helicobacter sau colon iritabil ?

18-06-2009
mada1
Nu este medic/terapeut
mada1
in urma cu 1 an am facut tratament pt helicobacter, (inainte am facut pt colon iritabil si degeaba ) dupa care m-am simtit bine pana acum vreo luna, cand am inceput iar sa imi fie frica sa mananc fructe, sau legume, sau diverse mancaruri si ciorbe, pt ca din senin, imi vine sa ma duc la baie, ca ma ia diareea. stau departe de servici, intru in panica at cand nu am unde sa ma duc, deja nu mai ies din casa decat strictul necesar, si nu mai pot rezista psihic. de data asta, spre deosebire de anul trecut, inainte sa imi vina sa ma duc la baie ma doare stomacul ingrozitor de rau. ce pot face, inafara de endoscopie, pt ca am incercat si nu am fost in stare sa rezist ? va multumesc frumos !
5 comentarii
0
18-06-2009, ora 21:32
andreea28
Nu este medic/terapeut
andreea28
este obligatoriu sa faci o colonoscopie si o endocscopie, altfel nu au cum sa isi dea seama ce se intampla acolo. s-ar putea sa ai niste boli intestinale ce necesita tratament asa ca nu mai sta asa! daca laspitale ti se pare ca nu se ocupa suficient de tine, du-te la un cabinet particular si fa-ti investigatiile necesare, acolo vor avea mai multa grija sa te adoarma ca sa nu simti nimic. helicobacter nu are treaba, nu iti da simptomatologia aceasta, dar poate fi o boala de intestin ce iti va cauza in timp si malabsorbtie (nu mai absorbi mancarea cum trebuie). alte investigatii alternative nu ai, asa ca fa in asa fel incat sa le poti suporta pe acestea, nu ai de ales, trebuie sa te investighezi.
0
18-06-2009, ora 21:33
andreea28
Nu este medic/terapeut
andreea28
sanatate multa
0
19-06-2009, ora 08:57
mada1
Nu este medic/terapeut
mada1
multumesc frumos pt raspuns. speram sa nu fiu nevoita sa trec din nou prin asta, dar poate macar acum sa fac endoscopia. intr-adevar tot ce manac nu asimilez si am slabit in ultimii 2 ani. o sa caut o clinica particulara.
0
30-07-2009, ora 13:25
mada1
Nu este medic/terapeut
mada1
am facut din nou analizele sangelui, mi-au iesit f bune, mi-a spus dr ca am colon iritabil; i-am spus ca sunt disperata ca nu am cum sa fiu ok, din moment ce eu nu pot manca mai nimic; m-a bagat iar pe regim, pastile (normix) si sa incep o consiliere psihologica - pt colonul iritabil. am inceput sa fac tot ce mi-a spus, insa tot ma simt mai mereu balonata, ies des afara (nu tot timpul ma deranjez), dar nu prea s-a rezolvat mare lucru ; in concluzie : ce sa mai fac ? exista posibilitatea sa-ti revii vreodata din chestia asta ?
simt ca o iau razna in stilul asta, in care nu pot manca mai nimic si ce manac cum ies afara; stau numai in casa. ce sa fac ?
0
15-08-2009, ora 12:13
focuslab
Nu este medic/terapeut
focuslab
ma scuzati pt intarzierea raspunsului. parerea mea este in felul urmator: incercati sa va duceti la o consultatie la dr gabi constantinescu, gastroenterolog la spitalul de urgenta, la etajul 6, intr-o dimineata cand puteti dumneavoastra. este un medic f bun si vi-l recomand cu toata increderea. in cazul in care dansul va va spune ca intr-adevar este un colon iritabil, este de crezut, daca nu, eu unul as avea f mare incredere in dansul fiindca este unul din cei mai buni gastroenterologi de la noi din tara. intr-adevar este posibil sa fie un colon iritabil. dar exista posibilitatea de asemenea sa fie un sindrom de malabsorbtie. daca este intr-adevar colon iritabil, acesta nu prea se trateaza, vei fi nevoita sa te acomodezi cu problema, desi nu cred totusi dupa simptome. aceasta este parerea mea. oricum ai face, sanatate multa iti doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: