Imbracarea dintilor, o decizie corecta sau nu?

21-03-2013
daniela2207
Nu este medic/terapeut
daniela2207
Buna ziua, precum multa lume m-am gandit sa imi imbrac un dinte din fata pe jumatate plombat pentru ca nu-mi place cum arata(se vede destul de bine diferenta dintre bucata de dinte care a mai ramas si de unde incepe plomba). Medicul stomatolog mi-a spus ca nu poate sa faca acest lucru decat daca ii scoate nervul.Am acceptat dar medicul s-a legat si de un alt dinte(un canin) alaturat dintelui plombat care nu avea nicio carie si nici nu ma durea, doar pentru ca avea o forma cam sucita si nu era prea estetic.Cat a operat dintele pe care i-am cerut sa-l slefuiasca, a inceput sa lucreze si alaturi unde era caninul si pentru ca nu suportam slefuirea, i-a scos si aceluia nervul desi era sanatos.Acum, trebuie sa-mi imbrac si dintele pe jumatate plombat(caruia i s-a scos nervul) dar si caninul care era totusi sanatos!Credeti ca a luat o decizie corecta?Dintele fara nerv mai are sanse sa reziste mult timp daca nu mai are vitalitate in el?Incep sa regret decizia de a-mi imbraca dintele.
6 comentarii
0
03-04-2013, ora 20:02
daniela2207
Nu este medic/terapeut
daniela2207
Am fost a doua oara la medicul dentist cu pricina si a incercat sa imi scoata nervul unui al treilea dinte din fata pentru ca sa ii poata iesi lucrarea cum trebuie.Am intrebat-o, totusi de ce este scoaterea nervului unui dinte sanatos cea mai buna solutie si mi-a raspuns nervoasa "Dar dumneata chiar esti pe dinafara!Nu intelegi nimic din ce am eu de lucrat aici."Vi se pare deontologic sa se comporte in acest fel?Eu, pur si simplu, am intrebat fiindca sunt dintii mei in joc.
0
04-04-2013, ora 23:28
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Eu una, n-am inteles nimic! S- a pornit de la un dinte obturat pe care ati dorit sa-l imbracati din motive estetice. Ce n-am inteles eu, este ce legatura au ceilalti dinti si de ce au fost depulpati! Reactia medicului, dupa cum spuneti dvs, este de neinteles, iar intrebarile dvs, firesti. E vorba de sanatatea dvs si cu atat mai mult ca este o problema de estetica!
0
12-04-2013, ora 11:48
daniela2207
Nu este medic/terapeut
daniela2207
Dintele pe care il voiam imbracat este unul din cei doi incisivi laterali.Dupa el, aveam caninul sanatos dar putin sucit.Nu era foarte estetic dara macar era solid.Dupa acel canin, am doi dinti lipsa care mi-au cazut fiindca au fost slabi si s-au cariat repede.D-na doctor mi-a explicat ca vrea sa faca o punte intre incisiv si canin, ambii devitalizati si o masea din spate, punte cu care sa acopere prin 2 coronite acel spatiu liber.A inceput sa imi lucreze si maseaua din spate pt a o imbraca si pe aceea in metal.Nu imi place ca se slefuiesc atatia dinti care sunt totusi solizi asa cum sunt acum.Maseaua din spate are si ea o plomba dar daca o mai slefuieste mult, ii subrezeste si aceleia rezistenta.I-am spus sa nu imi mai scoata niciun nerv si de aici, probabil s-a suparat doctorita la care ma duc.Am renuntat la aceasta doctorita si am fost in alta parte unde am aflat ca solutia de a realiza o punte nu este prea buna pentru ca cei doi dinti din fata vor fi foarte slefuiti, vor ajunge niste cioturi slabe care nu vor sustine lucrarea toata.Solutia care mi-a fost propusa a fost imbracarea celor doi dinti cu portelan, deci continuarea a ceea ce s-a inceput dar si realizarea unui implant pe locul liber.In felul acesta, existand o sansa ca lucrarile sa reziste mai mult.Problema este daca am suficient os pentru a realiza un implant.Urmeaza sa fac un control in acest sens.O alta problema e ca implantul e putin cam scump pentru posibilitatile mele dar o sa vad eu cum rezolv problema.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa aleg?Implantul sau puntea?
0
22-10-2013, ora 19:35
eduard-alex
Nu este medic/terapeut
eduard-alex
Salutari ! Am o mica nelamurire cu privire la metoda de a imbraca un dinte in portelan si anume daca aspectul este natural, adica sa nu se vada diferenta dintre dinte si imbracaminte. Cateva detalii sau link-uri cu acest procedeu m-ar multumi. Va multumesc !
0
23-10-2013, ora 09:48
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Imbracamintea imita perfect culoarea si forma dintilor. La unele lucrari si medicii dentisti intampina dificiltati in a face diferenta (fara o examinare mai atenta), dar in gura este ok, arata bine, sunt estetici si functionali.
0
17-09-2018, ora 18:11
itsmylife
Nu este medic/terapeut
itsmylife
Dupa ce lucrarea a fost finalizata ati mai avut dureri? Ari putu manca normal?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul