Incepere blister fara pauza
Iau anticonceptionale de aproape un an de zile -Yasmine. Luna trecuta, pentru ca am vrut sa aman aparitia sangerarii nu am facut pauza de 7 zile ci am continuat cu un nou blister. De asemenea la sfarsitul sapt 2 inceputul sapt3 am luat ultima pastila in loc de pastila din acea zi (din neatentie, avand aceiasi initiala a zilei). Din cate stiu au aceeasi compozitie, asa ca am continuat cu restul pastilelor normal, iar in ultima zi am luat pastila din ziua omisa.Tin sa spun ca din saptamana a 2a pana la sfarsitul blisterului am avut numeroase contacte sexuale neprotejate cu prietenul meu. Acum, la sfarsitul blisterului am facut pauza normala de 7 zile..insa menstruatia intarzie sa apara(au trecut 5 zile, de obicei menstruatia aparea in cea de-a 3a zi). Incurcarea pastilelor, sau faptul ca nu am tinut cele 7 zile de pauza ar putea reprezenta un risc in ceea ce priveste aparitia unei sarcini? Va multumesc anticipat
1 comentarii
Nici incurcarea pilulelor, nici lipsa pauzei nu cresc riscul de sarcina. Nu aveti de ce sa va faceti griji. Pe de alta parte, faptul ca sangerarea nu a aparut ar putea sugera un anumit grad de atrofiere a mucoasei uterine, fapt pentru care ar fi bine sa va ganditi sa opriti acest tratament hormonal daca vreodata veti mai dori sa aveti copii.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon