Senzatie de hernie la 2 luni dupa operatie | Forumul Medical ROmedic

Senzatie de hernie la 2 luni dupa operatie

22-10-2025
CatalinBo
Nu este medic/terapeut
CatalinBo
Buna ziua. M-am operat cu 2 luni in urma de hernie inghinala prin operatie clasica. Intesinul imi iesea prin muschi in dreapta, deasupra la testicol.
Am evitat sa fac efort pana acum, dar am avut cateva zile in care am reparat prin casa. Nu am ridicat greutati, doar ca m-am pus pe jos si m-am ridicat des reparand ceva la o chiuveta.
Acum am durere intre testicol si picior, iar in zona unde intestinul iesea simt ca o presiune similara cu cea de deinaintea opeatiei. Ca si cum mi-ar iesi iar intestinul prin muschi.
La palpare nu e iesit nimic, doar ca para umflat un pic.
Se poate sa am complicatii sau e doar normal pentru ca probabil am facut mai multa miscare decat de obicei? Sau se poate sa fi cedat plasa?
Orice sfat m-ar ajuta. Multumesc.
3 comentarii
0
23-10-2025, ora 08:50
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Da, este posibil să se întâmple o complicație PO, la un efort fizic.
Dar, din descrierea făcută, nu pare a fi o recidivă.
Luați un tratament antiinflamator pentru 7-10 zile ( ketonal, Diclofenac, etc ) și reevaluare ulterioară.
Oricum, nu exagerati cu efortul fizic.
0
23-10-2025, ora 09:10
CatalinBo
Nu este medic/terapeut
CatalinBo
Mulțumesc. O sa incerc recomandarea dvs.
0
23-10-2025, ora 09:29
CatalinBo
Nu este medic/terapeut
CatalinBo
As mai avea o intrebare:
Doctorul care m-a operat mi-a spus sa evit sa mai ridic lucruri grele de acum incolo. Nu mi-a spus cat timp. A fost vag.
Acum, inteleg ca in primele luni trebuie sa se vindece zona operata, dar in mod normal dupa o operatie clasica la cat timp e in regula sa incepi sa ridici lucruri?
Si aici ma refer la greutati uzuale, de ex: o plasa cu cumparaturi, o sticla de apa de 5L, etc.
Imi puteti da cateva recomandari? Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nouă metodă chirurgicală pentru tratarea herniilor inghinale la femei
  •