fiind cu boala schizofrenie paranoida. Nu este un diagnostic pus de mine de pe net. Vreau sa stiu daca a mai trecut cineva prin asa ceva? Mulțumesc.
3 comentarii
0
10-05-2026, ora 03:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E posibil ca oamenii sa te ajute mai mult dar nu cred ca acesta este delir paranoid.
Vorbeste cu parintii tai sa nu spuna la toti ca ai schizofrenie.
E mai bine sa tii pentru tine acest aspect.
Lumea mai judeca.
0
10-05-2026, ora 07:07
pasager97
Nu este medic/terapeut
pasager97
Eu stiu ca de obicei lumea este rea stiu din experienta mea proprie nu ma iau dupa ce spun unii sau altii. Mi se pare un pic ciudat ca primesc un fel de ajutor de unde nu ma așteptam. Presupun ca este vorba despre un complot pozitiv mai multe persoane implicate care imi ofera un ajutor. Nu cunosc motivele de ce? Am avut mai multe perioade în care credeam ca mulți imi vor răul. Acum cred ca am opusul paranoia adica pronoia. Sanatate la toate lumea.
0
10-05-2026, ora 16:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este posibil sa primesti ajutor pentru ca acele persoane au aflat ca esti bolnav.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: