Hernie ? Apendicita ? sau altceva ?

29-09-2019
darius_86
Nu este medic/terapeut
darius_86
Buna ziua,
De pe data de 17.07.2019, de cand am ridicat un boiler (108 kg), sufar de dureri sub forma de intepaturi in zona ombilicului si partea drepta a adomenului, cu senzatie de arsura care coaboara pe partea inghinala drepta pana pe zona scrotala (de cele mai multe ori.
Totul a debutat instantaneu cand am ridicat acel boiler, am simtit o intepatura in abdomen zona dreapta cam la mijloc, acolo unde se termina (asa cred eu, asa simt) muschii, pe linia ombilicului. Zilele ce au urmat am avut usturimi si discomfort foarte mare la buric, usturimi in forma de semiluna, cand pe dreapta a ombilicului, cand pe stanga. Am fost la medicul de familie si i-am explicat ce si cum, am primit pastile de nospa si cateva zile la administrarea pastilelor senzatiile de usturime au scazut in intensitate, insa nu de tot. Am fost plecat pe urma 7 zile la mare cu familia, abdomenul simtindu-l umflat pe dreapta si stare de rau, incluzand stare de voma si acid gastric.
Cand am revenit de la mare, am facut o vizita la chirurg, punandu-mi diagnosticul de hernie ombilicala necomplicata de 6 mm dimensiune. Dar de durerile de burta partea dreapta (intepaturi !!!) nu a spus nimic !

Vreau sa va spun ca simt intepaturi zilnic pe partea dreapta jos, ca si cum ar veni de la intestine, sau de undeva, dupa ce mananc simt ca ceva se umfla in mine acolo in acea zona, si am facut o gramada de invenstigatii de sange, urina, urocultura, inclusiv examen de spermocultura (la insistentele unui urolog), ecografie abdominala etc si rezultatele fiind negative. Am mers pe bani la un RMN abdomino-pelvian cu substanta de constrast si rezultatul releva o distensie aerica a colonului drept si o imagine sechelara de inflamatie cronica la nivelul veziculei seminale drepte de 12/6 mm, si o milimetrica LIMFADENITA MEZENTERICA cu milimetrice infiltrarii ale grasimii mezenterice. Am mers din nou la chirurg cu rezultatatul si m-a linistit ca tot este in parametri si nu am de ce sa ma sperii, sufar de colon iritabil, dar eu nu am nici diaree, si nici nu sunt constipat, scaun am normal, 1 data pe zi dimineata
Problema este ca nici chirurgul, nici urologul, nici dr gastro, nu stiu sa imi spuna sau ma trimtia la alte invenstigatii suplimentare sa vad ce e inflamat in mine pe partea dreapta si de unde vin intepaturile si senzatiile de arsura adbominala. Sunt instalator si toata ziua lucrez pe jos, indoit, si simt ca ceva e inflamat in mine, ma intepa si ma ustura burta si senzatia de disconfort merge pe inghinal, plus ca de cateva zile simt si un deranj ca si un fel de umflatura sau senzatie de corp strain (e fortat putin) la fund (pe partea anusului), si am senzatie de rau, de voma dupa scaunul de dimineata.
Va rog frumos domnule doctor spuneti-mi ce ar trebui sa fac, si unde ar trebui sa merg ca sa vad, si sa stiu de ce afectiune sufar, poate fi o hernie care sa nu se fi vazut la RMN, sau poate fi o apendicita cronica de atunci de la ridicatura, sau ce ar putea fi ? sunt foarte speriat, am intepaturi zilnic si nu ma simt bine, pur si simplu, imi este frica sa mai muncesc sa nu cumva sa se rupa ceva in mine sau nici nu stiu la ce sa ma mai gandesc

Va multumesc frumos, REDES DARIUS, ARAD
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: