histerectomie totala

15-03-2007
gabriela1968
Nu este medic/terapeut
gabriela1968
Am facut in decembrie 2006 o operatie de histerectomie totala.Diagnosticul rez. in urma operatiei :Exocol cu acantoza, papilomatoza coilocitoza( displazie simpla +hpv). Endocol cucervicita cronica nespecifica. Uter cu endometru in faza proliferativa. Ovare cu corpi albicans, chiste seroase. Salpingita cronica nespecifica.
Inaite de operatie si dupa, am niste arsuri puternice ale labiilor.Am facut analize la secretie si mi-a iesit tricomonas. Am facut tratament cu Klion ov si Tinizol cp atat eu cat si sotul. Ma-m simtit bine timp de o saptamana dupa care arsurile au reinceput cu aceeasi intensitate. Am refacut analiza la secretie la o luna dupa terminarea tratamentului si nu a mai iesit nimic nici macar vreo micoza. Am folosit unguent cu clotrimazol, galbenele, dupa sfatul medicului am reinceput trat cu klion, dar nu este nici un rezultat. Labiile sunt de un rorsu intens si am sezatia de opareala de usturime insuportabila.Nici spalaturile cu bicarbonat nu ma linistesc.Nu am avut contact sexual cu sotul meu pe toata aceasta perioada de la operatie.
As dori sa stiu ce sa fac pentru a rezolva situatia cat mai urgent.Nu mai suport arsurile. Ce le poate linisti?
Nu am veruci si nici vre-o secretie.
Va multumesc!
8 comentarii
0
15-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din punct de vedere statistic, variantele cele mai probabile sunt: un herpes şi / sau o modificare locală ca urmare a menopauzei induse chirurgical.
Pentru prima cauză (care este de domeniu ginecologic) tratamentul este foarte simplu: există câteva feluri de ovule, dintre care Ovestrol sunt cele mai folosite.
Pentru a doua cauză (care este de domeniu dermatologic) tratamentul nu mai e chiar aşa de simplu.

Deoarece se împlinesc 3 luni de la operaţie, este un timp potrivit pentru a merge la control. Doctorul care va operat este în cea mai bună poziţie pentru a vă da un sfat.
0
16-03-2007, ora 00:00
gabriela1968
Nu este medic/terapeut
gabriela1968
Va multumesc pentru sfatul dat si pentru rapiditatea cu care ati raspuns.
0
16-03-2007, ora 00:00
gabriela1968
Nu este medic/terapeut
gabriela1968
In legatura cu prezenta mea la medic, sa stiti ca am fost acum cateva zile la control si spre surprinderea mea mi s-a spus ca totul este bine desi eu am aceste arsuri puternice. lucrul acesta m-a determinat sa iau legatura cu dvs. Acum nu mi-a ramas decat sa-mi schimb medicul si sa urmez si sfatul dat de dvs. Va multumesc f.mult.
0
17-03-2007, ora 00:00
MIHU ELENA
Nu este medic/terapeut
MIHU ELENA
Am 37 ani si am facut o operatie asemanatoare in 1996, si aceleasi sintome.Medicul mue curant mia recomandat o reteta preparata in farmacie pe baza de vitamine.Nu mai stiu dozarea dar mai stiu denumirea produselor:B1.B6.E.A.Toate vitaminele fiind uleioase este un bun lubrifiant va ungeti de 2 ori pe zi.Nu va speriati ca aproape un an de zile o sa mai patiti asta.Sunt ca un fel be reacti adversa dupa operatie.Nu va explicat medicul?Si v-as sfatui prieteneste nu mai folositi BICARBONAT pentru probleme genitale, folositi ceai de galbenele.Fiti tare!Problemele v0r disparea curind.Multa sanstate.
0
19-03-2007, ora 00:00
gabriela1968
Nu este medic/terapeut
gabriela1968
Elena, sunt uimita de faptul ca asa de tanara ai facut o asa operatie.Cum te descurci cu simtomele menopauzei fortate? Am renuntat la spalaturile cu bicarbonat dupa cum m-ai sfatuit.Legatura cu medicul meu curant nu este asa de buna nu stiu din ce motive. Este f. expeditiv si nu ma lamureste in privinta anumitor lucruri. Incerc sa gasesc un alt medic. Nu stiu daca este bine, dar problemele acestea trebuie sa le rezolv destul de repede pentru a nu-mi afecta relatia cu sotul. Este o problema delicata si oricat este de intelegator are nevoile lui totusi.
0
24-03-2007, ora 00:00
lory
Nu este medic/terapeut
lory
Buna fetelor, am si eu o problema la care sper sa gasesc un raspuns.Am facut in decembrie un papanicolau mi sa spus ca sunt probleme si sa merg de urgenta la medic, am facut colposcopie, avram o rana pe uter, am facut o conizatie si sa dovedit a fi o cervicita cronica nespecifica cu displazie simpla. Dupa aceasta conizatie doctorul a spus sa revin la control la 3 luni si sa fac o analiza virala, in acest timp mi-a recomandat spalaturi tin sa spun ca am si un fibrom. De la conizatie am avut ciclu la 23 de zile in primele 2, 3 zile foarte putin maroniu apoi normal, luna asta am avut ciclu la 26 zile si la fel doar ca in ultima zi cand am zis ca se termina, toata ziua nu am avut mai nimic spre seara ma bufnit iar si am mai avut 2 zile, sunt cam speriata nu stiu daca e din cauza rani de pe col sau alta e cauza, oare nu a trecut rana a mai trecut careva prin asta, joia viitoare merg la control si sper sa fie bine
0
25-07-2014, ora 10:49
Eden75
Nu este medic/terapeut
Eden75
Buna Lory, buna fetelor. Intru pentru prima data pe acest forum. Am fost operată de histerectomie totală cu anexectomie bilaterală în 29.06.2014(după 13 zile de la conizatie şi laparoscopie pentru indepărtarea unui fibrom subseros, în 16.05.2014), deoarece am avut hemoragie masivă care nu s-a oprit cu nimic(ma refer la injectii şi meşă intravaginal).
Am pierdut foarte mult sange, a fost greu cam 3 saptamani după cea de-a doua operaţie dar acum încep să uit.Voi începe serviciul în august. sper să fie Ok.
0
24-01-2017, ora 09:52
timea1979
Nu este medic/terapeut
timea1979
Buna tuturor !!! Sunt noua pe forum, urmeaza sa fac peste doua saptamani o histerectomie totala din cauza unei displazii cervicale cin iii, care nu s-a rezolvat cu conizatia facuta anul trecut.
Am 38 ani, o cezariana si mi-e frica de ce ma asteapta!!! Mi-ar prinde bine niste sfaturi, pareri, incurajari.stiu ca e singura mea solutie. Sunt necajita pentru ca in ultimii 10 ani m-am monitorizat permanent la medic, insa tot am ajuns aici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •