hernie inghinala

13-03-2011
km
Nu este medic/terapeut
km
Am 56 ani, o activitate fara eforturi fizice deosebite si, acum cativa ani, am avut o durere aproape de linia inghinala, in partea dreapta, fara umflatura sau alte semne vizibile. Am consultat un chirurg si mi-a spus ca este vorba de un punct hernial. Am purtat un brau elastic un timp si durerea a disparut. De aprox. o luna, a revenit acea durere care se manifesta mai acut daca ridic greutati mai mari sau alte eforturi prelungite dar, cel mai intens, ma doare cand stau la volan mai mult timp (la drumuri lungi). Nici acum nu sunt semne vizibile. Intrebarea mea este daca m-ar ajuta sa stopez (sau sa incetinesc macar) evolutia herniei purtand o centura speciala in acest sens sau daca imi puteti recomanda altceva. Nu agreez deloc idea unei interventii chirurgicale in perspectiva. Ar putea dauna purtarea unei astfel de centuri? Multumesc !
2 comentarii
0
14-03-2011, ora 17:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu ar dauna, dar vezi ca si cu braul elastic, tot se accentueaza aceasta hernie, cu fiecare efort facut..si mai tine cont ca vor veni calduri mari...cum vei putea sta cu centura ? Cauta un chirurg bun si interneaza-te cateva zile...operatia nu este grea, mai ales acum, cand nu este mare, nu este complicata.daca ai rabdare si stai cuminte si o luna -doua dupa interventie, in sensul ca vei evita efortul fizic, vei scapa fara probleme..Mai gandeste-te.
0
23-03-2011, ora 21:40
Dr. Tuca Stefan
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Tuca Stefan
Buna seara,

Stimate domn,

Dumneavoastra sunteti probabil exemplul perfect ca si herniile de mici dimensiuni sunt dureroase uneori.
Din punctul meu de vedere, daca este intr-adevar vorba de o hernie si aceasta va doare ar trebui sa va operati.
Puteti purta ce fel de brau sau centura doriti, cu siguranta nu va stopa evolutia herniei (poate doar va ajuta ca organele continute in sacul herniar - de la mare epiploon pana la intestin subtire sau colon, sa nu se exteriorizeze).Dar hernia va continua sa existe, defectul la nivelul peretelui abdominal nu se va inchide nici de la sine, nici purtand centura; hernia va continua sa evolueze, sa creasca, sa se complice cu incarcerare sau poate chiar cu strangulare.
Nu exista alt tratament decat cel chirurgical (tratament care va restabili soliditatea peretelui abdominal).
Evident este mai simplu si pentru dumneavoastra si pentru chirurg sa va operati cat mai curand, si sa nu asteptati ca lucrurile sa se complice.

Oricum ar trebui sa va consult, dupa care sa stabilim impreuna ce este de facut...

Toate cele bune!

dr.Stefan Tuca - medic specialist chirurgie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici