Implant dentar Straumann sau punte

11-01-2014
andreescumihai
Nu este medic/terapeut
andreescumihai
Intrebare care ma framanta. Merita sa fac un implant dentar Straumann cu osteointegrare + augumentare osoasa pentru incisivii de sus ?. Lipseste 21 si pana acum aveam o punte intre 11 si 22. Nu stiu care ar fi beneficiile tinand cont ca cei doi dinti au fost slefuiti acum 13 ani, iar eu vreau sa inlocuiesc puntea veche ca e urata (ori punte sau cu implant ). Costurile pentru implant sunt destul de mari (+ ca imi este destul de frica ), dar nu vad marele beneficiu pt. implant
4 comentarii
0
11-01-2014, ora 20:56
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna seara! Varianta cu implant (nu neaparat cel indicat de dvs. ) este cea optima; frica nu are de ce sa va fie.
0
11-01-2014, ora 21:24
andreescumihai
Nu este medic/terapeut
andreescumihai
Multumesc de raspuns. Deci este indicat un implant, chiar daca au fost slefuiti ceilalti doi dinti. Imi puteti da un sfat legat de implant ? Eu nu am vrut sa ma zgarcesc cand e vb de mine si sa fac un efort financiar. Mi s-a spus de Straumann ca e premium, foarte bun...asta cu osteointegrare, dureaza mai putin timp + zirconiul care ofera rezistenta si estetica. Acum vreau sa ma informez. Care e dezavantajul puntii ?
0
11-01-2014, ora 21:56
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna seara,

Avantajele unei punti sunt inlocuirea rapida a dintelui lipsa. Dezavantajul major este slefuirea celor doi dinti vecini in cazul Dvs. Tinand cont ca sunt deja slefuiti eu zic ca nu are rost sa mai puneti implant. Pentru defectul osos si cel gingival puteti pune gingie falsa. Daca alegeti implantul, pe cei doi dinti slefuiti veti pune coronite si inca una pe implant. Toate implanturile se osteointegreaza pentru ca asta este necesar pentru a putea fi folosite. Nu existe implanturi fara osteointegrare. Decat cele care sunt respinse de organism iar asta reprezinta o complicatie. Ele se pot incarca protetic adica se poafe pune coronita fie imediat dupa inserare, sau dupa osteointegrarea lor definitiva la 4-6. Straumann este unul din cele mai bune implanturi de pe piata dar va recomand din titan. Zirconiul este casant si inca nu este de foarte mult timp introdus ca material de confectionare pt implanturi ceea ce nu ne permite sa ii urmarim evolutia pe mai mult de 5 ani. Ori un implant este un succes daca la 5 ani nu are resorbtie osoasa in jurul lui mai mare de 2 mm. Tinand cont ca aveti dintii slefuiti eu va recomand sa inlocuiti puntea cu una din ceramica de buna calitate. Puteti incerca ceramica pe zieconiu sau ceramica presata pt o estetica superioara. Daca va puneti implant interventia nu este direroasa sub nici o forma. Putin dupa o sa simtiti ceva. Este reactia normala a organismului la un corp strain.
0
12-01-2014, ora 12:43
andreescumihai
Nu este medic/terapeut
andreescumihai
Multumesc de sfat. Parca as inclina spre punte cu Zr. imi e frica, trebuie aditie de os si apoi dupa alte 3luni insurubatul implantului. Ar fi fain sa aflu si parerea unuia care a facut implant pt. incisiv :D. Chiar sunt nehotarat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •