Hepatita B si suplimentele

29-05-2018
BlueCoffee
Nu este medic/terapeut
BlueCoffee
Buna seara. Am virusul hepatic B de multi ani, dar stadiul nu este atat de avansat incat sa iau medicamente. Incerc sa am un stil de viata sanatos, cu sport regulat. Intrebarea mea este daca proteinele (pudra) si colagenul (pastile) au influenta negativa asupra hepatitei. Trebuie sa precizez faptul ca sunt vegetariana, deci nu beneficiez de o cantitate normala de proteine in alimentatia mea zilnica. Multumesc.
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 18:52
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

In primul rand trebuie evaluat, in functie de tipul de dieta vegetariana - pesco/ovo/lacto-vegetariana sau vegana - daca este sau nu acoperit necesarul proteic doar din alimente si in urma anchetei alimentare, se poate recomanda, la nevoie, utilizarea pudrei proteice pentru a asigura un aport proteic optim.

Nu se cunosc interactiuni negative in acest sens, insa e importanta calitatea pudrei proteice si a suplimentelor utilizate in general, formularea lor si alti constituienti care pot avea efecte adverse.

In absenta decompensarii hepatice, este important sa aveti o alimentatie echilibrata, diversificata, minimum procesata, sa ramaneti activa din punct de vedere fizic, sa evitati toxicele, in special bauturile alcoolice.

Regasiti mai multe informatii despre principiile dietei vegetariene si a surselot de proteine in alimentatia vegetariana si vegana:

- https://dieta.romedic.ro/proteinele-in-alimentatia-vegetariana-si-vegana

- https://dieta.romedic.ro/dieta-vegetariana-leguminoase-seminte-si-alte-alimente-bogate-in-proteine

- https://dieta.romedic.ro/piramida-vegetariana

Sper sa fie utile informatiile!

Multa sanatate,

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.