Durere dupa operatia de hernie inghinala bilaterala laparoscopica | Forumul Medical ROmedic

Durere dupa operatia de hernie inghinala bilaterala laparoscopica

05-10-2025
AlexNec99
Nu este medic/terapeut
AlexNec99
Buna ziua,

In urma unor investigatii la inceputul acestui an, am descoperit ca am 2 hernii inghinale: o hernie inghinala directa de aprox 2cm pe partea stanga, si o hernie inghinala oblica exterioara de aprox 1cm pe partea dreapta.

Inainte de operatie, in urma eforturilor moderate, acuzam deseori dureri doar in partea stanga, dar niciodata si in partea dreapta.

Mi s-a recomandat cura laparoscopica a acestor hernii inghinale, iar pe 20 Aug. 2025 am efectuat operatia. Mentionez ca am fost operat si de apendicita (clasic) in urma cu aprox. 10 ani.

In urma operatiei, dupa aprox 4 saptamani mi-au disparut aproape complet durerile pe partea stanga, insa de data aceasta am dureri pe partea dreapta, care coincid ca si localizare cu zona in care s-a format cicatricea de dupa operatia clasica de apendicita. Durerile acestea apar cel mai frecvent atunci cand, de exemplu, merg cu o plasa de 2-3 kg de la market.

Mentionez ca nu am depasit niciodata pragul acesta de greutate de 2-3 kg de la momentul operatiei, iar in primele 3 saptamani nu am ridicat absolut nimic, insa am avut un episod de raceala de aprox. 3 zile in care cand am tusit si stranutat, am simtit dureri usor ascutite in zona inghinala, dar de scurta durata.

Ecografia de parti moi nu a aratat nicio recidiva, iar pe partea stanga, asa cum am zis, nu mai simt nicio durere. Medicul care m-a operat a spus ca sunt dureri postoperatorii care trec cu timpul, insa ma ingrijoreaza foarte tare faptul ca inainte nu aveam absolut nicio durere in partea dreapta, si acum am. Ce se poate face in acest caz? Mai exista si alte investigatii pe care le pot face?
1 comentarii
0
05-10-2025, ora 19:41
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua. Incercati cca 7-10 zile un tratament antiinflamator - diclofenac, ketonal, etc, si o reevaluare ulterioara.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nouă metodă chirurgicală pentru tratarea herniilor inghinale la femei
  •