Guguloi sub piele de mai bine de o luna

15-10-2011
mari96
Nu este medic/terapeut
mari96
Buna seara! Sunt foarte complexata si nu stiu ce sa fac. De vreo luna de zile mi-a aparut un fel de punct de grasime. Este situat dedesubtul sprancenei, inspre nas. La inceput credeam ca imi va aparea ulcior, deoarece ochiul se micsorase, asta din cauza faptului ca se umflase cosul. S-a tras la inceput. Tin sa mentionez ca nu avea cap. Apoi dupa putin timp, 4-5 zile, am incercat sa il storc. A iesit foarte putin din el si a doua zi se umflase mai mult. A trecut aproape o luna si parca nu mai trece. Nu mai este atat de umflat, dar tot se observa. Nu ma doare. Am mai avut ceva asemanator pe frunte. Si acolo daca atingi simti o umflatura. Dar este mica si nu este vizibila.
M-am dat cu fucidin, pt ca am inteles ca este bun. Nu m-as duce la dermatolog pentru atat.
Am apelat la dumneavostra pentru un sfat si o explicatie.
Va multumesc anticipat si numai de bine
1 comentarii
0
17-10-2011, ora 08:13
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Probabil ce aveti este un chist sebaceu ( tumora benigna cutanata formata prin acumulare de sebum intr-un "saculet")
In mod obisnuit este deranjanta doar din punct de vedere estetic desi ocazional se poate inflama. Tendinta este sa creasca in timp sau continutul sa se calcifice.
Sfatul meu este sa mergeti la un dermatolog sa va confirme diagnosticul si sa stabiliti impreuna conduita terapeutica.
Numai bine,
Adaugă un comentariu / răspuns