helicobacter pylori

Am fost diagnosticata, in urma unor analize de rutina, cu helicobacter pylori. Simptomele avute: ragait, durere in capul pieptului. Cand am facut ecografie, mi s-a gasit bila marita si cu noroi si mi s-a prescris un tratament de eradicare a bacteriei: klacid, nexium, controloc, de-nol, ibutin. Nu am urmat tratamentul respectiv si m-am adresat unui gastroenterolog din sp. floreasca, care, in urma unei endoscopii digestive, m-a diagnosticat cu reflux gastroesofagian si a zis ca nu a gasit urme ca bacteria respectiva a facut rau (gastrita, ulcer), asa ca nu mi-a recomandat tratamentul pentru eradicarea acesteia, spunand ca ma pot infecta oricand deoarece 90% din populatie o are, si mi-a dat tratament cu controloc si bilichol timp de 2 luni, dupa care sa revin la control.
Nu stiu ce sa fac... sa stau asa cu aceasta bacterie sau sa o tratez dupa schema data de primul medic? Poate aceasta bacterie sa devina periculoasa, se poate trasmite?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu stiu ce sa fac... sa stau asa cu aceasta bacterie sau sa o tratez dupa schema data de primul medic? Poate aceasta bacterie sa devina periculoasa, se poate trasmite?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
1 comentarii

Buna Pavlinca. Aici e o dezbatere intreaga : http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=121id_cat=29id_prod=16886anc=214829.
Multa sanatate
Multa sanatate

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta
- 1Colecist cotractat postprandial
- 1Ficat cu aspect fin granular