Implant fumator
Buna ziua, in curand trebuie sa-mi fac aditie os + 4 implanturi si am citit contraindicatii pt fumatori.Mentionez ca fumez 10 tigari /zi, dar am sa le raresc spre 5-6 pe zi, intrebarea este vor fi sanse mari de a esua osteointegrarea?
p.s. Am de efectuat 3 extractii de niste resturi radiculare 2 resturi de premolari sus si 1 rest de molar jos, diferenta dintre extractie si implanturi ar fi cam 2 saptamani.este ok?Multumesc anticipat
p.s. Am de efectuat 3 extractii de niste resturi radiculare 2 resturi de premolari sus si 1 rest de molar jos, diferenta dintre extractie si implanturi ar fi cam 2 saptamani.este ok?Multumesc anticipat
2 comentarii
Buna seara! Intr-adevar, fumatul reprezinta un factor de risc pentru integrarea implantului si pentru vindecarea gingivala. Poate fi un motiv sa renuntati complet la tigari ( chiar si fumatul din tigara electronica are acelasi efect ). Cat despre timpul de la extractie la implant, de obicei este nevoie de 2 luni pentru vindecarea gingivala, dar stabiliti cu medicul dumneavoastra timpii interventiilor.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10TBC si fumatul
- 4probleme fumat
- 5renuntare la tutun
- 4Sa fie doar stres sau ceva mai grav?
- 5Probleme cu tensiunea (cred)
- 4dureri in gat numai daca fumez sau inhalez mirosuri puternice de parfum
- 5durere in ceafa, ameteli, durere umar si toata mana dreapta + fumatoare
- 6fratele meu fumeaza mult si nu vrea doctorii
- 12ma autodistrug ajutati-ma. imi este gandul numai la ea si ca intr-o zi vom fi din nou impreuna
- 5care este timpul de refacere dupa esuarea unui implant dentar?
- 1aslo cantitativ 639 si implantul dentar
- 1alcool si tutun
- 0Fumatul... si vederea in ceata
- 1Umflarea gingiei la o saptamana dupa scoaterea implantului dentar
- 0Scuipat dimineata
- 3Implant dentar
- 1Implant dentar - un punct negru si pe lateral sânge de dimensiune unei înțepături de ac
- 1Am platit pentru 6 implanturi dar vizibile sunt doar 4, pe radiografie rezulta 6
- 3Alergie la implant dentar e posibil după 2 luni
Mai multe informații despre: Fumatul implantul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: