Umflătură mică persistentă după operația de hernie inghinală – normal? | Forumul Medical ROmedic

Umflătură mică persistentă după operația de hernie inghinală – normal?

15-01-2026
eddie1209
Nu este medic/terapeut
eddie1209
Bună tuturor,
Am avut recent o operație de hernie inghinală bilaterală, realizată robotic/laparoscopic (TAPP). Recuperarea decurge binisor per total, însă am observat că a rămas o mică umflătură în zona inghinală inferioară, lângă penis tot in acelais loc ca precedneta umflatura (sunt in a 7 zi post operatie). Este putin mai mică decât înainte de operație, nu este dureroasă și dimineața aproape dispare, dar reapare seara, mai ales după ce merg mai mult.

Am fost la control, iar chirurgul inital parea nedumerit dar dupa palpare mi-a spus că este cel mai probabil lichid postoperator (edem/serom) și mi-a recomandat compresie locală, explicând că ar trebui să se resorbă de la sine în timp.

Aș vrea să știu, din experiența voastră:

Ați avut o situație similară după operația de hernie? Nu vi s-a abosrbit imediat dupa operatie ?

În cât timp v-a dispărut complet umflătura?

S-a rezolvat fără alte intervenții?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
3 comentarii
1
15-01-2026, ora 12:17
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea pe care ati facut-o, e posibil sa fie recidiva ( dimineata dispare, reapare seara ).
E posibil sa fie si un serom PO.
Urmati indicatiile primite ( cca 10-14 zile, cat cred ca v-a fost recomandat ), cu reevaluare ulterioara.
0
15-01-2026, ora 12:31
eddie1209
Nu este medic/terapeut
eddie1209
Va multumesc ! Exista vreo modalitate de a va contacta ?Se poate face o ecografie sa se vada ce contine umflatura ? daca e serum sau intestinul ?daca e recidiva ( aveam umflatura si la prima zi dupa operatie ) ce se mai poate face ?
0
15-01-2026, ora 13:35
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca doriti sa va examinez, e posibil, prin contr CASMB, cu billetul de externare, daca ati facut operatia in spital ctr CASMB.
Str Malcoci, nr 4, sector 5, Bucuresti.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nouă metodă chirurgicală pentru tratarea herniilor inghinale la femei
  •