implant la dinti
Buna ziua. In urma unui accident rutier am suferit o ruptura la mandibula si am pierdut si dintii 3.1, 4.1, 4.2, si 4.3. Asta a fost acum 6 luni. Luna trecut mi-au fost extrase placutele care au ajutat la consolidarea osului madibulei, iar acum vreau sa incep sa imi pun dintii care i-am pierdut. Am inteles ca implantul este cea mai buna solutie, dar citind pe forum, oarecum am inteles ca, ca acum o sa la aleg doar cu niste gauri in os, iar dupa alte inca 6 luni cu dinti.
In tot acest timp de 6 luni de la introducerea implantului, o sa fiu in continuare fara dinti ?
Adica, pentru mine este deja strigator la cer... in primele 3 luni am baut doar supa cu paiul, apoi mancaruri uros de mestecat, am slabit vre-o 20 de kilograme, doar pentru ca nu pot sa mestec si sa manc bine.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns ca eu nu vreau sa mai treaca inca 6 luni, pana o sa pot sa manc si eu ca toti oamenii. Pentru ca daca asa sta problema sunt dispus sa renunt la implant sa sa recurg la metoda cu puntea dentara.
Va multumesc cu tot respectul. Valentin P.
In tot acest timp de 6 luni de la introducerea implantului, o sa fiu in continuare fara dinti ?
Adica, pentru mine este deja strigator la cer... in primele 3 luni am baut doar supa cu paiul, apoi mancaruri uros de mestecat, am slabit vre-o 20 de kilograme, doar pentru ca nu pot sa mestec si sa manc bine.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns ca eu nu vreau sa mai treaca inca 6 luni, pana o sa pot sa manc si eu ca toti oamenii. Pentru ca daca asa sta problema sunt dispus sa renunt la implant sa sa recurg la metoda cu puntea dentara.
Va multumesc cu tot respectul. Valentin P.
2 comentarii
cele doua solutii implantul dentar respectiv puntea dentara prezinta avantaje si dezavantaje. implantul dentar presupune un tratament de mai lunga durata, dar nu va sacrificati dintii vecini sanatosi ( caninii sunt niste dinti foarte importanti de care trebuie sa va folositi cat mai multi ani de acum in colo, iar dvs ar trebui sa ii slefuiti eventual sa le scoateti si nervii pentru a va putea face o punte dentara). cantariti foarte bine decizia si ganditi pe termen lung. o solutie rapida nu ar fi de recomandat in cazul dvs, cea mai buna solutie este aceea a implanturilor dentare. exista metode de protezare provizorie in cele cateva luni cat timp se integreaza implanturile, inlaturandu-se astfel disconfortul estetic.
colega mea vrea sa spuna in "limba romana" ca ai sa ai dinti.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Amorteala persistenta la jumatate de barbie dupa implant
- 2Acte primite dupa implanturi dentare?Consult post operator?
- 2Umflatura implant dentar
- 2Puroi implant dentar
- 3Implant
- 2Implant dentar cu aditie de os.
- 1Alternative la sistemul "All-On-X" ?
- 1Adiție de os, am rămas cu obrazul mult mai voluminos!
- 1Despre latimea coroanelor pe implant dentar
- 3Adiție osoasă la aproape 4 ani de la implanturi dentare