greturi, balonari

10-10-2008
florycyk
Nu este medic/terapeut
florycyk
simt o stare de greata continua, mi se usuca gatul si gura, forfoteli in stomac, balonari, senzatia de a merge la baie dar dak merg nu pot sa fac, frisone, dureri de cap, dureri de stomac, simt k nu am aer, trebuie sa trag aer in piept foarte tare.toate astea se intampla mai ales cand ies din casa, in afara de greata k o am tot timpul.nu am pofta de mancare si daca mananc ceva imi vine inapoi pana in gat, fara sa vomit.si ceai daca beau ma balonez.va multumesc.astept raspuns.mi-am facut analizele si ecograf si nu mi-a iesit decat nisip la rinichi
13 comentarii
0
03-11-2008, ora 16:34
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
bea apa 2 litri zilnic cate putin si des, fa exercitii de respiratie si consulta un psihoterapeut daca singura nu faci fata.asta pana nu faci atacuri de panica.
Dr Gheorghiu Mihaela, -
0
03-03-2009, ora 01:27
sensei13sora
Nu este medic/terapeut
sensei13sora
Ca si "florycyk" am can aceleasi senzatii.Simt o stare de greata permanenta in special dupa masa si seara.Mi se usuca gatul si gura, iar dak beau apa mi se inteteste greata.Din fericire nu prea am forfotari in stomac.Dar am aceasi senzatie de a merge la baie, dureri de cap.Uneori, seara in special, simt ca nu am aer.Afara insa imi este bine.Chestia este ca atunci cand imi este greata am si o stare de foame, dar nu as putea manca.Totul a inceput dupa ca am vomat intr-o seara.De atunci am aceasta greata aproape permanenta.Am fost la ecograf si domnul doctor a spus ca totul este in regula si ca nu sunt gravida.Ar fi foarte putit probabil sa fiu gravida avand numai 13 ani.
Ce sfaturi imi dati?Uneori nu pot dormi seara datorita starii.A trecut ceva timp de cand a inceput acest calvar.Apropo iau apropae permanent Ranitida si Metoclopramid (parca asa se scrie).
Alimentatia nu mea nu prea este corecta.Am un program la scoala cam ciudat si nu mananc decat de doua ori pe zi.La ora 4-5 cand vin de la sc mananc ff mult.In special prajeli.Sunt si ff pretentioasa la mancare.
Astept raspunsurile dumneavoastra cat mai repede.Va multumesc!!!!
0
03-03-2009, ora 01:37
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
problema e un pic diferita.simptomele tale, sensei13sora, sunt caracteristice unei disfunctii biliare.chiar tu ai sugerat(sigur ai banuit ca reprezinta o cauza)prajelile.iti sugerez sa le reduci, sa te axezi pe supe, salate, mancare gatita fara rantasuri sau/si carne prajita timp de cateva luni, sa bei dimineata daca poti 1 cana de ceai de anghinare, iar seara cate 50 ml de ulei masline+50 ml zeama de lamaie.
toate astea reprezinta o cura usoara de detoxifiere biliara.
0
03-03-2009, ora 01:53
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Parerea mea este sa consultati amandoua un medic gastroenterolog!!O posibila problema a stomacului, numai medicul gastroenterolog o poate depista!!Poate fi vorba chiar si de helicobacter pylori, care se poate depista in urma unei endoscopii, la analize de sange, antigen in fecale s.a.m.d.
Oricum trebuie sa evitati pe cat posibil prajelile, bauturile acidulate, dulciurile etc.
Numai bine
0
04-03-2009, ora 02:21
sensei13sora
Nu este medic/terapeut
sensei13sora
Va multumesc pentru sfaturi.
Stiu foarte bine ca prajelile nu fac bine organismului, dar eu nu suport legumele fierte, asa ca mancarea gatita este putin mai restransa.
Cum am spus programul meu de scoala este foarte prost.Intru la 11-12 si iesi 4-5.Doctorul mi-a recumandat sa mananc de trei ori pe zi si asta inncerc sa fac, dar nu prea reusesc.
Am sa incerc sa tin cont de aceste sfaturi.
0
09-04-2009, ora 20:41
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Si eu am senzatii de genul de cateva luni. In afara de helicobacter pozitiv, nu am aflat nimic concret. Mi s-a zis ca poate fi si o diskinezie biliara. Cum spunea jaquelinne, evita alimentele grase, prajite, sau cele foarte dulci. Incearca sa nu iei atat de mult metoclopramid, ca nu prea e bun pe termen lung. Mai degraba ia ceva de la plafar, Mag-Anghinar, un ceai pt bila sau ficat, etc
0
10-04-2009, ora 09:44
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
sensei13sora, legumele si salatele crude le suporti?ar fi indicat sa le utilizezi pentru ca, prin preparare termica se pierd enzimele, atat de necesare digestiei si pastrarii unui ph optim.
0
25-04-2009, ora 16:17
sagetuta10
Nu este medic/terapeut
sagetuta10
Buna,

Eu am senzatia de greata de foarte mult timp, aproximativ 10 luni. Anul trecut in iunie am descoperit ca am Helicobacter pylori si am urmat un tratament. Dupa 6 luni, perioada in care mi-a fost in fiecare zi greata am facut din nou testul si a iesit negativ. Mereu puneam starea de greata pe seama acestei bacterii, De 2 luni starea de greata s-a accentuat, avand-o in special dimineata cand ma trezesc, dar si in timpul zilei si seara. Mentionez ca am o dieta cat de cat corespunzatoare, nu consum bauturi carbogazoase, iar dulciuri consum rar. Inntr-o zi mi-a fost f rau si am ajuns la urgente. Cei de la spital m-au expediat f repede-diagnostic-gastrita.
Am fost la un medic gastroenterolog, mi-a facut o echografie, mi-a spus ca am multa secretie gastrica in stomac. Mi-a spus ca este posibil sa am Giardia. Am facut analize si a iesit negativ. Luni, am programare pentru o endoscopie. Care credeti ca ar mai putea fi cauzele senzatiei de greata. As vrea sa descopar cauza senzatiei de greata, intrucat incet-incet ajung sa nu mai pot manca. Mentionez ca nu sunt insarcinata.
Multumesc frumos.
0
14-05-2009, ora 18:25
tuduriu
Nu este medic/terapeut
tuduriu
BUNA
Numele meu este IONUT, am 21 de ani si cam de un an au anceput sa apara niste probleme de sanatate. Am fost diacnosticat cu gastrita acum 7 luni, an urma cu trei luni am facut niste analize si mi sa gasit ca am Helicobacter Pylori, am facut tratament cu FLOMILID, AUGUMENTIN SI CONTROLOC. problema este ca an fiecare dimineata ami vin stari de voma, dueri de cap, ameteala, nu pot sa mananc. an general mananc fortat, ori ce mananc ami provoaca greata. de la o vreme a anceput sa ma doara an partea stanga, zona inginala. Ar putea fi hernie? Asta ar putea provoca greata? Cum as putea sa scap de starile astea de greata si proasta dispozitie ca au anceput sa ma angrijoreze, sunt agitat tot timpul, ma gandesc numai la problemele astea. multumesc mult.
0
21-12-2010, ora 19:00
ioana 13
Nu este medic/terapeut
ioana 13
buna!
As dori si eu un sfat si sper din tot sufletu sa primesc un raspuns.De aprox 3 sapt am o stare de greata permanenta si nu mai stiu cum sa scap de ea, ma indispune, sunt nervoasa mai tot timpul si sper sa nu am ceva grav.Multumesc!
0
12-01-2015, ora 22:35
DenisaHd
Nu este medic/terapeut
DenisaHd
Buna ziua, as vrea neaparat sa imi raspundeti cat mai repede posibil. De ceva vreme ma simt rau (stari de voma chiar am si vomitat odata ; dureri de cap;ameteli). Mi-acurs si un lichid maroniu vreo 2 sapt m.am gandit sa nu fie de la vreo dereglare ca am mai avut mici iintepaturi si dureri iar acum mi-a intarsiat cateva zile. Mi-am facut test si a iesit negativ. Dar mi-au aparut si niste pete pe.corp., par a fi de la ficat. Ce pot sa fac ? Ca am si balonari stari de sete. Va multumesc
0
21-01-2016, ora 22:07
dorina1957
Nu este medic/terapeut
dorina1957
Buna seara, problema mea de sanatate este f asemanatoare cu a celor care au scris deja pe acesr forum, mai exact am o durere pe centura burtii si burta este ca o piatra, ma doare si este umflata aproape zilnic, nu ma pot apleca din cauza durerilor in burta si simt cum ceva imi apasa f tare vezica si burta se zbate(genul senzatiei de bataie a inimii), nu mai pot lua nici un fel de medicament (doar 1 pastila xanax pe zi tolereaza stomacul meu), uneori am senzatia k nu am aer, imi vine sa vomit tot timpul...am aj de urgenta la spital si mi-au spus k toate analizele sunt bune(sange, endoscopie, etc). SE POATE VA ROG SA MA INDRUMATI CE FEL DE INVESTIGATII SA MAI FAC? MULTUMESC
0
13-02-2016, ora 00:22
TabacaruEmil
Nu este medic/terapeut
TabacaruEmil
La unii dintre voi poate fi cauza si o stare anexioasa, pentru ca si eu trec prin asta si la mine au ieşit analizele bune, decât fier in plus, si Dorina1957 Xanax este si un antidepresiv care cred ca îţi ameliorează starea anexioasa.Nu ştiu dacă la toţi este asta dar aşa a fost si la mn si am si eu aceleaşi simptome ca voi, mai ales celor care se gândesc non-stop la problema s-ar putea mai mult ca sigur sa fie anxietate.Celor care cred ca nu mai aer si ameţeli, când credeţi ca nu mai puteţi sa respiraţi faceţi defapt un atac de panica si ameţeala este produsă de surplusul de oxigen in creier care i-l inhalaţi la un atac de panica.Eu am învins atacurile din panica doar cu mintea, gândiţi-vă ca nu are ce sa va facă un atac de panica pentru ca chiar nu are ba chiar când simţiţi ca numai aveţi aer trebuie sa inspiraţi adac si sa ţineţi aer in piept timp de 8 secunde, ştiu ca e greu dar asta e soluţia, atacurile de panica sunt nişte prostii ale minţi pe care le faceţi când va este teama sa faceţi unul trebuie sa îţi doreşti sa faci si sa îţi araţi ca i-l poţi învinge.Eu încă nu m-am vindecat o sa văd cum imi fac nişte analize pentru sistemul digestiv.Cine vrea sa discute cu mine sa imi dea un mesaj.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar balonările?
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Greața în sarcină
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce apare greața în sarcină?
  • 10 recomandări pentru un stomac sănătos
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  •