Gust rau in gura

23-08-2014
mariuspop
Nu este medic/terapeut
mariuspop
Gustul e amar, nu e ceva specific, doar ceva asemanator gustului ce ramane dupa cafea. Observ ca se formeaza o pojghita alba sau gabluie pe care daca o inlatur, ma simt mai bine o perioada. Sunt asa de foarte multi ani, si e foarte insuportabil sa-ti simti gura asa, si-ti vine sa mesteci sau bei ceva in continuu.

I-am facut si o poza (atentie, foarte close-up): http://uploadimage.ro/img.php?image=2742_limb_hauh.jpg

Nu stiu daca e de la stomac (am facut radiografie cu bariu si nu s-a gasit nimic, decat aciditate moderata) sau poate fi ceva de ORL. Cu dintii nu mai am probleme. Alte idei?
7 comentarii
0
23-08-2014, ora 15:31
eduard71
Nu este medic/terapeut
eduard71
Ai o candida de toata frumusetea ! Si crapatura aceea de pe mijlocul limbii...cica ar indica faptul ca ai probleme cu sistemul digestiv.Ar trebui sa-ti faci analiza pentru depistarea antigenului helicobacter pylori din materiile fecale. Nu sunt medic, insa am auzit multe cazuri. Iti miroase gura? Te balonezi/flatulenta/arsuri la stomac/urticarii ?
0
24-08-2014, ora 09:08
mariuspop
Nu este medic/terapeut
mariuspop
Cu problemele digestive, da, ai dreptate. Test pt Helicobacter am facut (dar din sange), a iesit pozitiv, am luat tratamentul cu 2 antibiotice 7 zile si sunt inca in cele 30 de zile cu anti-acid, dupa care o sa refac testul (prin respiratie sau fecale). Probabil n-a functionat, sau ma asteptam eu sa-mi treaca subit.

In timpul tratementului am luat si Nistatina (preventiv pt candida cauzata de antibiotice), dar nu stiam ca o aveam deja :(.
Gura cica nu imi miroase (deci la ce gust simt in gura, eu as fi fost convins). Flatulenta si balonari, da. Arsuri, urticarii, greata, dureri in capul pieptului: nu.
0
24-08-2014, ora 10:28
mariuspop
Nu este medic/terapeut
mariuspop
Referitor la posibila candidoza: nu ma doare limba sau in gat, n-am probleme de inghitire, n-am usturimi, si am senzatia descrisa initial de ani de zile (cu acelasi aspect al limbii). Dar probabil ca o sa fac si un exudat lingual daca si medicul internist considera asta.
0
24-08-2014, ora 11:55
eduard71
Nu este medic/terapeut
eduard71
Este posibil ca tratamentul care ti-a fost dat, sa nu-si fi facut efectul sau mai trebuie sa mai astepti. Cel mai bine este sa-ti faci analiza pentru HPylory din scaun, este mult mai sigura. Cunosc pe cineva care a avut Hpylori si cu greu a scapat de ea, dar a scapat. Avea acelea simptome ca si tine. Sanatate !
0
23-09-2014, ora 01:12
eduard71
Nu este medic/terapeut
eduard71
Cum esti? Pana la urma ai scapat de candida?
0
26-09-2014, ora 19:49
mariuspop
Nu este medic/terapeut
mariuspop
Salut! Nu:(. M-am orientat deocamdata pe tratamentul Helicobacter citind despre candida ca e o cauza a bolilor digestive. Ieri am facut testul din scaun (dupa 3 sapt de la tratament). Dar spre surprinderea mea a iesit negativ. Ori n-am avut deloc HP, ori nu e rezultatul corect, fiindca simptoamele sunt la fel (mai ales gura, care tot uscata si cu gust rau e).
Doctora de fam n-a stiut azi sa-mi zica mai nimic despre gura, mi-a recomandat sa fac endoscopie (de care mi-era frica) daca sunt asa deranjat. Radiografia cu Bariu a iesit bine, doar hiperaciditate moderata.
Miercuri merg la medicul internist si o sa intreb mai multe, si de varianta cu candida. Ce nu am inteles cu ea, e daca chiar o poti avea de atatia ani (10)? Ca aspectul limbii a fost la fel, deci nu e ceva acut aparut recent.
0
06-10-2014, ora 18:18
mariuspop
Nu este medic/terapeut
mariuspop
Am facut alte analize: HP din sange cantitativ (a iesit pozitiv) si exudat lingual (care a iesit negativ). Deci se pare ca n-am candida sau alte ciuperci in gura. Sper sa fie cauza Helicobacterul altfel nu stiu ce sa mai fac :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gust ciudat în gură
  • Evoluția gustului bun
  • Capsaicina poate îmbunătăți percepția sării și senzația de gust
  •