Infectie clostridium

09-07-2014
harsan laura
Nu este medic/terapeut
harsan laura
Buna ziua! Socrul meu a suferit o operatie de bypass, urmand ca dupa o saptamana si 3 zile sa i se faca externarea. Dupa 3 zile de la externare, a paralizat pe partea stanga. I s-a facut tomograf, in urma caruia ni s-a comunicat ca a facut AVC, datorita obturarii venei carotide. Avea insa scaune apoase dupa fiecare masa, fapt ce a determinat refacerea unor analize in urma carora am aflat ca e infectat cu o bacterie: clostridium. Intrebarile mele, in urma multor articole citite in legatura cu aceasta bacterie, sunt: clostridium ar fi putut sa-i provoace botulism, in urma caruia sa apara aceasta paralizie pe partea stanga si, pentru depistarea botulismului se fac alte seturi de analize decat cele facute in urma carora s-a descoperit infectia cu clostridium?
Va multumesc si astept un raspuns de la d-voastra!
1 comentarii
0
09-07-2014, ora 23:46
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Infectia digestiva pe care a avut-o socrul Dvs a fost cu Clostriudium difficile - o bacterie frecvent intalnita in bolile diareice, mai ales dupa administrarea de antibiotice.

Botulismul este determinat de Clostridium botulinum si apare de obicei dupa consumul de conserve cu peste (peste adus din alte tari), iar daca este prezenta aceasta infectie de obicei apare constipatia datorita paraliziei muschilor responsabili cu digestia. In botulism paralizia este simetrica, spre deosebire de AVC unde este asimetrica.
Adaugă un comentariu / răspuns