Herpes genital? | Forumul Medical ROmedic

Herpes genital?

05-02-2013
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Buna ziua, in urma cu 3-4 zile, am descoperit pe labia mica(foarte aproape de intrarea in vagin) o leziune. Am aflat de existenta ei dupa ce am folosit hartie igienica, pt ca m-a usturat.
Ca forma este rotunda, culoarea pielii, iar in mijloc are o gaurica un pic spre alb.Se simte la palpare, ca dimensiune fiind cat un bob de orez(sau chiar mai mica). Acum nu mai ustura, mi s-ar parea ca este spre trecere, fiind f. greu vizilila. Mentionez ca ultimul control l-am facut acum o luna jumatate, iar din examenul secretiei a reiesit candida. Sa fie ciperca cauza bubitei, sau sa fie altceva? A herpes genital nu seamana, pt. ca nu are lichid si este una singura. Analizele de sange le-am facut cu un an in urma, pe cand am ramas insarcinata( hiv, vdrl, hpv, etc) si toate au fost ok. Astept un raspuns, multumesc!
2 comentarii
0
06-02-2013, ora 12:12
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca ai avut herpes oral vreodata in viata e posibil sa ti-l fi transmis singura si in zona genitala, poate sa apara oricand, chiar si dupa ani de la contactare. Herpesul in zona genitala arata in multe feluri, nu precum clasicul herpes oral, poate arata pecum o mica ciupitura ori taietura, fara lichid, ori precum clasicul herpes cu vezicule. Pentru herpes se face o analiza speciala de sange, cel mai probabil nu ai facut-o.
Daca e herpes it va trece singur in doua saptamani, ceva de genul. Poti sa iti dai cu crema aciclovir, cu siguranta acea bubita nu este din cauza candidozei intrucat candidoza nu se manifesta asa.
0
06-02-2013, ora 13:33
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Ac Anti Herpes 1 IgM NEGATIV ( 0.9 ) NEGATIV (16 U/mL)
ECHIVOC (16-20 U/mL)
POZITIV (20 U/mL)
Ac Anti Herpes 2 IgM NEGATIV ( 4.4 ) NEGATIV (16 U/mL)
ECHIVOC (16-20 U/mL)
POZITIV (20 U/mL)

Astea sunt analizele despre care spun, ele au fost facute in sarcina, cred ca orice medic le recomanda. Ma cam sperii din cauza acestui herpes, stiind ca este BTS. Cat despre herpesul oral, n-am avut de cand ma stiu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai importante sfaturi legate de herpesul genital
  • Un nou vaccin poate preveni herpesul genital
  •