Hemoroizi.. ce manacam?

14-12-2012
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Nu-mi raspunde nimeni.Pana la urma mancam cereale sau nu? Operatia ii rezolva definitiv sau nu? Din pacate constipatia mea nu se poate rezolva in nici un fel.Iau detralex 6 pe zi de 2 saptamani si 2 saptamani inainte am luat cate 2 pe zi. Nici o ameliorare.De asemea am supozitoare cicatridina.Ma intereseaza o modalitate prin care pot scapa definitiv de ei sau macar sa-mi iasa de cateva ori pe an.Nu ma intrebati de constipatie, sunt inca in investigatii dar nu pare sa se rezolve niciodata.
Unii spun ca est bine sa mancam multe fibre altii nu.Am impresia ca dieferitele seminte care le consum mai rau imi rup hemoroizii.Ce mancam?
6 comentarii
0
15-12-2012, ora 16:54
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Buna, imi pare rau ca ai astfel de probleme pentru ca stiu exact cu ce te confruti. Sufar de hemoroizi de 18 ani, am facut destule crize, dar iarna trecuta am crezut ca mor din cauza durerilor, care nu imi treceau cu absolut nimic. Mi-am declansat criza in urma unei constipatii, respectiv cateva zile am eliminat cu greutate scaune tari si asta mi-a pus capac. Am inceput sa refuz alimentatia intrucat aveam impresia ca orice mananc ma constipa si intrat intr-un cerc vicios, lipsa mancarii ducand la lipsa scaunului normal. Am inceput sa elimin sange destul de mult si am slabit 10 kg intr-o luna de zile, eram terminata...Imi intrase in cap ca am cancer rectal sau anal si am facut si un sindrom depresiv major. Pana la urma, cu ultimele puteri m-am dus la Fundeni unde am facut o coloscopie care m-a linistit psihic ( mi-a depistat doar hemoroizii ).
Ce sfat pot sa-ti dau din proprie experienta si la indicatia medicului: am eliminat total din alimentatie orice in afara de fructe si legume, dar nu oricare ci doar cele care iti priesc, trebuie sa le testezi. Trebuie sa ai obligatoriu un scaun zilnic pe care sa-l elimini cu usurinta, fara sa te scremi. Nu te aseza pe WC decat atunci cand simti cu adevarat nevoia, statul indelungat creaza presiune asupra hemoroizilor si duce la durerea acea teribila. Pe mine ma tinea un episod dureros de dimineata si pana pe la 13, 00 - 14, 00, iti dai seama ce crunt era, iar durerea era insuportabila, numai eu stiu cum imi faceau treburile la serviciu. Trebuie sa bei multa, multa apa, pentru a avea un scaun moale, apa in combinatie cu legumele si fructele duce la inmuierea scaunului. Eu nu mai mananc oua, branza, carne, ciocolata, dulciuri de niciun fel dar nici cerereale, am incercat dar nu mi-au ajutat, scaunul era tare. Din cate am auzit operatia nu rezolva problema, incearca cu alimentele despre care ti-am spus, este greu daca esti mai pofticioasa, dar decat asa dureri mai bine te abtii de la bunatati. Nu lasa sa treaca multe ore fara sa mananci, la trei, patru ore, baga ceva in stomac, acum iarna e mai greu, dar eu ii dau cu dovlecei, radacinoase fierte, ciobe de yarzavat, mere, pere, citrice ( daca nu ai pb cu stomacul ), ghiveci de legume ( conservate, sunt bune si alea in lipsa de altceva ), iaurturi.
Cel mai important: fa tot posibilul sa ai scaun dimineata, eu beau cafea fierbinte, iart rece, sirop cu apa, miere si asa pot iesi la prima ora fara sa ma screm, asta este cel mai periculos. Sper ca nu te-am inebunit cu mesajul super-lung si astept vesti bune de la tine. Aaa, nu mai lua medicamente, mai ales daca spui ca nu iti ajuta, incearca doar cu alimentatia si tine-ma la curent te rog, astept vesti bune de la tine. Hemoroizii se vor linisti daca elimini cauza care a declansat criza, Multa sanatate!!
0
16-12-2012, ora 09:51
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Mersi mult pt raspuns dar la mine nu se poate rezolva cu alimentatie.Am mai multe topicuri deschise in legatura cu asta.Am 3 colonoscopii si o irigografie mult dezbatute anterior.:( Pacat ca nu trece nici un doctor pe aici.Cred ca pana la urma ajung iar la doctor.Ai grija de tine:*
1
16-12-2012, ora 11:41
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Da, intre timp am descoperit si celelalte postari ale tale, intr-adevar problema este mai complicata si imi pare tare rau, esti mult prea tanara pentru astfel de necazuri. Asa este, ne-ar fi de mare folos sfaturile unor medici, in lipsa lor ne impartasim unii altora experientele si unele sfaturi. Sper din suflet ca cineva sa te poata ajuta, daca nu total, macar sa-ti imbunatateasca semnificativ viata, pentru ca aceste probleme afecteaza nu numai fizic ci si psihic si ne amarasc viata care si asa este scurta si trece repede. Iti doresc multa, multa sanatate si, daca vrei, mai da-mi vesti despre tine. Te sarut!
0
15-01-2013, ora 02:12
cristianolteanu
Nu este medic/terapeut
cristianolteanu
Poti sa faci orice, pana nu te operezi, nu scapi. Vorbesc de operatia clasica, e singura care te vindeca definitiv.
Multa sanatate!
0
14-12-2020, ora 19:48
cristi duta
Nu este medic/terapeut
cristi duta
Buna...hai sa mi spun și eu problema, de un an și ceva am fost diagnosticat cu SCI probleme la colon...forfăit flatulenta și durere în partea stanga..Acu colac pe pupăză sa răscolit zic eu și hemoroizii, Am luat alifii pastile etc...nimica.. o usturime și o senzație de apasare acolo, nu dureri mari dar deranjante...Am luat cicatridina supozitoare...problema ca a început sa ma doara stomacul tare..sa fie oare de la supozitoare?
Daca cunoaște cineva aceasta problema sau orice sfat e bun venit...Multumesc
0
12-03-2021, ora 10:15
Tony 53
Nu este medic/terapeut
Tony 53
Buna ziua. Va adresez rugamintea de a face unele comentarii cu privire la folosirea produsului Ginkor fort in tratarea hemoroizilor! Am gasit astfel de informatii :
*... Medicamentele veterinare includ medicamentul Ginkor Fort, care este utilizat cu succes pentru a normaliza circulația sângelui în formațiunile hemoroidale, pentru a resorbi conurile și a le reduce. Grinzile de hemoroizi Ginkor cresc stabilitatea vaselor de sange, reduc permeabilitatea peretilor vasculari, intaresc capilarele si au un efect antioxidant. este un medicament.*.
A folosit cineva? Specialistii in tratarea acestei afectiuni ce parere au. Cu multumiri anticipate, Tony.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Opțiuni de tratament pentru hemoroizi
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar hemoroizii?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  •