Hidronefroza operata si sarcina

16-12-2013
Georgina2011
Nu este medic/terapeut
Georgina2011
Buna ziua, sunt operata bilateral de hidronefroza prin viciu de jonctiune pielo ureterala de la varsta de 13-14 ani, acum am 25 ani si sunt insarcinata in ultima luna.
In luna a3 a de sarcina am avut o infectie urinara pt care am facut un tratament cu un antibiotic usor ca sa nu afectezze fatului. Infectia nu a disparut in totalitate dupa acest tratament si mi s-a spus ca e bine sa consum multe lichide. Din luna a 3 a de sarcina nu am mai avut dureri de rinichi, dar infectia urinara a fost fluctuanta.
Acum 2 sapt la vizita la ginecolog mi s-a spus ca am o infectie urinara si trebuie neaparat sa urmez un tratament cu antibiotic. Am luat AMOXICILIN 1000 mg, 2 tablete/zi timp de 5 zile. Dupa acest tratament infectia nu a disparut in totalitate. Mai mult, dupa ce am terminat tratamentul au inceput niste dureri de rinichi pe care le--am calmat cu o perna cu apa fierbinte, crezand ca sunt dureri dinainte de nastere si am refuzat sa merg la spital.
Am mers la un urolog inca din luna a 3 a de sarcina si acesta mi-a spus atunci ca la nastere pot fi ceva probleme, dar nu mi-a spus ce se poate intampla. Mi-a mai spus sa consum lichide si sa vin la control regulat. In luna a 7 a de sarcina am mers la acest urolog sa il intreb ce complicatii poate da aceasta boala nasterii, daca pot naste natural sau va fi nevoie de cezariana. In prima faza a ridicat din umeri si a zis ca trebuie sa intreb ginecologul despre asta. Dupa o discutie cu el, o ecografie si probe luate la urina si sange mi-a spus ca rinichii functioneaza bine si ca el crede ca se poate lasa sa fie o nastere spontana.
De cand am aflat ca am facut din nou infectie si am avut durerile am cam intrat in panica. Deocamdata ma simt bine, astept sa imi fac o programare la un urolog.
Intre timp as mai vrea o parere despre acest caz.
Va multumesc anticipat. O zi buna!
1 comentarii
0
19-12-2013, ora 21:18
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mai intai, nu aveti motive sa va ganditi ca va trebui sa faceti cezariana. Nici infectia urinara, nici antecedentele de hidronefroza nu sunt indicatie de cezariana.
Mai apoi, trebuie sa aveti in vedere ca amoxicilina este un antibiotic foarte nepotrivit pentru infectiile urinare. Chiar daca antibiograma ar arata ca microbul este sensibil la Amoxicilina, aceasta se evita a fi prescrisa in infectii urinare din motive care ar depasi cadrul discutiei.
Mult mai indicata (in cazul unui germen sensibil) ar fi o cefalosporina, precum Zinnat de exemplu. Cefalosporinele, ca si Amoxicilina, nu sunt cunoscute a da probleme copilului. Desigur, tratamentul antibiotic trebuie insotit de tratament simptomatic, asa cum este, de exemplu, No-SPA. Ca regula generala, inainte de a lua un tratament, e bine sa consultati medicul de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: