hemoleucograma

02-02-2008
alina1972
Nu este medic/terapeut
alina1972
Buna ziua,
Am primit rezultatul la analize si as dori, daca se poate sa-mi interpreteze si mie cineva aceste rezultate intrucat sunt cateva in afara limitelor normale;
rezulatele sunt urmatoarele:
RBC 4.28 LIMITE NORMALE 3.8-4.8
HGB 10.1 LIMITE NORMALE 12-15
HCT 32.5 LIMITE NORMALE 36-46
MCV 75.9 LIMITE NORMALE 80-96
MCH 23.6 LIMITE NORMALE 28-34
MCHC 31.1 LIMITE NORMALE 32-36
RDW 17.2 LIMITE NORMALE 11.5-14.5

PLT 221 LIMITE NORMALE 150-450
PDW 15.5 LIMITE NORMALE 12-16.5
PCT 0.27 LIMITE NORMALE 0.16-0.47
MPV 12.4 LIMITE NORMALE 7.4-10.4

WBC 5.07 LIMITE NORMALE 4.8-11
NR 2.95 LIMITE NORMALE 2.54-7.48
EO 0.08 LIMITE NORMALE 0.09-0.44
BA 0.03 LIMITE NORMALE 0.00-0.10
LY 1.46 LIMITE NORMALE 1.20-4.95
MO 0.55 LIMITE NORMALE 0.09-0.88

NE% 58.2 LIMITE NORMALE 53-68
EO% 1.6 LIMITE NORMALE2-4
BA% 0.6 LIMITE NORMALE 0.0-1.0
LY %28.8 LIMITE NORMALE 25-45
MO% 10.8 LIMITE NORMALE 2-8

TGP 11.39
SIDEREMIE 45.51
GLICEMIE 90.74
CREATININA SERICA 0.47 VALORI NORMALE 0.5-1.1
FIBRINOGEN 290MG/DL VALORI NORMALE 180-450

Va multumesc si va doresc multa sanatate
2 comentarii
0
02-02-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Aveti o anemie hipocroma microcitara, cel mai probabil prin lipsa de fier. Aceasta lipsa de fier se poate datora fie unor pierderi de sange sau unui aport sau absorbtii deficitare a fierului in unele afectiuni ale tubului digestiv.
E bine ca in colaborare cu medicul de familie sa depistati cauza.
Dvs. sa fiti atenta la eventuale pierderi de sange prin urina, scaun, din sfera ORL sau din cea genitala.
Pentru a depista eventuale hemoragii minore ce nu se pot vedea cu ochiul liber puteti face unele teste, cum ar fi testul Adler din scaun (test pentru depistarea hemoragiilor oculte) sau proba Addis din urina, eventual si un consult ginecologic.
E posibil sa nu fie ceva grav si sa se rezolve prin tratament cu preparate cu fier. Dar cel mai bine este sa cautati cauza inainte de inceperea tratamentului.
Numai bine!
0
05-02-2010, ora 22:09
Raduca.a
Nu este medic/terapeut
Raduca.a
Ma intereseaza ce inseamna(o analiza la un copil de 2 ani jumate) hemoleucograma MO% : 12.80 (2-8%) si BA% : 1.16 (0.0-1.0).

Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.