incrustatie dentara sau nu? retratament endo sau nu?

05-04-2014
virgilius_me
Nu este medic/terapeut
virgilius_me
Salut. Doresc numai sa va retin atentia asupra uneia din problemele dentare cu care ma confrunt. Este vorba de o fractura distalo-linguala la 26 care la o luna si jumatate de la efectuarea tratamentului endodontic 25feb "™2014 inca prezinta aceleasi semne de durere, cand se preseaza din lateral atat pe gingie cat si pe coroana, la fel ca la inceput. Tratamentul nu a fost fost facut sub diga cu microscop desi existau in cabinet iar visibilitatea obtinuta s-a datorat utilizarii unor lupe. Medicul mi-a spus ca nu a gasit canale secundare ci s-a lucrat doar pe cele 3 existente_ procedeu manual cu calciu si hipo. Calitatea obturatiei de canal cu GP este buna insa dubiul meu vine de la radiografia de ctrl care releva niste pete periapicale. Aflandu-ma in acest punct nu stiu ce sa mai fac ori continui cu refacerea coronara ori sa cer o reinterventie pt a elimina complet aceste pete. Ca si reconstructie eu m-am gandit la o incrustatie din zirconiu dar nu stiu cat este de indicat aceasta pe un dinte devital, cavitatea fiind destul de mare si profunda chiar daca esista perete mezial intreg, vestibular intreg, palatinal (lingual) jumatate. Intrebarea mea este daca se recomanda o reconstructie indirecta pe un dinte devital care a suferit pierderi semnificative. Reconstructile alternative care mi-au fost propuse le-am trecut intr-un plan secundar deoarece implicau risc ridicat de fractura a radacinii (cunoscand obiceiurile mele alimentare dar si experienta cu 16) precum si inchidere marginala inferioara si durata de viata mult inferioara incrustatiilor indirecte. Parerea dvs care este?
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 00:07
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în primul rând, vă recomand să consultați un medic dentist sau un endodont pentru o evaluare completă și o discuție detaliată despre opțiunile de tratament disponibile în cazul dumneavoastră.

În general, fracturile dentare pot fi dificil de tratat și pot necesita mai mult de o vizită la dentist pentru a fi corectate. Durerea persistentă după un tratament endodontic poate fi un semn că există o problemă care trebuie investigată. Radiografiile pot fi utile pentru a evalua starea dintelui și a țesutului periapical, dar nu oferă întotdeauna o imagine completă.

În ceea ce privește reconstrucția dintelui, există mai multe opțiuni disponibile, cum ar fi coroane dentare, incrustații sau punți dentare. Alegerea tratamentului depinde de multe factori, inclusiv dimensiunea și localizarea fracturii, gradul de deteriorare a dintelui, starea pulpei dentare și preferințele pacientului.

În general, incrustațiile din zirconiu sunt o opțiune bună pentru dinte, indiferent dacă este devital sau nu, dacă este indicat din punct de vedere clinic. Acestea sunt realizate dintr-un material puternic și durabil, care poate rezista forțelor de masticație, dar ar trebui să fie evaluat de medicul stomatolog dacă este potrivit pentru cazul dvs.

În orice caz, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile de tratament disponibile în cazul dvs. și să luați o decizie împreună, având în vedere avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul