infarct la diabetic depistat la ekg

02-05-2017
silvianela
Nu este medic/terapeut
silvianela
In urma cu un an am fost diagnosticata cu diabet de tip2, pe care-l controlez prin dieta recomandata de medic. Specific ca am 71 de ani, in 2004 am fost diagnosticata cu hipertensiune de granita (de fapt e oscilanta de la 14/9 spre 16/9 uneori), urmand tratament cu metoprolol 0, 50 si aspenter si cu tiroidita Hashimotoo cu eutiroidie, fara tratament pana la ora actuala., O stare mai accentuata de oboseala, dureri in umar si retrosternal, palpitatii resimite noaptea, m-au determinat sa fac un consult cardiologic. Rezultate:"ekg la limita, nu se poate exclude infarctul";la ecocardiograf apare puls sinusal, dar si o problema cu o valva, punandu-se diagnosticul de insuficienta aortica usoara. Cardiologul mi-a suplimentat tratamentul pentru hipertensiune cu medicamentul Canzeno 8 mg, jumatate de pastila pe zi, spunand ca va trebui sa fac masurari personale ale tensiunii. Si sa revin la control dupa un an.Mai putin am putut sa aflu de la dumnealui despre acel infarct de care nu am stiut si care imi apare la ekg. Daca palpitatiile nu prea persista, ma sperie diagnosticul de infarct de la ekg, faptul ca uneori imi reapare starea de oboseala fara motiv si teama ca se va produce un alt infarct. Nu stiu daca nu cumva ar trebui sa ma internez. Ce ma sfatuiti?
1 comentarii
0
14-01-2019, ora 20:41
Danuba
Nu este medic/terapeut
Danuba
Ar trebui sa faceti o Coronarografie, acolo se vede clar daca sunteti in pericol de vreun infarct.
Adaugă un comentariu / răspuns