Hernie inghinala bilaterala | Forumul Medical ROmedic

Hernie inghinala bilaterala

03-08-2025
HCristian
Nu este medic/terapeut
HCristian
Bună ziua,

Am 29 de ani și în urmă cu 7 săptămâni am fost operat laparoscopic pentru două tendințe herniale inghinale bilaterale, fără sac herniar evident, cu montare de plasă și capse resorbabile (AbsorbaTack).

Intervenția a fost realizată laparoscopic, cu incizie în zona abdominală superioară, însă tratamentul a vizat herniile din abdomenul inferior (zona inghinală).

Postoperator, evoluția a fost bună, dar în continuare mă confrunt cu următoarele:

o umflătură inghinală persistentă, care devine mai proeminentă la încordarea abdomenului inferior (ex: la ridicări sau tuse ușoară),

dureri și disconfort migrator în piciorul stâng (coapsă, șold), zona scrotală și abdomenul superior,

alternanță între zile fără niciun simptom și zile cu dureri constante difuze.

La 3 săptămâni postoperator, ecografia a evidențiat o îngroșare inflamatorie de ~1, 5 cm pe partea stângă, fără edem, serom sau semne de recidivă. Medicul curant a menționat că umflătura ar putea persista până la 6 luni, dar nu a efectuat palpare locală — doar evaluare vizuală.

Întrebările mele sunt următoarele:

1. Este normal ca, la 7 săptămâni de la operație, să persiste o bombare în zona inghinală care se accentuează la încordarea abdomenului inferior?

2. Pot durerile migratoare (picior, scrot, abdomen) să fie cauzate de inflamația locală sau de iritația unor nervi (ex: genitofemural, ilioinghinal) din cauza plasării plasei și capselor?

3. Cât a durat în cazul dumneavoastră recuperarea completă funcțională (inclusiv reluarea activităților fizice, sală, efort moderat)?
1 comentarii
1
03-08-2025, ora 08:25
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
1. Daca ecografia nu a evidentiat semne de recidiva, acea umflatura cauzata de inflamatie locala, poate persista cateva luni.
2. Pot fi cauzate de ambele.
3. 3-6 luni de zile PO e indicat evitarea efortului fizic.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nouă metodă chirurgicală pentru tratarea herniilor inghinale la femei
  •