Senzatie de hernie la 2 luni dupa operatie
Buna ziua. M-am operat cu 2 luni in urma de hernie inghinala prin operatie clasica. Intesinul imi iesea prin muschi in dreapta, deasupra la testicol.
Am evitat sa fac efort pana acum, dar am avut cateva zile in care am reparat prin casa. Nu am ridicat greutati, doar ca m-am pus pe jos si m-am ridicat des reparand ceva la o chiuveta.
Acum am durere intre testicol si picior, iar in zona unde intestinul iesea simt ca o presiune similara cu cea de deinaintea opeatiei. Ca si cum mi-ar iesi iar intestinul prin muschi.
La palpare nu e iesit nimic, doar ca para umflat un pic.
Se poate sa am complicatii sau e doar normal pentru ca probabil am facut mai multa miscare decat de obicei? Sau se poate sa fi cedat plasa?
Orice sfat m-ar ajuta. Multumesc.
Am evitat sa fac efort pana acum, dar am avut cateva zile in care am reparat prin casa. Nu am ridicat greutati, doar ca m-am pus pe jos si m-am ridicat des reparand ceva la o chiuveta.
Acum am durere intre testicol si picior, iar in zona unde intestinul iesea simt ca o presiune similara cu cea de deinaintea opeatiei. Ca si cum mi-ar iesi iar intestinul prin muschi.
La palpare nu e iesit nimic, doar ca para umflat un pic.
Se poate sa am complicatii sau e doar normal pentru ca probabil am facut mai multa miscare decat de obicei? Sau se poate sa fi cedat plasa?
Orice sfat m-ar ajuta. Multumesc.
3 comentarii
Bună ziua.
Da, este posibil să se întâmple o complicație PO, la un efort fizic.
Dar, din descrierea făcută, nu pare a fi o recidivă.
Luați un tratament antiinflamator pentru 7-10 zile ( ketonal, Diclofenac, etc ) și reevaluare ulterioară.
Oricum, nu exagerati cu efortul fizic.
Da, este posibil să se întâmple o complicație PO, la un efort fizic.
Dar, din descrierea făcută, nu pare a fi o recidivă.
Luați un tratament antiinflamator pentru 7-10 zile ( ketonal, Diclofenac, etc ) și reevaluare ulterioară.
Oricum, nu exagerati cu efortul fizic.
As mai avea o intrebare:
Doctorul care m-a operat mi-a spus sa evit sa mai ridic lucruri grele de acum incolo. Nu mi-a spus cat timp. A fost vag.
Acum, inteleg ca in primele luni trebuie sa se vindece zona operata, dar in mod normal dupa o operatie clasica la cat timp e in regula sa incepi sa ridici lucruri?
Si aici ma refer la greutati uzuale, de ex: o plasa cu cumparaturi, o sticla de apa de 5L, etc.
Imi puteti da cateva recomandari? Multumesc anticipat.
Doctorul care m-a operat mi-a spus sa evit sa mai ridic lucruri grele de acum incolo. Nu mi-a spus cat timp. A fost vag.
Acum, inteleg ca in primele luni trebuie sa se vindece zona operata, dar in mod normal dupa o operatie clasica la cat timp e in regula sa incepi sa ridici lucruri?
Si aici ma refer la greutati uzuale, de ex: o plasa cu cumparaturi, o sticla de apa de 5L, etc.
Imi puteti da cateva recomandari? Multumesc anticipat.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Hernie inghinala - operatie?
- 1operat de hernie inghinara
- 4info operatie hernie inghinala
- 1hernie inghinala sau varicocel?
- 8Despre corsacom
- 1Hernie inghinala sau nu?
- 1hernie inghinala?sau...
- 2hernie inghinala stanga-operata
- 0Hernie inghinala bilaterala
- 2Sarcina dupa operatie de hernie inghinala
- 2Hernie inghinala operată clasic
- 5Mersul la sala după Operație de hernie inghinala.
- 0Ajutatima va rog.
- 16 luni după operația de hernie inghinala
- 1Reluare viata sexuala dupa o operatie de hernie ombilicala clasica fara plasa
- 3Umflatura testicol dupa operatie
- 11Restrictii post operator hernie inghinala
- 2Hernie inghinala pelvin
- 3Hernie inghinală partea dreaptă operată
Mai multe informații despre: Hernia inghinala dupa operatia de hernie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: