heliobacter pilory

29-08-2007
dumlyly
Nu este medic/terapeut
dumlyly
tocmai am fost diagnosticata cu bacteria heliobacter pilory, as dori sa stiu cat de repede se vindeca aceasta bacterie?
si daca intradevar chiar scap de ea?
cat de grava este aceasta bacterie?
33 comentarii 12 Înainte ›
0
05-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Helicobacter pylori poate fi eradicat la aproximativ 80% din cazuri cu un antisecretor 4 saptamani asociat timp de 7 zile cu tratament antibiotic.
Studii recente au demonstrat ca prezenta acestei bacterii ar spori riscul de aparitie al cancerului gastric, de aceea unii prefera eradicarea acesteia, chiar daca nu exista manifestari majore. Chiar si asa, parerile sunt impartite cu privire la decizia de a trata o persoana fara manifestari clinice si leziuni obiectivate endoscopic.
Numai bine!
0
05-09-2007, ora 00:00
dumlyly
Nu este medic/terapeut
dumlyly
mutumesc frumos pt raspuns! dar daca am luat 7 zile antibiotic trebuie sa repet analiza din nou?se poate vindeca aceasta?
poate reaparea?multumesc inca o data!
0
05-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
De regula e bine sa stiti daca tratamentul a avut efect sau nu. Acum depinde ce analiza ati facut pentru depistare. Daca ati dozat anticorpii in sange, acestia raman prezenti in continuare, chiar daca bacteria nu mai este, deci daca repetati analiza nu aflati nimic.
Singurele metode ce raman viabile sunt testul respirator cu uree sau biopsia gastrica, eventual depistarea antigenului in scaun in functie de posibilitatile unitatii medicale.
0
06-09-2007, ora 00:00
dumlyly
Nu este medic/terapeut
dumlyly
Va multumesc frumos pt raspunsurile date cu siguranta am sa fac si aceea biopsie gastrica sa vad cea a mai ramas.multumesc mult!
analizele le am facut la clinica sanador mi sa recoltat sange pt hp si a iesit pozitiv altceva nu am mai facut dar voi merge din nou la un control
0
06-09-2007, ora 00:00
Raymond
Nu este medic/terapeut
Raymond
As vrea sa ma adresez la Dr i.f. dar in legatura cu subiectul.mentionez ca nu sunt medic.ce parere aveti de medicina alternativa?.de ex. eu sant distribuitor direct a unor produse naturiste cu extracte de plante importate din america, iar una (si nu numai) poate "vindeca" distruge sau da rezultate foarte bune in cazul helicobacterului pylori. Eu nu am nimic cu medicamenteele uzuale...dar din cate stitii si dmnvoastra antibioticele au efecte adverse o gramada. dumlyly poate ca o sasi invinga helicobacterul dar in urma atb- lor o sa ajunga la un dezechilibru microbiologic care la randul lui o sa aduca alte afectiuni.astept pareri...:)
0
07-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Domnului Raymond,
Probabil ati vrut sa ma intrebati ce parere am despre medicina naturista si nu despre medicina alternativa care include multe alte ramuri (acupunctura, reflexoterapie, cromoterapie, meloterapie, homeopatie, fitoterapie, etc).
In legatura cu medicina naturista, nu am nimic impotriva, atat timp cat e practicata de o persoana pasionata si cu vaste cunostinte in domeniu, in nici un caz de persoane care o practica numai de dragul de a avea o afacere (acum sunt la moda afacerile cu produse naturiste).
Si acum referitor la tratamentul pentru Helicobacter pylori: H. pylori este o bacterie Gram (-) pe care pentru a o distruge trebuie sa-i lizam (rupem) peretele (ceea ce face un antibiotic). Alte metode cum ar fi modificarea mediului (de ex. prin schimbarea pH-ului) nu cred ca sunt viabile, ea reusind sa traiasca in pH-ul acid al stomacului prin producere de ureaza care ar mai neutraliza putin aciditatea.
Intrebarea mea este: sunteti sigur ca acea planta (acele plante) cu care tratati pacientii cu H. pylori are efect numai pe acesta, sau, “din intamplare“ (sau poate nu) aceasta planta distruge cel putin bacteriile Gram (-) (pentru ca sunt distruse in acelasi mod) din flora microbiana normala ducand la acel dezechilibru microbian de care ati pomenit si care nu e resimtit la majoritatea pacientilor, asa cum nu e resimtit nici dupa tratamentul antibiotic decat de un mic procent?
Sau daca dvs cunoasteti mecanismul amanuntit de actiune al plantelor de care vorbeati asupra H. pylori (cum actioneaza pentru distrugerea structurii bacteriene a acestuia), astept sa mi-l impartasiti si mie, poate am gresit eu.
Numai bine!
0
12-09-2007, ora 00:00
Koppany
Nu este medic/terapeut
Koppany
Fetita mea de 4 ani a fost diagnosticat cu H. pylori. Am facut tratamentul si au spus ca se poate repeta analiza dupa 6 luni. Dupa raspunsurile Dv. Dr. I.F. din analiza de sange nu reiese daca s-a vindecat sau nu. Nu as chinui cu alte analize. Si nu se vindeca numai 80%? ?? Totusi are 4 ani. Putea sa ia de la camin? Noi in familie nu avem.
0
12-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Dozarea anticorpilor nu mai are relevanta pentru ca acestia persista in jur de 3 ani in sange chiar daca infectia a fost eradicata. Cel mai bine pentru fetita este sa faca analiza din scaun pentru depistarea antigenelor H. pylori, este simplu si fara chin. Singurul impediment ar fi faptul ca acesta analiza nu se lucreaza oriunde si trebuie cautat un laborator care efectueaza asa ceva; depinde si in ce oras locuiti.
H. pylori se poate transmite in familie sau colectivitati prin utilizarea acelorasi tacamuri, obiecte; prin maini murdare, ceea ce face usoara transmiterea la copil.
0
17-09-2007, ora 00:00
Koppany
Nu este medic/terapeut
Koppany
Va multumesc pentru ajutor. Ati putea sa ma ajutati cu nr. de tel de la vreun Laborator din judetele Cluj, Mures, Harghita, Bucuresti, care efectueaza asemenea analize?
0
17-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Din cat am cautat pe internet nu am gasit acesta analiza decat la Laboratoarele Synevo. Numere de telefon pentru Cluj: 0264/430450, 0264/430452; pentru Bucuresti: 021/2122165, 021/2122160.
Analiza se numeste antigen Helicobacter pylori din materii fecale si costa 830 000.
Pentru mai multe detalii consultati: http://www.synevo.ro/ro/index.asp Analiza se gaseste la Servicii si tarife, sectiunea Microbiologie.
0
18-09-2007, ora 00:00
dumlyly
Nu este medic/terapeut
dumlyly
D LE DR I.F AM NEVOIE URGENT DE SFATUL DV, URMEZ TRATAMENT CU :VENTER, MOTILIUM, COLOSPASMIN SI ESPUMISAN.AM LUAT 7 ZILE AMOXICILINA SI INCA UN ANTIBIOTIC (AM UITAT)VRAU SA VA SPUN CA IERI LA SV AM AVUT O CRIZA DE STOMAC INGROZITOARE, AM CHEMAT SALVAREA MI SA FACUT UN PIAFEN INJECTABIL SI MI A DAT 2 PASTILE DE DICARBOCALM, MA LASA T DUREREA ACEEA MARE CAM IN 2 ORE DUPA AIA MA LUAT DIN NOU DAR SUPORTABILA SI DE IERI MA DOARE CONTINUU.NU MAI POT LUA ACELE PASTILE DESPRE CARE VAM SPUS CA IMEDIAT VOMIT NICI DE MANCAT NU PREA POT SA MANANC.VA ROG SA MI DATI UN SFAT!
0
19-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Probabil treceti printr-o criza ulceroasa. Din cate am vazut din mesajele dvs am inteles ca ati fost diagnosticata cu ulcer (gastric? sau duodenal?) si hernie hiatala. Din lista medicamentelor enumerate nu vad un inhibitor de pompa de protoni!! (ex. omeprazol) care are un rol destul de important in terapie. De asemenea nu stiu de ce luati Colospasmin si Espumisan, doar daca aveti neplaceri de genul colonului iritabil, balonari frecvente.
Sfatul meu este sa consultati un gastroenterolog daca durerile nu cedeaza, sa luati si un inhibitor al secretiei acide cum e cel pe care l-am spus mai sus, 20mg/zi, dimineata, timp de o luna si sa aveti grija la obiceiurile alimentare (sa eliminati orice aliment care va face rau) si la alte medicamente (aspirina, antiinflamatoare) care va sunt daunatoare.
Si inca ceva, urmariti varsaturile si scaunul pentru eventuale sangerari: varsaturi cu sange sau cele cu aspect de "zat de cafea" si scaunul negru, lucios (melena) care ar indica o hemoragie a tractului digestiv.
Multa sanatate!
0
19-09-2007, ora 00:00
dumlyly
Nu este medic/terapeut
dumlyly
MULTUMESC FRUMOS DLE DR I.F.!AM UITAT SA SPECIFIC CA MIA DAT SI OMERAN.COLOSPASMIN SI ESPUMISAN MI LE A DAT PT COLON IRITABIL, INTRADEVAR DAR IERI AM VOMITAT SI CU SANGE.MEDICUL GASTOENTEROLOG CARE SE OCUPA DE MINE MI A SPUS SA NU FI FACUT O INFECTIE PUTERNICA SA FIE O BACTERIE CARE SA MI PRODUCA TOATE STARILE ACESTEA, ADICA SA NU FI FACUT O ENTEROCOLITA, DAR CULMEA CA NU AM MANCAT NIMIC SA FI PRODUS ASTA CACI TIN REGIM DE PE 27 LUNA TRECUTA.MANANC DOAR PAINE PRAJITA SI PIEPT DE PUI LA GRATAR SI BEAU CEAI DE SUNATOARE, MUSETEL SI TEI.PE 27 AM FACUT SI ANALIZE LA SANGE DIN CARE AM DEPISTAT CA TRANSAMINAZELE SANT 77.OARE SA AIBA LEGATURA CU ASTA MEDICUL DE FAMILIE MIA RECOMANDAT O ECOGRAFIE SA VEDEM CAT DE MARIT ESTE FICATUL SA NU CUMVA SA AM HEPATITA B OARE ESTE POSIBIL??????????VA ROG DACA PUTETI SA MI DAT UN RASPUNS.MULTUMESC MULT !
0
19-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Nu este rau sa faceti o ecografie, ba chiar e binevenita. Transaminazele sunt crescute, insa ele nu indica neaparat o boala hepatica; pot creste si in diverse situatii de stres sau administrarea unor medicamente ca de exemplu antibioticele care le-ati luat pentru H. pylori daca cumva ati recoltat sangele pentru analize in perioada aceea a tratamentului. Desigur nu este exclusa o problema hepatica. Virusurile hepatitice B sau C se pot transmite prin manevre medicale invazive, chiar tratamente stomatologice. Insa nu puteti afla daca aveti vreun virus decat prin anumite analize de sange pentru dozare de anticorpi. Dar poate nu este cazul, poate e doar o crestere tranzitorie. Nu este o crestere atat de mare cat sa indice un proces acut.
Cu sangele din varsatura trebuie sa aveti grija, pentru ca daca aveti probleme in continuare ar fi bine sa va internati.
Numai bine va doresc!
PS. Nu sunt domn, ci doamna.
Inca o data va doresc multa sanatate si daca mai aveti nelamuriri si va pot ajuta, cu toata placerea.
0
19-09-2007, ora 00:00
dumlyly
Nu este medic/terapeut
dumlyly
MULTUMESC MULT DNA DR I.F!SPER SA NU VA PLICTISESC PREA MULT CU INTREBARILE MELE.ANALIZA DE SANGE MIA FOST RECOLTATA INAINTE SA IAU ANTIBIOTICUL CHIAR IN ZIUA CAND AM FACUT ENDOSCOPIA SI A DOUA ZI AM FOST SUNATA SI MI SA CONFIRMAT H PILORY.HEPATITA B NU SE IA DE LAOM LA OM?SAU NU STIU CUM SA MA EXPRIM, NU SE IA DE PE PAHAR SAU DE LA MAINI MURDARE SAU DE PE BANI?
0
19-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Modul de transmitere al virusului hepatitic B este in cea mai mare parte parenteral, adica prin sânge sau produse de sânge contaminate care patrund in organism prin transfuzii, folosirea instrumentelor medicale contaminate, manevre sangerande -stomatologie, manichiura, pedichiura; sau alte fluide contaminate din organism-sperma, secretii vaginale- transmitere sexuala.
S-au studiat si alte modalitati de transmitere - de pe obiecte contaminate si ar fi o posibilitate insa foarte, foarte scazuta, comparativ cu cele de mai sus.
0
15-10-2007, ora 00:00
dm1
Nu este medic/terapeut
dm1
Buna seara.As vrea sa ma adresez D-nei Dr.i.f., in legatura cu bacteria helicobacter pilory, si anume:putem lua(sotul, fetita mea de 12 ani si eu)medicatia specifica bolii, fara a mai merge la un specialist pt. o confirmare a bolii?Toti membrii familiei prezentam simptomele bolii, si cautind pe net, pe forumuri de specialitate, am ajuns la concluzia ca suntem infestati cu aceasta bacterie.Altceva ce ar putea fi?Va multumesc, si astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.
0
18-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
In general nu se administreaza tratamentul fara a demonstra prezenta bacteriei pentru ca si tratamentul in sine este destul de agresiv pentru anumite persoane; sunt cazuri in care cu toate ca bacteria este prezenta, se decide temporizarea tratamentului (in special in cazurile in care nu sunt prezente semnele clinice), de aceea trebuie pusa in balanta decizia de a trata cu beneficiile ulterioare.
Asa ca cel mai bine este sa dozati totusi anticorpii anti-Helicobacter in sange si, in functie de rezultat, se poate decide ce e de facut mai departe.
Multa sanatate!
0
21-10-2007, ora 00:00
dm1
Nu este medic/terapeut
dm1
multumesc mult d-na dr.I.F.Dar, spuneti-mi, va rog, cind vom fi terminat tratamentul, sint riscuri sa ne infestam iar?si daca da, putem lua boala de la obiectele din casa?sau si de oriunde alta parte?
0
23-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Anticorpii prezenti in sange nu asigura protectie fata de o noua infectie cu Helicobacter, de aceea igiena riguroasa este foarte importanta pentru ca acesta se transmite de la om prin ingestia bacteriei - saliva, fecale, varsatura; in tarile in curs de dezvoltare se poate transmite si prin apa contaminata.
0
24-11-2007, ora 00:00
ADRIANA36
Nu este medic/terapeut
ADRIANA36
acum citeva luni mi-a iesit in singe bacteria h. pylori.nu stiu ce a insemnat >8, dar mi s-a dat diagnosticul de reflux gastro esofagian.celelalte analize mi-au iesit foarte bine.dupa trei cure de tratament constind in antibiotice ca ampicilina, claritromicina, metronidazol, sau surcralfat, motilium si cite o luna omez, am refacut analiza si mi sa spus ca au ramas anticorpii.m-am simtit bine, dar de citeva zile ma durut putin stomacul am tinut si regim.as vrea sa stiu daca e ceva grav, ce trebuie sa fac sa fie bine, si daca e nevoie sa fac endoscopia.multumesc.
0
29-11-2007, ora 00:00
elaine
Nu este medic/terapeut
elaine
In urma cu 7 luni am facut mai multe analize, dar d-na doctor a plecat si am ramas cu ele neexplicate una din analize se refera tocmai la acest helicobacter pylori care a iesit pozitiv intens.Abia acum am descoperit ca e destul de grav.ce trebuie sa fac?mentionez ca analizele le am facut pt.ca aproape lunar fac furuncule.multumesc
0
09-10-2008, ora 00:00
Sava Lily
Nu este medic/terapeut
Sava Lily
Buna seara, mama mea in varsta de 70 ani, a fost operata pe data de 26 august de piocolecist namolos gangrunos..operatia a decurs normal..si totul s-a desfasurat normal dupa operatie, dar la cateva zile dupa a inceput sa aiba diaree si a fost chiar externata cu aceasta problema..lucru care a durat o saptamana cat a stat acasa, am incercat sa rezolvam noi aceasta problema in casa prin ai da supe de morcov, orez fiert, furazolidon..dar degeaba, intr-un tarziu am mers la medicul care a operat-o si care a dispus internarea.Pe timpul spitalizarii i-au fost administrate transfuzii iar dupa cateva zile s-a inceput tratamentul cu IMODIUM..si alte ceteva medicamente.Dupa o saptamana de spitalizare a fost externata, dupa o alta saptamana de sedere acasa..au inceput dureri din ce in ce mai puternice de stomac, si din nou a urmat o alta internare..ajungand in spital in regim de urgenta, a fost diagnosticata cu ULCER GASTRIC si HERNIE HIATALA, mai mult analizele au aratat ca are si H. PYLORI...in spital nu i s-a administrat nici un fel de medicament pentru aceasta bacterie ci numai NEXIUM, QUAMATEL intravanos, din nou a fost externata si medicul de familie i-a prescris doua antibiotice AMOXICILINA si KLACID astazi fiind a III a zi de tratament, dar nu ii inceteaza durerile de stomac indiferent de ce ar manca...cu toate ca nu prea are pofta de mancare si mananca numai mancare de regim.
Va rugam sa ne spuneti ce medicamente ar mai putea lua?Am vazut in comentariile dvs de mai sus ca ati recomandat cuiva cu un diagnostic identic cu cel al mamei mele, un anume medicament numit OMEPRAZOL..credeti ca ar fi indicat?deasemeni va rugam sa ne spuneti..aceasta bacterie pylori este transmisibila?daca Da..ce am putea face noi pentru a preveni transmisia bacteriei si cum ne putem tata in caz ca deja ne-am infectat si cum am putea sti ca deja suntem infectati adica ce simtomatologie are si de unde provine aceasta bacterie...este posibil sa fi contactat-o din spital?
Va multumim!
Cu stima, Sava Lily
0
14-10-2008, ora 00:00
vio_vicky10
Nu este medic/terapeut
vio_vicky10
buna ziua!mi-am facut de curand o serie de analize, din care vsh-ul a iesit marit(27) val normale find intre 2-15 si deasemenea fibrinogen a iesit tot mare.ce-nseamna asta?va multumesc!
0
15-01-2009, ora 18:41
calitate
Nu este medic/terapeut
calitate
sotia mea din cauza unei gastrite cu helicobacteriei a ajuns de la 54kg la 45kg si asta din luna martie pana acum. culmea e ca la toti medicii care a fost au spus ca nu are nimic si ca e ceva psihic si i-au dat trimitere la psihiatru.un singur medic a zis din prima diagnosticul corect chiar si fara analize, diagnostic care sa confirmat in urma analizelor.
0
09-02-2009, ora 10:17
gabriell
Nu este medic/terapeut
gabriell
Dna Doctor vin si eu la Dvs cu o intrebare am fost diagnosticat cu o gastrita antrala eritomayoasa cu HP pozitiv am luat antibiotic amoxacilina 8 zile si metronidazol 5 zile ca mai mult de 5 zile nu am putut din cauza efectelor adverse si nexium 2 pe zi..dupa acest tratament (ink mai iau nexium 2 pe zi mai am de luat 2 sapt) am gaze la stomac si in intestin..eu beau apa plata si mananc supa si imi vine mereu sa ragai si imi face stomacu urat ba ma balonez ba ma simt umflat ba ma inteapa in dreapta ba in stanga o durere difuza..datimi si mie va rog un sfat ce ar trebui sa fac ! eu tin regim de 8 luni de zile!!
Va multumesc anticipat
0
05-04-2009, ora 18:23
viorica spataru
Nu este medic/terapeut
viorica spataru
Bua seara. anul trecut in octombrie mi am facut niste analize generale in urma carora mi sa descoperit la stomac bacteria pylori. Am cumparat tratamentul prescris de medic, dar nu m am apucat inca sa l iau, deoarece nu sunt hotarata daca e bine sa l iau sau nu. Nu ma supara cu nimic stomacul nu ma doare, nu am nici un simptom nimic, , Am citit despre aceasta bacterie ca poate reaparea si ca daca nu te supara nu e nevoie sa o tratezi. Sincera sa fiu cand am vazut toate acele medicamente antibiotice care trebuie sa le iau (pt tratarea bacteriei) m am cam speriat. Este bine sa iau toate acele medicamente? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. multumesc
0
07-04-2009, ora 15:44
elfi
Nu este medic/terapeut
elfi
pt dna doctor I.F.: am o gastrita severa cu helicobacter...am fost la medicul soecialist..am facut endoscopie si am facut doua trataemnete cu antibiotice...dar fara rezultate...in cintunurae ma dare stomacul ft ft ft tare la doua ore dupa ce mananc...nu mai stiu ce sa fac?...ce-mi recomandati?
0
25-04-2009, ora 19:35
flavius_003
Nu este medic/terapeut
flavius_003
pt dna doctor I.F.: Doamna Doctor sunt un copil in varsta de 16 ani si am fost diacnosticat cu helicobacter pilory.am urmat un tratament timp de o luna cu mexium, klacid, si metronizadol.si tot am starile de voma dar mai rar, dar nu mai le am in fiecare zi.dar a inceput sa ma doara in partea dreapta din cand in cand ce asi putea face ?
Si ce regim asi putea urma pt ca medici miau spus k pot sa mananc orce, inafara de sucuri cu acid.VA MULTUMESC
0
08-05-2009, ora 20:53
papucdl
Nu este medic/terapeut
papucdl
pentru d-na dr.I.F: Doamna doctor, sunt o pensionara in virsta de 59 de ani si pina anul acesta nu am avut niciodata probleme cu stomacul dar in luna ianuarie am facut o analiza pentru Helicobacter Pilory deoarece simteam uscaciune in git. Mi-a iesit valoarea 8. Doctorul de familie mi-a dat reteta cu amoxicilina, omeprazol 20 mg, claritromycin, pe care n-am reusit sa le termin de luat deoarece incepind cu ziua a doua de tratament a aparut o alergie pe picioare si in palme si am mai urmat totusi pina in ziua a 5-a, cind am intrerupt la sfatul medicului de familie. Alergia a fost pina la urma foarte urita, palmele mi s-au umflat, erau rosii si fierbinti, pielea de pe picioare a inceput sa se usuce si sa crape, la fel si pe palme. Am indurat un chin de nedescris pina s-a terminat, bineinteles tot cu tratament pentru alergie. Mi s-a spus ca nu mai pot face tratament cu antibiotice deoarece este foarte riscant. Ma chinuie refluxul esofagian cu toate ca iau Dicarbocalm. As dori sa ma sfatuiti ce alte medicamente as putea sa incerc sa scap de aceasta bacterie sau poate un tratament naturist pe baza de plante. Va multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: