Incepere blister fara pauza

08-01-2011
AlinaL
Nu este medic/terapeut
AlinaL
Iau anticonceptionale de aproape un an de zile -Yasmine. Luna trecuta, pentru ca am vrut sa aman aparitia sangerarii nu am facut pauza de 7 zile ci am continuat cu un nou blister. De asemenea la sfarsitul sapt 2 inceputul sapt3 am luat ultima pastila in loc de pastila din acea zi (din neatentie, avand aceiasi initiala a zilei). Din cate stiu au aceeasi compozitie, asa ca am continuat cu restul pastilelor normal, iar in ultima zi am luat pastila din ziua omisa.Tin sa spun ca din saptamana a 2a pana la sfarsitul blisterului am avut numeroase contacte sexuale neprotejate cu prietenul meu. Acum, la sfarsitul blisterului am facut pauza normala de 7 zile..insa menstruatia intarzie sa apara(au trecut 5 zile, de obicei menstruatia aparea in cea de-a 3a zi). Incurcarea pastilelor, sau faptul ca nu am tinut cele 7 zile de pauza ar putea reprezenta un risc in ceea ce priveste aparitia unei sarcini? Va multumesc anticipat
1 comentarii
0
09-01-2011, ora 00:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nici incurcarea pilulelor, nici lipsa pauzei nu cresc riscul de sarcina. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Pe de alta parte, faptul ca sangerarea nu a aparut ar putea sugera un anumit grad de atrofiere a mucoasei uterine, fapt pentru care ar fi bine sa va ganditi sa opriti acest tratament hormonal daca vreodata veti mai dori sa aveti copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul