helicobacter pylori

3188 comentarii 1 2 ..... 909192 ..... 106 107 Înainte ›
0
02-06-2013, ora 19:03
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
Jakie..La multi ani !!!!!!!!!!pt cea mica care este o domnisorica..nu stiu de ce imi imaginam ca este mai micuta;
Nu stiu daca ati vazut documentarul "The Secret", eu l-am vazut ieri... am citi despre el tot de pe romedic si l-am cautat si vizionat.Vreau sa va spun ca mi-a dat o putere, cel putin pe moment, cum nu gandeam, si am hotarat ca trebuie sa termin cu gandirea negativa.
Asa ca de azi eu ma simt bine, si o sa cred si o sa-mi doresc acest lucru foarte tare.
Pentru cine nu a vazut acest documentar il recomand, chiar iti da o stare de bine.
Adara cand aveam vreo 8 ani am avut ceva probleme digestive..nu imi mai aduc aminte ce, dar stiu ca la recomandare invatatoarei mele parintii imi dadeau miere amestecata cu lamaie si mi-a fost tare bine.

Sanatate maxima tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
02-06-2013, ora 20:10
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Multumesc biulica! Da, este o adevarata domnisoara printesa mea :), nici nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul!
Nu am vazut documentarul, daca am timp o sa ma uit, poate ma ajuta sa trec de stres...astazi am fost la manichiura si in timpul cand imi curata gelul de pe unghii cu pila aceea abraziva, la unul din degete mi s-a julit un pic pielea, nu a curs sange, insa ma ustura destul de tare si cum sunt eu panicoasa ma gandeam daca se poate contacta vreun virus ceva de la pila aceea abraziva...Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic ;( Voi ce parere aveti? Offff..;(
0
02-06-2013, ora 23:50
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Jaquelline trimite-mi in privat adresa mamei tale.
Maine ii trimit Dianei (biulica) si i-am promis mai tot luni unei colege de la servici ca-i dau si ei. Daca mai ramane suficient ii trimit mamei tale in 2 zile, daca nu, atunci peste 10 zile ca acum se inmulteste mai repede ca e cald..

Pupicei!

Diana nu uita ca laptele (de vaca sau de capra) trebuie sa fie proapat, nefiert, luat de la o femeie de incredere care sa aiba o vaca sanatoasa. Sa folosesti strecuratoare din plastic si lingura de lemn. Ciuperca se spala o data pe saptamana cu apa.
O sa punlapte proaspat luni dimineata si cand ajunge pachetul deja ai chefirul preparat si poti sa-l bei.
Daca transportul dureaza 3 zile atunci kefirul va fi mai acru (exact cum imi place mie).

Pupicei!
0
03-06-2013, ora 00:08
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Buna, Radu nu mi-am dat seama ca esti vegetarian cand ai zis ca ai gastrita, pt ca la gastrita nu ai voie sa mananci fasole boabe, mazare, varza, broccoli ai interdictie la multe si din cauza asta vinedcarea la tine s-a produs mai greu.dar zici ca acum esti bine.Eu am facut astazi un orez salbatic scazut cu ciuperci si smochine uscate si am mancat cu o salata de varza.Am fost si la un supermarket si m-am aprovizionat cu struguri negri, pepene rosu, coacaze, papaya, fulgi de ovaz fara gluten, banane, orez salbatic, peste platica, miere de flori de portocal si miere de padure, ceapa si usturoi, lamai fara ceara ca sa le pot toca cu coaja cu tot, grepfuit si multe altele toate fiind menite sa ma ajute sa scap de problema.Maine daca oi avea curajul merg si la sala.Am vorbit astazi cu tatal meu si mi-a zis ca pe langa otetul de mere si miere a facut si sport.Bine ca mi-a spus acum.
Jaquelinne eu nu mai am reflux de cand am luat otetul poate oi face daca adaug miere, daca fac o sa mananc mierea separat Si da, poti lua tot felul de virusuri de la manechiura, trebuia sa te dezinfecteze imediat.In Europa nu se practica luarea pielitelor ca la noi tocmai pt ca se iau tot felul de virusuri.Nu cred ca ai luat nimic pt ca era pila si nu forfecuta doar in cazul daca a procedat la fel cu vreo clienta infectata inaintea ta.Sper sa fi norocoasa.Biulica gaseste otetul de mere, crede-ma ca o sa-ti revii si baga-te un pic la regim, mananca mai putina carne si aia sa fie slaba, de cate ori se face un imbalans in organism dieta ajuta intotdauna si e mai buna de 1000 de ori decat medicamentele.
Jaquelinne m-ai intrebat de tigari, toata lumea ma intreaba asa ca nu am cum sa le uit :)))puup XXX
0
03-06-2013, ora 08:42
sandy bel
Nu este medic/terapeut
sandy bel
Jaquelline nu te mai stresa, cu siguranta nu ai primit nimic deoarece nu a fost contact direct te-a protejat gelul, cremele samd. da se pot lua multe de la maniuchiura asta in caul ca sunt cliente cu anumite boli dar si maniuchiuristele stiu sa-si dezinfecteze din cand in cand ustensilele.
pa pa
0
03-06-2013, ora 10:19
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Multumesc Radu, am sa iti trimit adresa ei si cand ai ciuperca suficienta atunci trimite, nu este nicio graba ;).Eu citisem pe net ca ciuperca se spala cu apa rece de fiecare data, nu stiam ca o data pe saptamana...bine ca ai specificat! Cand ai spus ca luni ii trimiti Dianei ciuperca, ramasesem un pic mirata pt ca pe mine tot Diana ma cheama :))))))))))))) Oricum iti multumesc mult, esti un dragut! Pup :*
Adara scumpa te-ai aprovizionat nu gluma, dar e bine sa ai in casa de toate, acum sa le folosesti si sa ne spui si noua ce si cum.Mie mi-e un pic teama sa folosesc otet de mere pt Clara, dar as putea sa iau eu o perioada si apoi sa incerc sa ii dau si ei, poate scapa si copilul de reflux.Dar pe ce perioada trebuie luat otetul?
Adara sa inteleg ca inca mai pufai... :))))))))))) sau te uiti cu jind la ele? :P
Sanda, sper sa nu fi luat nimic...era o pila din aia abraziva din carton, restul gen forfecuta unghiera etc erau ale mele personale, pt ca merg cu setul de manichiura dupa mine, iar capetele de la freza electrica le-a dezinfectat in fata mea (eu i-am cerut asta), dar stii ca o anumita teama este totusi.Hiv nu traieste mai mult de 3 minute in aer sau trebuie o cantitate mare de sange ca sa te infecteze, iar pt hep.B sunt vaccinata, singura teama este pt virusul hep.C pt ca el ramane activ mai mult timp, chiar si in sangele uscat vreo 35-40 de zile parca, dar acum nu am ce sa fac decat sa imi mai fac o serie de analize peste vreo luna-doua.Pe mine m-a atins cu capatul pilei, in timpul curatarii gelului de pe unghie si mi-a luat un pic pielea, e o rana mica de vreo 2 sau 3 mm si nu a curs deloc sange.Eu nu mergeam niciodata la salon pt unghii, mi le faceam singura acasa, acum am fost pt ziua Clarei prima data si apoi la intretinere a doua oara(adica ieri), nu stiu ce mi-a venit...probabil dorinta de a vedea cum este, am luat-o razna acum la batranete cred :)))))))))))))))))))
Multumesc pentru sfaturi fetele!!!
Va pupic :* :* :*
0
03-06-2013, ora 10:55
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Ma simt bine, cred ca gastrita s-a vindecat. Kefirul a avut efect.
Mierea este acida.

"Jaquelinne m-ai intrebat de tigari, toata lumea ma intreaba asa ca nu am cum sa le uit"
Adara, tocmai asta e si ideea: sa le uiti :)
0
03-06-2013, ora 10:57
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Da Jaquelinne mai pufai :))Azi noape m-am trezit de nu stiu cate ori cu o senzatie de usturime in gat si de dimineata m-am uitat aveam limba incarcata de candida de la orezul ala, stiam eu de ce nu mananc orez, tot timpul patesc asa, dar am dat repede cu uleiul de oregano si am scapat.Tatal meu a zis ca a luat 3 saptaman otetul de merei dar eu am citit ca trebuie luat o luna si baut cu paiul sa nu atace dantura.Stai linistita, nu cred ca ai luat ceva de la manechiura hiv-ul nu e raspandit acolo la voi si trebuie mai mult decat atat sa te infectezi.Nu stiu daca Clara ar suporta sa ia otetul de mere poate doar daca ii pui miere in el sa-i faci asa ca o bautura racoritoare, ar trebui sa-l probezi tu mai intai.Antiacidele alea nu prea sant bune isi fac efectul de moment dar cand le lasi simptomele revin.Ai grija ce mananca Clara nu pune condimente in mancarea ei da-i sa manance mai mult pe gratar carnita si mai putin prajit si nici ciocolata nu e buna pt ea.Mititica, imi pare rau de ea ! Te las incerc sa ajung la sala astazi, va spun daca am ajuns sau nu! Pupici XXX
0
03-06-2013, ora 11:12
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Radu ti-am trimis adresa mamei! Vroiam sa te mai intreb, ce se intampla daca din greseala se inghite un pic din ciuperca?
Adara, Clara de un an tine un regim drastic, nimic prajit, nimic condimentat, nimic acru, fara ciocolata, fara grasimi, totul pregatit la cuptor sau pe gratar.Nu are voie miere, ii face rau, asa ne-a spus doctorita ei gastroenterolog care i-a facut si endoscopia acum un an.Este bine ca nu are helicobacter, macar stau linistita din punctul asta de vedere.Acum Clara este mult mai bine decat anul trecut, nu mai are dureri de stomac.Daca fac rost de kefir o sa incerc sa ii dau si ei cate putin.
Adara bafta la sala si sa ne spui cum a fost! Maine vei avea niste dureri musculare de toata frumusetea, insa se vor diminua in cateva zile.
Pupici cu sclipici :*
0
03-06-2013, ora 11:36
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Jaquelinne, nu se intampla nimic daca se inghite din ciuperca, in cel mai rau caz se poate dezvolta un pui de Alien in faza de cocon si daca muschii ambdomenului sunt slabi poate iesi prin el. Glumesc :)
Stai linistita ciuperca e 100% benefica. Ea secreta milioane de bacterii vii benefice pentru organism care inlatura bacteriile nocive si reface flora intestinala si mucoasa stomacului.

Biulica ti-am trimis azi dimineata pachetul, costa 14 lei (transportul).

Mi-a luat o ora la posta ca sa trimit coletul. Ghiseul 1, astept 10 min ca angajata respectiva sa tasteze nu stiu ce, apoi imi zice sa completez un formular. Dupa ce l-am completat, imi spune 'a pentru prioripost mergeti la ghiseul nr 2, aici e pentru colet normal'. bineinteles ca nu scrie nicaieri asta.
Ma duc la ghiseul 2, stau la coada si cand ajung in fata imi zica ca pentru prioripost trebuie sa completez un alt formular verde pe care il iau de la ghiseul 3 si apoi sa ma intorc la ghiseul nr 2.
Daca mai traia I.L. Caragiale, la el ma duceam.

Pupicei!
0
03-06-2013, ora 12:12
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Stii de ce intrebam ce se intampla daca se inghite un pic de ciuperca?Era o tipa pe un forum care spunea ca nu a mai luat kefir din cauza vecinei ei care a speriat-o cum ca aceasta ciuperca se dezvolta in organism daca se inghite.Eu citisem ca ciuperca nu poate fi digerata, asa ca iese exact cum a intrat ca sa spun asa, dar vroiam sa stiu si parerea ta :).
Cam mult de lucru ai avut la posta Radu, sper ca o sa mai ai rabdare si cu coletul mamei :ss, app ai primit adresa in msg?
0
03-06-2013, ora 12:13
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Daca se dezvolta un pui de alien, cu siguranta va iesi prin peretele abdomenului in timp ce vizionam un film la tv, nu?
;)))))))))))))))))))))))))))))
0
03-06-2013, ora 12:56
matrixradu
Nu este medic/terapeut
matrixradu
Da jaquelinne am primit mesajul tau.
Google ne ofera multe informatii dar daca ne luam dupa tot ce scrie (simptome, reactii etc) ajungem la concluzia ca suferim de toate bolile.
Probabil vecina a vazut prea multe filme de groaza sau telenovele sangeroase. E falsa ipoteza ei, e chiar hilara pentru ca ciuperca nu are nici o aderenta, cu alte cuvinte nu se lipeste de nimic, asta daca prin minune ar scapa de sucul gastric al stomacului care digera si samburii de masline. Plus ca ciuperca e foarte fragila.
0
03-06-2013, ora 13:02
sandy bel
Nu este medic/terapeut
sandy bel
Radu acuma ai experienta si stai exact unde trebuie la rand la urmatoarele expedieri dar atentie : astia isi mai schimba strategia !
de curand am patit-o si eu cu un colet trimis din Cluj la Brasov si sa nu te superi, ca am ras bine de tine cand am citit si mi-am zis ca nu sunt singura care vorbeam singura plimbata de la un ghiseu la altul
uite cum apare stresul ; ))))))))))
0
03-06-2013, ora 20:50
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
multumesc Radu, pentru pachet, maine o sa merg la posta sa il ridic, din cate stiu prioripost ajunge in maxim o zi, mai ales ca este in bucuresti; dar de la posta te poti astepta la orice; sper sa imi faca si mie bine cum ti-a facut si tie;
..si eu cand ma gandesc cat o sa stau la posta.de obicei dureaza foooooooooooooarte mult pt orice.dar merg hotarata ca va merge usor.
Adara ma bucur ca deja te simti mai bine.Eu mai am de lucrat la capitolul psihic, dar stiu ca in final voi reusi;
in ultimul timp vad ca limba este destul de alba; cand am fost in spital mi-a recomandat medicul ceva sa vad daca o mai gasesc prin cutia cu medicamente si bineinteles daca nu cumva o fi expirata; dar macar sa vad cum se numeste sa cumpar alta
Sunt deja la cura cu argila Algo de la Mircea Bocan dar nu iau decat dimineata, dar de maine dimineata imi pregatesc si pt seara...problema e ca nu beau suficiente lichide si cam constipa. nu reusesc sa beau mai mult de 600 ml de lichid...offf offf

Sanatate maxima tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
03-06-2013, ora 22:00
sandy bel
Nu este medic/terapeut
sandy bel
Biulica vezi ca apa ajuta mult psihicul deci ffoarte multe lichde 2-3 l/zi. inearca sa bei si cate-o ceasca de ceai din cand in cand de sunatoare dar fara zahar.

pupici
0
04-06-2013, ora 01:57
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Biulica ia de la farmacie tinctura de sovarf fara alcool aici ii zice oregano dar e sovarf toata ziua, si pui cateva picaturi sub limba si pe limba si ti se curata imediat ai limba alba de la candida.Sa va spun ce am facut astazi, m-am dus la o sala de sport care e la 10 minute de mine si am vrut sa imi iau decat o zi sa vad cum ma simt mai intai si au spus ca trebuie sa ma fac membra si trebuie sa fac contract pe un an de zile, doar la inot puteam sa merg fara sa fiu membra, Dar nu m-am dus pt ca nu suport clorul din apa, Oricum sala asta nu e asa d grozava dar ma bucuram ca e aproape la 10 minute de mers cu masina.Am plecat la o alta sala care e cam la 15 minute de mine dar asta e una de lux particulara am ajuns acolo, aceeasi poveste trebuie sa fi membru si contract pe un an.era cu 5 lire mai scumpa decat cealalta, am zis dau un ban dar macar e de lux xhiar daca e un pic mai departe, si uite asa am facut contract pe un an de zile.Astazi nu am facut sport, pana am complectat niste formulare m-a chemat peste o ora sa-mi arate salile ca sant 3, aici au si piscina inauntru si afara, sauna cu aburi, sauna uscata, jacuzzi, sali de tenis, restaurant, bar, masaj, manechiura, fel de fel de clase de pilates, zumba si cate si mai cate..Aici am mai multe prietene care vin si foste colege de serviciu.In fine cand m-am dus sa-mi arate salile si cum functioneaza aparatele, mi-a luat tensiunea, m-a pus sa suflu in niste tuburi, sa strang o masinarie sa vada ce putere am in maini, m-a cantarit, masurat, si mi-a zis ca prima saptamana sant de capul meu sa incerc toate aparatele iar dupa o saptamana imi face un program special pt mine personalizat.Aptrataura m-a lasat masca, nu se compara cu nimic cu ce aveam in orasul meu acasa, ma uitam la aparate si chiar nu-mi venea sa cred ca exista!Am ras de un aparat care e foarte bun e rotund stai cu orice parte a corpului pe el si te zguduie :))) sa nu radeti! iti zguduie toti muschii pe tine :)))) In fine am sunat si prietenele mele sa le spun ca de maine incep, s-au bucurat ca ma duc, dar mi-au spus ca ele nu au avut parte de o asa primire, nu le-a cantarit si pus la aparate nimeni si nici fisa nu au sa nu mai vorbesc de antrenor, ele fac asa dupa capul lor.Prefer sa-mi spuna cineva ce si cum sa fac decat sa fac asa de capul meu, Antrenorul e brazilian si cred ca e gay ca era gramada pe sotul meu :) unde mai pui ca era si pensat :))))In loc sa aiba mai multa grija ce mine ca doar eu im facusem card de membru s-a apucat sa-l cantareasca si sa-l masoare pe sotul meu, in loc de o jumatate de ora cat trebuia sa stea cu noi a stat o ora si jumatate ! Am ras de ne-am prapadit :)))Sper ca v-am facut si pe voi sa radeti...Mai am o problema de cand mananc numai vegetale cu tot otetul de-l iau m-am umflat la stomac de tot, parca nu-mi mai digera stomacul cu toate ca bag o gramada de fibre.Voi ce parere aveti?[poate s-o schimba ceva maine cand ma duc la sala.Va pupic XXXX
0
04-06-2013, ora 09:30
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Doamne adara cat am putut sa rad de ceea ce ai povestit, saracul sot al tau mai avea putin si se alegea cu belea pe cap :)))))))))))))))))))) vai, nu mai pot hahahahahaha =))
Sa stii ca nici eu nu suport clorul din apa, mi se irita pielea de la el asa ca niciodata nu merg la piscina.E bine ca ai ales sa faci cu antrenor, de capul tau e ca si cum ai fi facut acasa, altfel sta treaba cand esti obligata intr-un fel sa faci exercitiile :), ma bucur ca ai ales sala de lux, chiar daca este un pic mai scumpa, stii cum zic eu:dai un ban dar stii ca face! Si eu sunt adepta lucrurilor bune si de calitate, nu conteaza pretul. Daca antrenorul tau era doar pensat, sa stii ca eu am vazut aici si pensat si cu sprancenele tatuate, deci era oribil, imi venea rau numai cand ma uitam la sprancenele lui! Si eu sunt tatuata la sprancene, dar asta este ceva normal la o femeie, insa la un barbat se vede super urat, dar in fine...te pui cu gustul omului...fiecare cu piticii lui pe creier.
Eu stiam ca atunci cand te simti balonata ai probleme cu tranzitul intestinal, incearca cu iaurturi din alea activia sau cum se numesc, stiu ca mama consuma si se simte bine de la ele.
Radu tu esti din Bucuresti?
0
04-06-2013, ora 10:37
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Jaquelinne, asta cred ca le avea mai mult desenate nu tatuate, pensate subtire si date cu dermatograf :)))Iar sotul meu se lansase in niste conversatii de nu se mai terminau.La sfarsit cand mergeam spre masina sotul meu zice cred ca asta e gay :)))pai zic cred ca i s-a pus pata pe tine si a inceput si el sa rada cand si-a dat seama :))))Inca zicea ca are un apartament in Brazilia si ne-a dat si adresa sa mergem la el :))))Astazi intrerup otetul pt o zi sa vad ce se intampla poate ca de la otet mi se umfla burta asa.Imi pregatesc situl si baiatul de servici si pe la ora 1 ma duc si eu la sala.O sa mananc iaurt astazi asa cum ai zis tu.Pupici XXX
0
05-06-2013, ora 13:36
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Dragii mei am intrat sa va spun ca ieri am fost la sala.Am crezut ca-mi dau duhul in prima jumatate de ora mi se muiasera picioarele si eram cat pe ce sa plec acasa, ma tinea ceva in piept si mi-a fost frica sa nu lesin pe-acolo.Dar, incet, incet mi-am revenit si am tras tare chiar daca simteam ca am facut febra la picioare si dupa vreo ora nu am mai simtit nimic, nici cand am ajuns acasa nu ma dureau picioarele nici cand m-am trezit de dimineata.In schimb am facut niste exercitii pt maini si spate dar nu mult decat vreo 10 minute si acum am febra si la maini si pe spate.Am stat o ora si jumatate ieri,.Acum ma pregatesc sa merg iara, astazi o sa lucrez mai mult mainile si spatele pana imi dispare febra musculara.De abdomen nu m-am atins inca, am zis sa-l las ultimul stiind ca am probleme cu colonul iritabil.Dupa prima zi pot sa va spun ca respir mult mai bine, nu ma mai simt ametita, am fost astazi la un shop aici langa mine si simteam ca zbor :) Ma bucur ca am luat decizia asta si sper ca pe viitor sa ma simt si mai bine.Va pup XXX
0
05-06-2013, ora 18:21
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Ma bucur ca te simti din ce in ce mai bine adara, degeaba nu se spune ca sportul ajuta foarte mult, dar sa nu faci nimic de capul tau ca altfel te alegi cu dureri si mai mari.La inceput ti se pare greu pt ca nu esti obisnuita, defapt corpul nu este obisnuit cu activitate fizica intensa.Daca ai lasa si...stii tu ce, ar fi super! Eu inca mai astept vestea cea buna! :)
Pup si spor la sala! :*
0
05-06-2013, ora 21:47
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
Ma bucur adara pt tine ca te simti mai bine, eu azi am fost la psihiatru si printre altele m-aintrebat daca fac miscare; eu, deh i-am zis ca de acasa pana la metrou si invers;el a ras si a zis ca asta e pt persoane de 80 de ani si eu sa fac sport care sa imi duca bataile inimii la 140; am stat si m-am gandit si cred ca are dreptate;o sa vad ce am de facut sa ma ocup si de aspectul asta;
printre altele am fost la posta sa ridic coletul trimis de radu(la posta de care stiam ca apartinem)...si surpriza ca nu aveau pachetul acolo ci la sediul central, pe unde o mai fii si asta, maine ma interesez si sper sa reusesc in sfarsit sa intru in posesia lui;

Sanatate maxima tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
05-06-2013, ora 23:10
adara
Nu este medic/terapeut
adara
are dreptate doctorul Biulica nici nu stii ce diferenta mare de cum eram acum 2 zile si cum sant acum, ieri am dus bataile inimii pana la 125 si astazi la 145.Ma simt excellent ca pe vremuri, se pare ca aveam nevoie de sport iar eu ma indopam cu pastile.De maine o sa merg la sala mai devreme dupa ce ma trezesc iau micul dejun si plec la sala, in felul asta imi ramane timp si pt ce mai am eu de facut, asa daca ma duc in mjilocul zilei stau mereu cu ochii pe ceas.Asa ca iti recomand si eu sa mergi la sala, atunci o sa-ti dai seama daca mai ai nevoie de pastile sau nu.Eu iti garantez ca nu.
Jaquelinne deja mai am un pic si le las pt ca dupa sala ma simt asa de bine incat nu-mi mai place mirosul de fum.Sper sa reusesc cat de curand.Ma simt de 1 million de dolari :)))) Va pupic XXX
0
06-06-2013, ora 09:10
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Nici nu stii adara cat de mult ma bucur pt tine! Bine ca in sfarsit ai gasit "pastila" miraculoasa :) sportul adica, e mai degraba pastila vietii sanatoase si de lunga durata :).Eu din pacate nu pot sa fac sport intens pt ca nu stiu din ce cauza ametesc, probabil o fi de vina lipsa de fier din organism de care ma ocup acum.Pana anul trecut mergeam la badminton si aerobic, dar spre rusinea mea anul asta am cam lenevit...bine, nici nu m-am simtit foarte minunat, am avut de cateva ori niste episoade de ameteala cu stari de voma si doar la sport nu imi statea gandul...Mi-am facut toate analizele posibile si imposibile, ca intr-un final sa aflu ca am o deficienta mare de fier.Sa fi fost de la asta?Nu stiu...dar de cand fac trat.cu fier si B complex ma simt foarte bine, multumesc lui D-zeu!
Eu astazi am o stare melancolica, e ziua surorii mele si uite asa de dimineata am ochii inlacrimati, imi este dor de ea tare mult si distanta asta bat-o vina este atat de grea...Defapt imi este dor de toti, de mama, tata, fratele meu...Off...;( Cu toate ca acum 2 luni jumate ne-am vazut, dar dorul asta nu se stinge asa usor!
0
06-06-2013, ora 09:42
sandy bel
Nu este medic/terapeut
sandy bel
ADARA ma bucur ptr.tine ca te simti bine si astept de la tine cu nerabdare saptamana viitoare asa cam pe la sfarsit, vestea cea mare.asa cum te cunosc acuma, sunt absolut sigura ca se va intampla asta. tu esti o luptatoare..

Jaki, asa cum mi-ai scris tu odata, fie iarba cat de rea.., dar daca tu esti multumita cu viata ta acolo, si de fapt asta este viata ta, familia ta, nu ai ce face. dorul asta nu o sa treaca niciodata, dar gandeste-te ca puteai sa fii undeva aici in tara, asa cum sunt foarte multe, si nici macar o data pe an nu-si viziteaza sau vad parinti sau frati ca nu-si permit daca locuiec undeva mai departe sau sunt multi care nici telefonic nu-si permit asa des sa tina legatura. E greu, dar D-zeu stie de ce, si are grija de noi.

pupici
0
06-06-2013, ora 10:25
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Asa este Sanda, ai dreptate in tot ceea ce spui! Deocamdata suntem aici insa nu se stie daca vom ramane permanent, sotul meu tot imi spune sa ne intoarcem in Romania, insa nu accept eu din cauza fetitei, pt ca am impresia ca daca o mut acum la o scoala din Ro atata timp cat ea s-a obisnuit aici, ii dau tot rostul peste cap, plus ca o sa fie un soc pt ea sa se desparta de locul, colegele si prof.cu care s-a obisnuit.
Cu fam.mea chiar daca vorbim saptamanal la telefon si ne vedem din cand in cand, dorul parca devine si mai mare...Cand eram in tara ne vizitam foarte des, adica nu exista saptamana in care sa nu ne vedem cel putin o data si acum iti dai seama cat de greu ne este.Acum 2 luni jumate am fost cu totii in vacanta si cand a venit ziua despartirii a fost groaznic, vreo saptamana nu mai eram om, nici sotul nu mai avea chef de nimic si sa nu mai spun de fetita mea care este foarte foarte atasata de sora mea... a fost mai groaznic decat atunci cand am plecat din tara acum 4 ani. Ma rog tot timpul si spun ca macar daca suntem asa departe unii de altii sanatosi sa fim si sa putem sa ne vedem macar o data pe an, decat deloc e bine si asa.
Eu imi ocup tot timpul cu fetita mea, cu scoala, cu proiectele care le are de facut si mai uit, insa cand vin zile din astea speciale gen sarbatori, zile de nastere, ziua mamei ma apuca o melancolie de toata frumusetea ;(
Sunt foarte multumita cu viata de aici, dar stii..e incompleta, i-as fi vrut si pe ai mei langa mine!Dar asta este...o stii Dzeu de ce...!
0
06-06-2013, ora 15:26
biulica
Nu este medic/terapeut
biulica
Radu nici pana acum nu am reusit sa intru in posesia coletului caci il plimba din oficiu in oficiu, din postas in postas; azi am vb acolo unde a ajuns prima data si mi-au spus ca abia maine va intra din nou in...habar n-am in ce..., probabil livrare, si va ajunge la mine;intrebarea mea este daca dupa atata timp ciuperca o mai fi buna.??????..si mai vroiam sa te intreb daca pt un timp, de exemplu cand vom pleca in concediu, nu o sa o mai pun in lapte ce sa fac cu ea, sa o pun in apa ????
da, adara stiu ca ar tr sa fac sport poate sambata merg in parc cu fetita sa jucam un badminton, doar de nu ne-o strica vremea planul ca s-ar putea sa ploua din cate am vazut; oricum ceva tot va tr sa fac; in rest sunt mai bine si sper sa fiu asa in continuare;numai bine

sanatate maxima tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
06-06-2013, ora 15:54
sandy bel
Nu este medic/terapeut
sandy bel
Jaqi draga eu zic si sunt sigura de asta, ca fiecare om dupa ce se naste, are un drum de parcurs in viata.
poate ca asta este drumul care fiica ta trebuie sa-l parcurga alaturi de tine, sau tu alaturi de ea. dar daca toti sunteti sanatosi, si atata timp cand numai dorul si melancolia ca nu esti alaturi de cei dragi ai tai te apasa, inca e bine.
eu locuiesc la 40 km. de mama, si merg la ea de 2 ori pe saptamana sa-i fac mancare, curatenie samd, ea are diabet si deabia vede si are mai nou asa dintr-o data si altzaimer, si ma intreaba de 100 de ori acelasi lucru, si de multe ori nu stie nimic sau nu ma recunoaste, tata are parkinson, ma necajesc si ma apuca o tristete de fiecare data cand ma intorc acasa, de imi vine sa mor dar ce sa fac asta este. asa ca mai bine ii stii pe parinti sanatosi chiar daca sunt departe, decat aproape de tine si foarte bolnavi.
Niciodata si nimeni nu are viata completa intotdeauna ceva ne lipseste iar cu melancolia, te inteleg ca ma apuca si pe mine cand sunt plecata chiar daca e vorba numai cateva luni...;( dar imi zic ca asa trebuie a fie, si e OK.

pupici
0
06-06-2013, ora 16:12
sandy bel
Nu este medic/terapeut
sandy bel
Adara tu ce mai faci cum esti cum stai cu sportul? si cu otetul ce ai mai facut? in Cluj nu se gasesc numai pastile de otet de mere de cidru ce zici alea or fi bune? ptr.ca stii tu pastilele trec printr-o procedura aparte si se diminueaza o parte din elemente si sincera sa fiu m-am saturat de atatea tot felul de pastile...saracul stomac;(
sanatate..pa pa
0
06-06-2013, ora 22:08
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Buna tuturor, am intrat sa va spun ca azi am fost din nou la sala, dar m-am dus mai devreme, si cand am venit acasa era asa soare ca am facut plaja doua ore de fapt am adormit afara:))eram obosita Sanda nu am mai luat otet de fapt nici nu cred ca mai e nevoie pt ca m-a vindecat in priimele 2 zile dar o sa incerc sa mai iau pe viitor asa o data pe luna cateva zile, m-am simtit f bine din el si acum pot manca orice Am inteles ca si pastilele sant bune dr ai grija sa nu-ti ramana in gat ca este un caz raportat cand o pacienta i-a ramas pastila in gat si si-a facut probleme la esofag.Spune-mi daca vrei si iti trimit eu otetul de aici.In rest toate bune si la locu lor, simt asa o oboseala placuta, si ma simt de parca as fi in concediu :))
Jaquelinne nu face greseala sa te intorci in Ro acum, pt ca orice afacere ai deschide ar muri din fasa, oamenii nu au bani mancarea e mai scumpa decat aici la mine, tu de ce crezi ca eu am plecat de-acolo?de bine?Guvernantii nostri se imprumuta la fni in numele poporului si nu stiu ce fac cu banii, cu toate ca stau pe sosea nationala la strada la mine inca nu au bagat gaze si apa.Norocul ca mi-am facut singura o fantana si am hidrofor care duce apa in casa ca din partea lor...si am norocul ca am cumparat un teren pe care am o padure de salcami ca sa incalzesc cu lemne.Grija lor e sa imparta tara pe regiuni, au creat locuri de munca pt oameni si nu mai aveau altceve de facut decat sa faca regiuni, si sa schimbe articole din constitutie privind casatoria.Nu stiu daca a-ti vazut stirile.Nici nu ai curajul sa deschizi ceva acolo din cauza legislatiei care o schimba ca pe ciorapi si taxele extraordinar de mari, trebuie sa mai iti iei un servici ca sa le poti plati. Si aici unde sant eu toate sant scumpe, nu te imbogatesti muncind dar traiesti cat de cat decent.Nu cere nimeni luna de pe cer dr nici sa lucrezi o luna si sa nu ai ce pune copiilor pe masa.
Va las ma uit la un film aparut acum Iceman cred ca-i zice e facut dupa o poveste adevarata. Puteti si voi sa-l vizionati pe 990.ro.
Va pupic XXX
Adaugă un comentariu / răspuns
3188 comentarii 1 2 ..... 909192 ..... 106 107 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.