implanturi alăturate

12-05-2010
sundari
Nu este medic/terapeut
sundari
in cazul impalnturilor alăturate - incisiv central şi lateral faţă sus - acestea se unesc între ele pentru o mai mare rezistenţă? ce înseamnă de fapt că implanturile sunt unite?
din motive estetice, deorece osul este mai ridicat în zona în care urmează să se facă implanturile, mi s-a recomandat adiţie de os ca varianta la completarea bazei părţii protetice cu o parte de culoare roz care să imite gingia.
eu am făcut deja pentru această zonă, acum 2 - 3 ani, la intervale de câteva luni, 4 intervenţii care au inclus adiţie de os ( grăunţe şi membrană). întrebarea mea este: cu ce va fi mai bună această a cincea intervenţie?
de fapt, istoria e aşa:
1.incisiv lateral rupt ( într-o coajă de pâine)
2.scos incisiv lateral şi simultan pus implant
3.după aprox. 20 zile rezecţie apicală incisiv central ( recidivă după o rezecţie anterioară acum aprox. 10 ani), infecţie mare, curăţat, pus os, scos implant incisiv lateral datorită suspiciunii eşecului
4.după câteva luni intervenţie pentru adaugat os şi membrană în completare
5.după alte cîteva luni scos şi incisivul central - încercarea de salvare fiind eşuată, adaos de os.am făcut şi CT înainte de această ultimă intervenţie.
acum, la aproape 3 ani de la ultima intervenţie, zona e vindecată, osul ( pare ) refăcut. totuşi mai trebuie corectat puţin!? ar mai fi nevoie de un CT sau e suficientă radiografia?
am întărziat atât de mult pentru că sunt un pic decepţionată şi îngrijorată. stau şi cu un biet fluturaş care mi-a răsucit caninul fiind agăţat numai de el - aşa că urmează şi un aparat pentru redresare.
mulţumesc foarte mult!
2 comentarii
0
13-05-2010, ora 00:50
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
intr-adevar ati intarziat mult inserarea implaturilor. un plan de tratament corect gandit nu ar fi trebuit sa presupuna inserarea unui implant la incisivul lateral in conditiile in care centralul avea un prognostic incert. recidiva si infectia dupa prima rezectie apicala mai mult ca sigur puteau fi diagnosticate inainte de implantul incisivului lateral. in al doilea rand, un fluturas corect facut si adaptat nu ar fi trebuit sa modifice pozitia caninului!!! caninul este un dinte foarte bine implantat, foarte puternic deci. nu este normal ca un croset corect adaptat sa il deplaseze, indiferent cat timp este purtat.
in fine, aceste lucruri nu mai conteaza in momentul de fata.
in acest moment din cate inteleg inaltimea osului tot nu este suficienta incat sa se insere doua implanturi care sa primeasca doua coroane de inaltime corecta din punct de vedere functional si estetic.
aveti deci doua variante: fie sa se puna doua implanturi pe osul care este acum si cele doua implanturi sa primeasca doua coroane solidarizate, care sa aiba si o portiune de gingie roz la colet care imita gingia naturala. sau a doua varianta, sa faceti o noua aditie de os pentru a vi se putea pune doua implanturi cu coroane separate si fara sa mai fie nevoie de artificiul protetic cu gingia falsa.
va recomand a doua varianta care va avea ca rezultat doua coroane mult superioare din punct de vedere estetic vs prima varianta. este adevarat ca noua aditie de os va amana inserarea implaturilor din nou. CT ul este necesar inainte de implanturi pentru a avea certitudinea ca noul os este corect vindecat si ca are inaltimea si grosimea suficienta necesara implanturilor.
0
04-01-2011, ora 13:57
smartcool
Identitate neconfirmată
smartcool
adreeastoma - orice actiune aspra dintelui chiar si a caninului in timp ii modifica pozitia (mai ales in cazul "fluturasilo" )

Obtinerea de os in plan vertical este deosebit de grea, osul NU CRESTE, el eventual se regenereaza. . Un alt aspect foarte important in zona frontala este gestionarea tesuturilor moi Cazurile din regiunea frontala sunt deosebit de complicate ptr cineva care are habar.
Ce as propune eu :
1.aditie osoara -recoltare osului de la dumneavoastra si aplicarea lui in zona respectiva, numai osul artificial nu are cum sa ajute prea mult
2.estectativa timp de pana la 1 an (6 -12 luni) (lucrare provizorie)
3.inserarea implanturilor
4.lucrare provizorie
5.lucrare definitva
Mult succes !!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul