INFANRIX? sau vaccinurile traditionale?

14-04-2008
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati sa dezleg misterul: Infan Rix sau vaccinuri traditionale?.as opta pt primul din ele insa nu stiu daca fac alegerea corecta? oare imi poate da cineva o informatie care sa incline balanta intr-o parte sau alta?.ce efecte secundare are InfanRix, cam cat costa, cum se administreaza?

Va multumesc pt timpul acordat.
3 comentarii
0
16-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Infanrix Hexa, care se administreaza la 2 si la 6 luni contine intr-o singura injectie componente pentru difterie, tetanos, tuse convulsiva, hepatita B, poiliomielita si impotriva Haemophilus influenzae (agent ce determina meningita si uneori pneumonia). Avantajul fata de vaccinul clasic este ca se administreaza printr-o singura injectie, nu doua, componenta antipoliomielitica administrata injectabil da mai putine efecte secundare gen febra, iar in plus, are si componenta anti Haemophilus influenzae care nu este inclusa in programul gratuit de imunizari. Infanrix hexa se administreaza la doua si sase luni, iar la 4 luni si la un an se administreaza Infanrix IPV Hib. Pretul e in jur de 218 RON doza daca il comanda medicul la cabinet si un pic mai mult in farmacie.
0
10-05-2008, ora 00:00
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
Revin cu o intrebare: Sunt importante depozitarea si de transportul la acest vaccin?, ma refer la o anumita temp de depozitare, si daca trebuie facut imediat dupa ce l-am cump.am fost in unele farmacii, iar doamnele de acolo il tineau in raft langa celelalte medicamente.
0
12-05-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Trebuie sa fie tinut la frigider (poate ca numai cutiile erau tinute la raft). Trebuie transportat pe suport de gheata (cam la 5 grade). Nu trebuie facut imediat daca este tinut la frigider (nu la congelator).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinări speciale
  • Vaccinarea veterinarilor și a altor persoane care lucrează cu animale
  • Vaccinarea post-expunere
  • Vaccinarea adultului cu diabet
  • Vaccinarea persoanelor cu SIDA (HIV)
  • Vaccinarea bolnavilor cu hepatita C
  • Vaccinarea și autismul
  •