Grad de handicap/pensie

27-09-2018
alex.m
Nu este medic/terapeut
alex.m
Bună ziua!

Acum 21 ani am fost diagnosticatăcu keratită la ochiul stâng când am fost însărcinată cu primul copil. Acum 10 ani m-am prezentat la Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Râmnicu Vâlcea pentru a fi evaluată, primind gradul IV de handicap fără plată.

În 24.06.2014 ochiul bolnav mi s-a perforat ajungând la ulcerație corneană, atunci lucram, după perforație am beneficiat de 6 luni de medical. De atunci nu mai văd absolut deloc cu ochiul stâng (indicații medicale: să nu lucrez în condiții de stres, în praf, curent, lumină puternică etc). Astfel, urmând condițiile impuse, nu am mai putut găsi un loc de muncă. În urma reevaluării după cele 6 luni de medical mi s-a spus că trebuie să am cel puțin 50% vederea pierdută și la ochiul drept, astfel nu am putut beneficia de niciun fel de ajutor de handicap, fără drept de pensie.

Până mi s-a perforat ochiul, am activat în câmpul muncii cu ochiul stâng afectat de keratită timp de 15 ani.

Întrebarea mea este: pot beneficia de pensie de handicap/orice alt fel de ajutor sau nu? (Vă rog să-mi spuneți cum ar trebui să procedez în caz afirmativ)

Vă mulțumesc!
2 comentarii
0
27-09-2018, ora 20:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati fost si la comisia de pensie si la comisia de handicap si v-au spus acelasi lucru?
Din nefericire nu sunt pe forum medici de comisie,
0
27-09-2018, ora 21:50
alex.m
Nu este medic/terapeut
alex.m
Da
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.