hipertensiunea arteriala cronica

28-12-2010
euelvira
Nu este medic/terapeut
euelvira
Buna seara.
Pentru un pacient supraponderal, cu HTA, in varsta de 40 de ani, agricultor, cu o inaltime de 180 cm si 90 de kg ce regim alimentar pentru o zi ati recomanda?
4 comentarii
0
29-12-2010, ora 16:28
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Sunt foarte multe elemente de care trebuie sa tineti seama. Ce valori de tensiune aveti? ce tratament v-a fost dat?Ce analize au fost recomandate de cardiolog ( si care au fost rezultatele)?de cat timp aveti HTA?In general cand un pacient este considerat cu HTA cronica trebuie redusa sarea ( care poate fi inlocita in mancaruri preparate cu plante aromatice) iar prajelile, grasimile, zaharul ocolite pe cat posibil. Puteti consuma carne de pui ( fara piele) peste, vita gatite inabusit sau la cuptor cu legume, ciorbe, lactate degresate(branza de vaci, cas, telemea desarata ) iaurt, kefir, Exista apa minerala cu continut redus de sodiu( cititi pe ambalaj).Trebuie periodic controlata tensiunea, tineti greutatea sub control. Daca va permiteti cumparati un tensiometru ptr a va ferifica singur tensiunea ( dimineata la sculare) si veti vedea si raspunsul orgamismului la tratament care va fi ptr toata viata- si veti putea ajusta regimul, efortul fizic in general modul de viata. Sanatate.
0
30-12-2010, ora 17:53
euelvira
Nu este medic/terapeut
euelvira
este permis consumul de oua?
0
30-12-2010, ora 21:10
armina
Nu este medic/terapeut
armina
In functie de colesterol, dar oricum ai voie in preparate si 2 fierete pe saptamana. Dar Nu trebuie sa faceti din asta o obsesie nu trebuie cantarit sau controlat excesiv, Sarea in exces face intradevar rau dar restul le puteti ajusta din mers in functie de analize in special de colesterol cu fractiile lui si trigliceride, si glicemie ( diabetul este factor de agravare).. Mergeti la cardiolog ptr investigatii si analize, la control la intervalele propuse de el, luati cu sfintenie tratamentul de HTA ( este pe viata) si traiti-va viata linistiti. Peste 10-15 ani cine stie ce se va descoperi ptr HTA, si acum sunt medicamente f bune.
0
10-01-2011, ora 09:52
enemgabriel
Nu este medic/terapeut
enemgabriel
sunt atat de bune medicamentele incat se schimba anual, nu au niciun efect de vindecare ci de imbogatire a industriei farmaceutice si a medicilor platiti sa promoveze aceste otravuri.FARA MEDICAMENTE, adoptati un stil de viata sanatos si consumati suplimente alimentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.