Greutate redusa
Salut. Am 18 ani, 1.85m si doar 58-60 de kg. Stiu ca nu e chiar combinatia ideala, dar am nevoie de un tratament, , o dieta ceva pentru a mai dezvolta masa musculara, sau macar un sfat sa stiu si eu ce sa fac. Apropo...mananc destul de mult dulce...si cand las o pauza de la dulce, cam 24h, hai 48 h sa zicem simt nevoie neaparat de ceva dulce. Sunt sigur ca nu e de bine. Ma puteti ajuta va rog?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
2 comentarii
Buna ziua.
Mergeti la un consult la interne. Faceti un test de toleranta la glucoza. Masurati hormonii tiroidieni (TSH, freeT4). Probabil ca totul va iesi normal, dar nu strica sa fiti sigur. Exista glucide "rapide" (zahar, sucuri dulci, prajituri) si glucide "lente" (paine, paste fainoase, cartofi). Incercati sa reduceti in prima faza pe cele rapide. Daca aveti nevoie de ceva dulce, incercati fructe in locul dulciurilor, sucurilor etc. Mesele la ore fixe. Desteptarea la ora 6:00 :)).
Pentru masa musculara, faceti sport, dar evitati eforturile extreme si exercitiile izometrice.
Multa sanatate!
Mergeti la un consult la interne. Faceti un test de toleranta la glucoza. Masurati hormonii tiroidieni (TSH, freeT4). Probabil ca totul va iesi normal, dar nu strica sa fiti sigur. Exista glucide "rapide" (zahar, sucuri dulci, prajituri) si glucide "lente" (paine, paste fainoase, cartofi). Incercati sa reduceti in prima faza pe cele rapide. Daca aveti nevoie de ceva dulce, incercati fructe in locul dulciurilor, sucurilor etc. Mesele la ore fixe. Desteptarea la ora 6:00 :)).
Pentru masa musculara, faceti sport, dar evitati eforturile extreme si exercitiile izometrice.
Multa sanatate!
Multumesc mult. O sa fac analize...ma duc azi la medicul de familie si ii cer sa-mi dea si mie ceva analize.Desteptarea la 6:00? :O Doamne fereste.la 9.30 e bine.:)
Multumesc din nou :).
Multumesc din nou :).
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Plan alimentar pt ciroză hepatică grad 3 și encefalopatie hepatică
- 0Scadere zinc și potasiu
- 1Sunt bune cărțile de Jason Fung pentru diabet și obezitate?
- 1Am făcut un curs de nutriție prin corespondenta.
- 1Daca am prediabet.Ce e de făcut?
- 1Ciupercile pleurotus
- 1Ce regim îmi trebuie pentru a ameliora refluxul acid?
- 5Obezitate, cardiaca
- 2Reactii dupa regim colon iritabil
- 1Alergia la proteine din lapte de vaca