Hidronefroza spontana?

12-10-2016
raphael29
Nu este medic/terapeut
raphael29
Buna ziua!
Datorita unor probleme digestive suparatoare, precum arsurile sau durerile de burta, am ajuns sa fac o ecografie abdominala generala. In urma acestei ecografii, am primit rezultatul de "Hidronefroza incipienta rinichi drept". Inainte de ecografie am baut o cantitate generoasa de apa si astfel am avut o nevoie destul de mare de a merge la toaleta. Stiind ca nu este recomandat, m-am abtinut destul de mult (cam 1 ora), pana cand simteam o oarecare durere in abdomenul inferior. Aceeasi presiune si nevoie de mers la baie am simtit-o si in momentul in care am efectuat ecografia. Imediat cum am terminat ecografia, doctorul mi-a recomandat sa fug la baie, deoarece vezica urinara era foarte plina (din cauza faptului ca m-am abtinut atat de tare).
Intrebarea mea este urmatoarea: se poate ca aceasta abtinere din jurul momentului ecografiei, sa fi condus la acest rezultat? Mentionez ca din cauza ocupatiei pe care o am, ajung sa ma abtin destul de des.
Doresc sa va informez ca am 21 de ani, analizele de sange efectuate acum 2 saptamani, toate rezultatele fiind bune, fara nicio valoare ridicata sau scazuta. Sunt un tanar activ, cu o greutate normala si fara nicio alta problema de sanatate.
M-ar ajuta, de asemenea, cateva informatii despre ce este aceasta hidronefroza in stadiu incipient si mai ales, ce pot face pentru a o rezolva. Se poate rezolva pe cale naturala sau medicamentoasa, fara a fi nevoie de vreo interventie chirurgicala?

Va multumesc pentru timpul acordat si va urez o zi frumoasa in continuare. Multumesc!
1 comentarii
0
15-10-2016, ora 18:37
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Părerea mea este să mergeți la un medic urolog si să efectuați o urografie...m-am confruntrat cu așa ceva și nu e bine să faceți presupuneri și nici să neglijați. Multă sănătate vă doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: