Umflătură mică persistentă după operația de hernie inghinală – normal?
Bună tuturor,
Am avut recent o operație de hernie inghinală bilaterală, realizată robotic/laparoscopic (TAPP). Recuperarea decurge binisor per total, însă am observat că a rămas o mică umflătură în zona inghinală inferioară, lângă penis tot in acelais loc ca precedneta umflatura (sunt in a 7 zi post operatie). Este putin mai mică decât înainte de operație, nu este dureroasă și dimineața aproape dispare, dar reapare seara, mai ales după ce merg mai mult.
Am fost la control, iar chirurgul inital parea nedumerit dar dupa palpare mi-a spus că este cel mai probabil lichid postoperator (edem/serom) și mi-a recomandat compresie locală, explicând că ar trebui să se resorbă de la sine în timp.
Aș vrea să știu, din experiența voastră:
Ați avut o situație similară după operația de hernie? Nu vi s-a abosrbit imediat dupa operatie ?
În cât timp v-a dispărut complet umflătura?
S-a rezolvat fără alte intervenții?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Am avut recent o operație de hernie inghinală bilaterală, realizată robotic/laparoscopic (TAPP). Recuperarea decurge binisor per total, însă am observat că a rămas o mică umflătură în zona inghinală inferioară, lângă penis tot in acelais loc ca precedneta umflatura (sunt in a 7 zi post operatie). Este putin mai mică decât înainte de operație, nu este dureroasă și dimineața aproape dispare, dar reapare seara, mai ales după ce merg mai mult.
Am fost la control, iar chirurgul inital parea nedumerit dar dupa palpare mi-a spus că este cel mai probabil lichid postoperator (edem/serom) și mi-a recomandat compresie locală, explicând că ar trebui să se resorbă de la sine în timp.
Aș vrea să știu, din experiența voastră:
Ați avut o situație similară după operația de hernie? Nu vi s-a abosrbit imediat dupa operatie ?
În cât timp v-a dispărut complet umflătura?
S-a rezolvat fără alte intervenții?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
3 comentarii
Buna ziua.
Din descrierea pe care ati facut-o, e posibil sa fie recidiva ( dimineata dispare, reapare seara ).
E posibil sa fie si un serom PO.
Urmati indicatiile primite ( cca 10-14 zile, cat cred ca v-a fost recomandat ), cu reevaluare ulterioara.
Din descrierea pe care ati facut-o, e posibil sa fie recidiva ( dimineata dispare, reapare seara ).
E posibil sa fie si un serom PO.
Urmati indicatiile primite ( cca 10-14 zile, cat cred ca v-a fost recomandat ), cu reevaluare ulterioara.
Va multumesc ! Exista vreo modalitate de a va contacta ?Se poate face o ecografie sa se vada ce contine umflatura ? daca e serum sau intestinul ?daca e recidiva ( aveam umflatura si la prima zi dupa operatie ) ce se mai poate face ?
Buna ziua.
Daca doriti sa va examinez, e posibil, prin contr CASMB, cu billetul de externare, daca ati facut operatia in spital ctr CASMB.
Str Malcoci, nr 4, sector 5, Bucuresti.
Daca doriti sa va examinez, e posibil, prin contr CASMB, cu billetul de externare, daca ati facut operatia in spital ctr CASMB.
Str Malcoci, nr 4, sector 5, Bucuresti.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6hernia inginala - simptome
- 3Testicul drept ingrosat. o fi hernie inghinala?
- 3Hernie inghinala la paralitic
- 1hernie inghinala
- 1hernie inghinala sau varicocel?
- 0Bunicul meu de78 de ani are hernie inghinala
- 2Hernie inghinala?
- 3hernie inghinala
- 2Umflatura inghinala de aceeasi marime ca inainte de operatie
- 3Nastere naturala dupa operatie de hernie inghinala
- 2Hernie inghinala - complicatii?
- 1Reluare activitate fizica postoperatorie
- 1Hernie inghinala
- 0Testicul necoborat și hernie inghinala