greutate copil 13 luni
Buna ziua. Fetita mea de 1 an si o luna cantareste doar 8, 300 kg si masoara 73 cm. S-a nascut cu 2.800 g si 48 cm. Mentionez ca o alaptez si in prezent, dar mananca si solide (nu foarte multe, ce-i drept). este foarte energica, nu sta intr-un loc nici 5 minute. Ar trebui sa-mi fac probleme ca e prea slaba, si nu-i in grafic, ce masuri sa iau? va multumesc.
2 comentarii
E putin sub greutate, dar trebuie tinut cont si de faptul ca s-a nascut cu o greutate destul de mica.
Oricum,
- fiecare copil are ritmul sau de crestere
- conteaza si zestrea genetica
- raportul greutate/ inaltime al fetitei e unul bun.
Atata timp cat copilul este vesel, mananca(un meniu echilibrat, din care sa nu lipseasca fructele, legumele si lactatele, evitarea mezelurilor, prajelilor si limitarea dulciurilor) si doarme bine, nu e absolut nici un motiv de ingrijorare.
p.s Nu uitati ca starea ei fizica trebuie evaluata periodic si de un pediatru.
Oricum,
- fiecare copil are ritmul sau de crestere
- conteaza si zestrea genetica
- raportul greutate/ inaltime al fetitei e unul bun.
Atata timp cat copilul este vesel, mananca(un meniu echilibrat, din care sa nu lipseasca fructele, legumele si lactatele, evitarea mezelurilor, prajelilor si limitarea dulciurilor) si doarme bine, nu e absolut nici un motiv de ingrijorare.
p.s Nu uitati ca starea ei fizica trebuie evaluata periodic si de un pediatru.
multumesc frumos de raspuns. sigur, suntem pe lista unui medic pediatru care o monitorizeza periodic. :)
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Întârziere în vorbire/Autism?
- 0Bebe face scaune moi
- 1Întrebare
- 1Ajutor sunt disperata! Mă întreb dacă fetița ar putea avea autism.
- 0Baietel de 1, 5 ani nu răspunde când este strigat și nu arata cu degetul
- 1Bebe nu se ridica in picioare
- 1Anxietate si frica de straini
- 1Bebe calca stramb
- 2Baietel 18 luni - autism sau nu?
- 9Fluturat cap stânga dreapta